Gå til innhold

Den store Nintendokaféen


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Ja, Zelda 3D, men enda viktigere er enn nok neste generasjon Pokemon.

 

Når en i tillegg ser på hvordan Vita (beklagligvis) ikke ser ut til å starte så godt i Japan, så er det vel også trolig at veldig mye tredjepartsstøtte kommer til å komme til 3DS - noe som også burde sikre den et godt liv. Selv om jeg er en Nintendo-fan håper jeg nesten det ikke blir for kraftig ledelse dog, alle har godt av litt konkurranse, og Vita har såpass godt potensiale at jeg håper Sony klarer å tjene litt penger på den og få noen bra eksklusiver.

Lenke til kommentar

Ser virkelig fram til det neste store Pokemon spillet på 3DS ja. :D Det vil vel ta en god stund før det blir noe av, men er så mange andre godbiter å se fram til at det skal gå bra. Synd at Vita ikke gjør det så bra i Japan, ser da ut som et flott system. Leste at noen folk ikke var så veldig fornøyde med de dual analog sticksa fordi de mente de var for unøyaktige i spill som uncharted. Men det er litt rart at Vita ikke selger så godt når PSP er så populær der nede. Kan vel være at folk ikke ser de store forskjellene melleom PSP og Vita annet enn kraftigere hardware. 3DS hadde jo 3D som sin sellingpoint. Vurderte faktisk å importere Vita nylig, men prisen er noe stivere enn lommeboka tillater i disse tider, så får vel vente til EU release.

 

Er og meget spent på hvilken rolle denne upadden til Wii U får i de tusen hjem når det er så ekstremt sterk konkurranse fra bla. apple. Grunnen til at jeg ikke klarer å være så optimistisk er at Nintendo i mine øyne har gjort en ganske dårlig jobb når det kommer til online tidligere, selv med 3DS. Er litt enig i det Michael Pachter sier om at hvis ikke Nintendo virkelig satser på internett og online gaming på WiiU, så vil de bli de store taperne i framtiden. Nå har absolutt WiiU potensiale til å gjøre masse fantastiske saker, men spørst hvor mye Nintendo velger å implementere.

 

De skulle begynt å sammarbeide med folka bak Dolphin emulatoren, prøve å få wiiU til å oppskalere alle Wii spill til 1080p. Hadde de klart å fått til dette, noe som ikke er umulig, (bare veldig, veldig usannsynlig), så tror jeg de låser opp nye kundegrupper. Det er i hvertfall ikke akkuratt fristende å spille wii spill når standaren på flatskjermer snart er oppe i 52". Kanskje Nintendo klarer å overraske oss skikkelig enda en gang med Wii U, men ser man tilbake på tidligere konsoller og småting som hvor elendig DS spill ser ut på 3DS, så velger jeg heller å være super kritisk for så å kanskje bli overlykkelig Når Wii U blir det store nye som alle bare MÅ ha.

Lenke til kommentar

Jeg er neimen ikke sikker på hvor stor oppslutning nintendo vil få av tredjepartsutviklere.

Selv om den blir den skulle bli den ledende håndholdte på markedet, tror det er godt mulig mange av tredjepartsutviklerne har brent seg på nintendos tidligere konsoller som gamecube og wii.

Mitt inntrkk er ihvertfall at enn så lenge er det som vanlig nintendos egne spill som selger.

Uansett blir det ihvertfall veldig spennende å følge med på.

Lenke til kommentar

Et skikkelig bra innlegg Kidio! Jeg er enig med deg i mye, både at Wii U virker å kjempe i oppoverbakke og at Nintendo tradisjonelt har vært veldig dårlige på alt utenom deres kjerneaktivitet - nemlig spill.

 

Likevel går det an å snu litt på det Pachter og du sier her. Dere tenker at Nintendo endelig må naile online for å ha suksess i fremtiden med Wii U. Jeg tenker litt slik: Se hvor ufattelig mye suksess Nintendo har hatt inntill nylig (og en kan argumentere for at de fremdeles har) uten å ha brydd seg en meter om online. Tenk da hvilken enorm appell en Nintendo-konsoll som ikke bare er innovativ, åpner opp nye måter å spille på, har klassiske serier med stor appell og også online i tillegg. Når de kan nærme seg 100 millioner solgte Wii konsoller med et online på linje med det Sega ga oss for over ti år siden, hvor langt kan de da komme om de lager en tjeneste som i det minste når MS og Sony til knærne?

 

Selv om Nintendo ikke skulle klare å gi oss et like bra online tilbud som sine konkurrenter, så er jeg overbevist om at det vil bli bedre enn tidligere, og Iwata har jo også gått fra uttalelser som at kunder ikke bryr seg om online, til at online er en viktig del av fremtidsstrategien for Nintendo. Og husk tilbake til E3: Hvorfor var EA-sjef John Riccitiello på scenen? Jo, nettopp for å bekrefte at:

 

Deeper online capability and all of it driven by an unprecented partnership between Nintendo and Electronic Arts.

 

Det mest nærliggende å tro her, er at det dreier seg om EAs satsingsområde, tjenesten Origin, og at den vil få en plass på Wii U. Imidlertid har også representanter for Ubisoft sagt lignende ting i ettertid, og med tanke på at Nintendo vil ønske å stå på god fot med alle tredjepartsutviklere, så ser det for meg ut som om vi vil få et sentralt Nintendo-online som knytter deg opp mot utviklernes egne portaler når du spiller deres spill. Dette er åpenbart ikke like enkelt og oversiktlig som hverken PSN eller 360, og vil slik kunne være både til fordel og forargelse for oss brukere, men det vil garantere at vi får tjenester som Nintendo aldri har levert før, og at tredjepartsutviklere generelt vil foretrekke at vi spiller det siste Battlefield eller Call of Duty på Wii U fremfor PSN/Live - nettopp fordi de her har større kontroll (og potensiell inntjening).

 

Kort sagt: Online blir nok ikke optimalt på Wii U - men det er definitivt et sterkt satsningsområde - og jeg tror faktisk mange av oss vil bli overrasket over hvor kompetente tjenestene kommer til å bli.

 

Videre så vil dette drive også Nintendos økte satsninger inn mot andre tjenester - som de allerede nevnte lesebrett-tjenestene, fortsatt tilbud for tjenester som netflix og forhåpentligvis mer. Wii U vil aldri bli beste leverandør av noen av disse - men for mange vil det gjerne bli godt nok - og det vil bygge erfaring hos et Nintendo som også før eller siden må ta på alvor hvordan våre tekniske gjenstander konvergerer i sin bruk.

 

Vil så Wii U bli en suksess? Hadde du spurt meg før E3 i fjor, eller rundt den tiden, så ville jeg sagt at annonseringen kom for tidlig, at Nintendo ga opp sin viktigste fordel, nemlig sin suverene brukerbase på Wii, og at de med en tidlig annonsering risikerte å bli "dreamcastet" - altså bli totalt overskygget av de påfølgende konsollene fra storebrødre Sony og Microsoft. Jeg har imidlertid endret syn ganske kraftig. En av grunnene er den ekstreme handlekraften Nintendo har vist i forhold til 3DS - prisen er redusert med en tredjedel, Iwata kuttet lønnen sin, software-lineupen fra både Nintendo og tredjepartsutviklere er meget lovende og viktige eksklusiver som Monster Hunter er ikke bare tatt fra Sony men utgitt bare dager før Vita kom på markedet. Og i det som skulle være Vita sin glansuke - første fulle uken på salg i Japans største handleuke - så knuste et Monster Hunter-drevet 3DS Vita med ca åtte ganger høyere salg. Hvis denne handlekraften gir noen indikasjon på hva vi kan forvente oss av et Nintendo som vil sikre sin Wii U - så kommer den til å bli en stor suksess.

 

I tillegg kommer at deres tradisjonelt viktigste konkurrent Sony er et selskap i full oppløsning som ser ut som de dessverre ikke har noen god plan for hva de driver med hverken på et overordnet plan, eller mer spesifikt i spillbransjen. Jeg er - som de fleste - forelsket i hva Vita tilbyr rent teknisk (spesielt skjermen), og er ingen fan av 3D-gimmicken til 3DS, men Sony mangler igjen det viktigste - kommende spill, og nettopp dette har Nintendo. Sony kunne annonsert storspill da de annonserte den, på GDC, på E3, på TGS, men hver gang så har de nøyd seg med å fortsette å peke på Uncharted, Little Deviants og Gravity Daze. At svaret på Monster Hunter 3G og 4 var et multiplattforms Final Fantasy X HD sier dessverre mye - og jeg er redd det viser at få tredjepartsutviklere egentlig har noen tro på konsollen. Og dette er viktig for Wii U fordi det binder opp en masse ressurser hos et Sony som mer enn noen andre bør unngå å enda en gang være et år etter Microsoft med sin neste maskin - noe som om de blir nødt til å redde en synkende Vita dessverre ser vanskelig ut per i dag. Og nå har jeg ikke engang nevnt at Sony har tapt 5 milliarder dollar på PS3 (like mye som de har tjent på PS1, PS2 og PSP til sammen), og at selskapet som helhet også taper enormt med penger på både fjernsyn, film og mobiler - i tillegg til spill. Nintendo står kort og godt meget sterkt i konkurranse med Sony fremover.

 

Hva Microsoft gjør er dog en større trussel for Nintendo, og åpenbart den store x-(box)-faktoren her. Det går rykter om at de skulle annonsere på CES neste uke, men at det ble trukket da de byttet sjef for underholdningsavdelingen sin, men jeg tror uansett hva Microsoft viser at Nintendo kommer til å komme greit ut av neste generasjon. Nintendo sine serier har aldri vært mer populære enn de er nå, de kommer rett fra tre storsuksesser med Wii, DS og 3DS, de har en meget fornuftig leder med bakgrunn i spilldesign, og de søker nok en gang å nå ut til både gamle og nye spillere med et relativt innovativt konsept som har potensialet til å endre en rekke sjangre. At Nintendo i tillegg har ti milliarder dollar i banken å bruke om de skulle få problemer, viser vel at de alt i alt står bedre rustet på vei inn i en ny generasjon enn de har gjort på ca 20 år. Selv om de - tradisjonen tro - garantert kommer til å gjøre flere strategiske feil også med Wii U.

Endret av taterfyrings
  • Liker 1
Lenke til kommentar

For å bare kommentere det Santar sa også: tredjepartsspill selger om de kommer. Monster Hunter viser det. Resident Evil 4 viser det. Dragon Quest IX viser det. Problemet til Nintendo har lenge vært å tiltrekke seg gode tredjepartsspill, ikke å selge de. Med en Wii U som vil ligge ca midt mellom to generasjoner og muligheter for både opp-porter og ned-porter, så burde de tekniske problemene være ute av veien - og i en tid med stadig større utviklingskostnader så ser jeg bare ikke hvem som vil våge å ikke utvikle til alle tre plattformer. Også Nintendos.

Lenke til kommentar

Det er greit med en vennekode så lenge den er på systemnivå - så slipper man å tenke på at ens foretrukne gamertag er opptatt osv. Mer enn det er latterlig. Og auto matchmaking og alt slikt bør være med.

 

Noen som har erfaring fra Mario Kart 7 online? Har inntrykk av at de har gjort noen progressive ting der som feks det med communities, men det er sikkert andre som kan beskrive bedre enn meg.

Lenke til kommentar

Tenkte å linke samme artikkel, hehe. Amerikanerne hyler og skriker og lager nettkampanjer for å få spillet USA-ifisert, så piratkopierer de vettet av spillet og driter i å kjøpe det.

Da gidder neppe Nintendo å høre på dem flere ganger.

Piratkopiering til Wii er lett, trenger ikke noe modchips, bare et SDkort med riktige programmer på og et cracka iso-image (som alle torrentsidene har såklart)

Snakk om å ødelegge for seg selv.

Stusselig gjeng der borte..

Endret av Bytex
Lenke til kommentar

Nintendo var fast bestemt på at NA ikke skulle få Xenoblade, så om de har piratkopiert før Nintendo skiftet mening skjønner jeg dem. Om de derimot har gjort det etter at Nintendo sa de ville gi det ut i NA også fortjener de ikke å få slike spill. Får håpe flesteparten av de som har lastet det ned er ærlige nok til å kjøpe det når det slippes, for det fortjener utvikleren av et så godt spill.

 

 

Edit: Jeg startet på Indiana Jones and the Fate of Atlantis nå ikveld. Husker jeg såvidt prøvde det da jeg var liten, så husker så å si ingenting. Virker bra, og veldig positivt at det har stemmeskuespill. Trodde ikke det hadde det, siden det er så gammelt.

Endret av nouse4aname
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...