Gå til innhold

Den store Nintendokaféen


Anbefalte innlegg

Inspirert av nouse4aname som foreslo en egen Nintendokafé, så tenkte jeg det var på tide at vi får en egen tråd for løst og fast Nintendo-prat. Spesielt i disse tider hvor Nintendo også planlegger å lansere sin egen Nintendo Café (N6), så synes jeg ikke vi kan være noe dårligere.

 

Dette er altså ment som en tråd hvor vi kan diskutere alt mulig som dreier seg om Nintendo, om det så er de manglende annonseringene av visse jrpg-er, den siste Nintendo Voice Chat, eller mimre om gamle klassikere som Star Tropics eller Legend of the Mystical Ninja. Kort sagt, så lenge det er relatert til Nintendo, så hører det hjemme her.

 

Jeg kan også oppdatere førsteposten etterhvert om det er behov for det, så skriv gjerne forslag til ting som kan være med her!

Endret av taterfyrings
  • Liker 8
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Digger den traileren :) Håper man kan spille Master Quest uten å klare spillet først, da jeg ikke har vært gjennom det enda, men har spilt gjennom den vanlige versjonen noen ganger fra før.

 

Blir spennende å se hvor stor interessen er for noe slikt som dette egentlig, føler ikke at Nintendo-communityen er så ekstremt stor her, men er jo en del som ihvertfall har en viss interesse for Nintendo. Uansett, var det på tide med en egen kafé!

Lenke til kommentar

Det var virkelig på tide med en Nintendocafe nå, siden de flytta 3DS tråden til konsolltilbehør avdelingen, kan heller samle alt her da.

 

Jeg vil tro det er slik at man låser opp MQ og denne Boss moden etter å ha runna spillet/låst opp bossene. Er den tilgjengelig før det så tror jeg uansett at jeg runner den vanlige først uansett, da jeg faktisk slett ganske mye med MQ på GC.

 

Er det bare meg som synes at den Europeiske boxarten til Oot3d er finest? :)

 

Compare-boxart.png

Endret av kidio007
Lenke til kommentar

Den europeiske er mye finere, men den amerikanske får spillet til å se mer "episk" ut, litt slik som gullkasettene til nes.

 

Iwata lovet at vi skulle få en skikkelig feiring av Zeldas 25 årsjubileum, noen som har noen ønsker? Hadde vært digg med en spesiell gull 3DS, men jeg sier heller ikke nei takk til nyutgivelser av Sattellaview-spillene eller 4 Swords Adventure til Café!

Endret av taterfyrings
Lenke til kommentar

Jeg lurer også på hvor stort markedet er for Ocarina remaken.

Spesielt når de gjør en såpass halvhjertet jobb i og med at grafikken er det eneste som er pusset opp. Lydsiden er jo tatt direkte fra N64 spillet.

Føler bare de kunne gone all out med dette. Spillet fortjener det beste.

Det er jo outsourcet til et lite selskap og, ikke Nintendo som utviklet remaken engang.

Men gleder meg stort åkkesom, originalen er et av mine favorittspill :)

 

Kunne gjerne tenkt meg Sattellaview spillene som 25års greie. More vintage Zelda ville vært supert.

Endret av Santar
Lenke til kommentar

@Santar: Er du sikker på at de bare har tatt musikken fra N64? Det er i så fall litt skuffende når en hører hvor fantastisk det låter på traileren lenger oppe.

 

 

Lurer litt på om jeg skal kjøpe meg Chrono Trigger på VC. Har aldri prøvd det før og ser det fikk 10/10 hos IGN. Det er også mange som sier det er et av tidenes RPG. Men er det vanskelig? Er ikke så veldig vant til JRPG. Koste meg glugg i hjel med Golden Sun: Dark Dawn, men det var jo egentlig ganske enkelt.

Lenke til kommentar

De har gjort en halvhjertet jobb? De har jo laget hele spillet fra scratch? Det er ikke en port, om noen skulle tro det.

 

@nouse4aname: Jeg spilte Chrono Trigger på emulator, men personlig syntes jeg det var for likt det meste annet av SNES JRPG. Det var ikke dårlig, men det finnes bedre der ute. Jeg vil heller anbefale Dragon Quest IX. Det føles mer som et vanlig RPG kombinert med et JRPG og er det jeg har brukt mest tid på noensinne uansett plattform.(unntatt LotRO, men det er jo et MMO.)

Endret av vikingkylling
Lenke til kommentar

De har gjort en halvhjertet jobb? De har jo laget hele spillet fra scratch? Det er ikke en port, om noen skulle tro det.

Joda det er ikke en stright up port, halvt port og halvt remake blir vel mer rett.

Synes bare det er så synd at Nintendo ikke setter alle kluter til når dette kremspillet skal remakes. Om det var ett spill som fortjente det så er det jo Ocarina of Time!

 

Og ja musikken og lydene er dessverre bare tatt rett fra N64 versjonen. Bare hør her i denne traileren f.eks.

http://www.youtube.com/watch?v=6RIjHR7EcNI

Endret av Santar
Lenke til kommentar

Vil først fortelle at Elkjøp nå selger 3DS spill for 399kr fremover nå (tidligere 449kr fra dem) etter innspill fra facebook.

 

Tror heller at Nintendo må kjappe seg å slippe ut et Mario spill, samme hvilke sjanger, slik at 3DS begynner å øke på salget igjen. Zelda OoT3D vil sikkert bidra litt, men tror ikke en remake vil hjelpe så mye.

 

Som sagt, er bare vente til E3 messen og vi får se hva Nintendo gjør fremover. Akkurat nå ser det veldig dårlig og tynt ut

Lenke til kommentar

Jeg er enig i at Nintendo gjerne skulle ha oppdatert spesielt musikken i Ocarina (og andre ting også, om det viser seg å være gjort en dårlig jobb med). Den ikke-eksisterende lydchipen på N64 er en av de største flaskehalsene til det systemet, og den flotte musikken til Koji Kondo fortjener definitivt bedre. Men samtidig så er jeg meget godt fornøyd med at Nintendo har outsourcet både dette, Steel Diver og Pilotwings (og Pandoras Tower, Last Story, Other M og masse annet), for det frigjør de interne Nintendo-studioene til å lage nye, og mer interessante ting. Sånn sett håper jeg egentlig at de har outsourcet Mario Kart (veldig lite trolig), Animal Crossing (lite trolig) og andre 3DS-spill også, slik at vi kan få flest mulig overraskelser fra EAD på E3. Hadde også vært deilig om det er det andre teamet til EAD Tokyo som lager Super Mario 3DS, slik at hovedteamet deres kan være godt i gang med Galaxy 3 til N6 :)

 

Jeg tror Ocarina kommer til å selge brukbart, men jeg tror kanskje også at Nintendo overvurderer litt markedet for N64-remakes. De fleste av Nintendo sine fans dukket opp med de enkle 2D-spillene på Nes og Snes, og veldig mange forsvant når de begynte å lage kompliserte 3D-spill under N64 og Gamecube - og mange av disse fansene kom tilbake når Nintendo gikk tilbake til enkelheten som hadde preget dem tidligere med Wii og DS. Se på New Super Mario Bros Wii, det har solgt over 20 millioner, og er det mest solgte konsollspillet i Japan på 25 år (!). Ingenting på N64 og Gamecube kan måle seg med populariteten til slikt. Når det er sagt, selv er jeg glad i Ocarina of Time, og håper det blir en suksess, men jeg tror ikke det blir en slik blokkbuster som Nintendo nå trenger. Star Fox 64 derimot, lukter flopp lang vei, tiden har dessverre løpt fra den sjangeren, noe salgene av både de siste Star Fox-spillene har vist, og andre spill i samme sjanger som Sin & Punishment 2.

 

Det er dog en del kult på vei til 3DS, så jeg vil si at biblioteket mot slutten av året kommer til å se brukbart ut:

 

Mario Kart

Super Mario Bros 3D

Animal Crossing

Kid Icarus 3D

Paper Mario

Shinobi

Tales of the Abyss

Metal Gear Solid 3D

Professor Layton

Layton versus Phoenix Wright

Dr. Lautrec

Shinobi 3D

Sonic Generations

Mega Man Legend 3

Kingdom Hearts 3D

Resident Evil Revelations

Resident Evil Mercenaries

Monster Hunter (dette er ubekreftet, men Capcom har hintet om det flere ganger)

 

Det meste av dette er på vei i år, og det er sikkert masse mer som jeg ikke kommer på i farten eller vet om. Det er imidlertid latterlig at ikke Nintendo har annonsert et 2D-mariospill. Alle salgstall tyder på at de er mer populære enn 3D-spillene, og i tillegg så er de mye billigere å lage, så jeg ser bare ingen grunn til at det ikke burde være noe av det første som kommer ut om Nintendo faktisk ønsker å selge konsollen. Men det dukker vel kanskje opp etterhvert.

 

 

Angående Chrono Trigger, så er det etter min mening det nestbeste RPG-et noensinne, så jeg anbefaler deg virkelig å prøve det. Et fantastisk spill, med bra historie, ekstremt kul tidsreisemekanikk, bra kampsystem, flott musikk og noe av den peneste grafikken på snes. Det eneste rpg-et du eventuelt heller bør skaffe er Final Fantasy VI som kom ut like før, og som vel også er dukket opp på Virtual Console etterhvert.

 

Ellers har ikke jeg spilt Golden Sun: Dark Dawn (det står foreløpig uåpnet i hyllen), men om det ligner på de to tidligere Golden Sun-spillene så er det ekstremt enkelt ja, og Chrono Trigger er nok noe mer utfordrende. Likevel føler jeg at Chrono Trigger generelt var en ganske enkel rpg (og ingenting mot mange andre fra den tiden, som Final Fantasy IV og V eller Secret of Mana), så jeg tror ikke du vil ha store problemer med det. Det er også relativt kort, noe som pleier å være en fordel, for det betyr gjerne at mye av grindingen/fyllet er kuttet bort. Alt i alt så vil jeg si at det er absolutt ingen grunn til å ikke ta seg tid til Chrono Trigger om du tar deg tid til Golden Sun :)

 

Forhåpentligvis siste edit: Miyamato har nevnt at han kunne tenke seg å remake A Link to the Past for 3DS, så det er ikke umulig :) Jeg tror dog Majora's Mask (det beste Zelda-spillet etter min mening) er mer trolig nå når de først har gjort Ocarina.

Endret av taterfyrings
Lenke til kommentar

Vil først fortelle at Elkjøp nå selger 3DS spill for 399kr fremover nå (tidligere 449kr fra dem) etter innspill fra facebook.

 

Tror heller at Nintendo må kjappe seg å slippe ut et Mario spill, samme hvilke sjanger, slik at 3DS begynner å øke på salget igjen. Zelda OoT3D vil sikkert bidra litt, men tror ikke en remake vil hjelpe så mye.

 

Som sagt, er bare vente til E3 messen og vi får se hva Nintendo gjør fremover. Akkurat nå ser det veldig dårlig og tynt ut

 

Paper Mario 3DS og Super Mario 3DS er bekreftet, og vi vil garantert se mer av dem på E3. Star Fox 64 3DS, Kid Icarus: Uprising, Resident Evil: The Mercearies 3D, Driver: Renegade, Shin Megami Tensei: Devil Survivor Overclocked og Spider-man: Edge of time er alle enten like rundt hjørnet eller kommer i sommer, og Cave Story 3D kommer i august. Jada, ser litt tynt ut. :p

Lenke til kommentar

Bra med en Nintendo-tråd! E3 nærmer seg med stormskritt...

 

Lurer alltid på hvordan Nintendo sjonglerer sine framtidige releaser og hva de har på lur. Sånn ser jeg det for meg nå, euro-lanseringer:

 

Wii

Juni 2011 - Wii Play Motion

September 2011 - Xenoblade Chronicles

Oktober 2011 - Kirby Wii

November 2011 - Zelda: Skyward Sword

Februar 2012 - The Last Story

 

3DS

Juni 2011 - Zelda: Ocarina of Time 3D

August 2011 - Starfox 64 3D

September 2011 - Kid Icarus: Uprising

Oktober 2011 - Paper Mario 3D

November 2011 - Mario Kart 3D

Mars 2012 - Animal Crossing 3D

Mai 2012 - Super Mario 3D

 

3DS ser ut til å ha bra med first-party titler for et helt år framover. De vil passe på at også tredjeparts får litt plass, men ser for meg minst et casualspill blir annonsert på E3. Brain Training, WarioWare eller noe lignende.

 

DS får et par mindre spill, men det klare hovedfokuset ligger på 3DS, i alle fall utenfor Japan.

 

2012 ser foreløpig tynt ut for Wii. Mulig Pikmin endelig blir offisielt annonsert for våren 2012. Jeg tror i alle fall de minst har et par spill på gang før Wii 2 slippes mot slutten av året, men ikke forvent noe høybudsjetts-spill. De satser på det enkle og sikre. Et 2D-plattformspill og et partyspill er mitt tips, kanskje NSMB Wii 2 og Mario Party 9?

 

Pandora's Tower og en del andre mer obskure, japanske spill tror jeg aldri vi får se her til lands.

 

Wii 2 tror jeg lanseres november neste år (noe tidligere i Japan hvor Wii sliter mest) hvor man i starten sikter mer mot harcore-spillere enn hva som var tilfellet med Wii. Mulig Pikmin 3 er flyttet over, eksklusivt actionspill fra Retro virker realistisk. Garantert et par overraskelser på E3.

Endret av kilik
Lenke til kommentar

Vil først fortelle at Elkjøp nå selger 3DS spill for 399kr fremover nå (tidligere 449kr fra dem) etter innspill fra facebook.

 

Tror heller at Nintendo må kjappe seg å slippe ut et Mario spill, samme hvilke sjanger, slik at 3DS begynner å øke på salget igjen. Zelda OoT3D vil sikkert bidra litt, men tror ikke en remake vil hjelpe så mye.

 

Som sagt, er bare vente til E3 messen og vi får se hva Nintendo gjør fremover. Akkurat nå ser det veldig dårlig og tynt ut

 

Paper Mario 3DS og Super Mario 3DS er bekreftet, og vi vil garantert se mer av dem på E3. Star Fox 64 3DS, Kid Icarus: Uprising, Resident Evil: The Mercearies 3D, Driver: Renegade, Shin Megami Tensei: Devil Survivor Overclocked og Spider-man: Edge of time er alle enten like rundt hjørnet eller kommer i sommer, og Cave Story 3D kommer i august. Jada, ser litt tynt ut. :p


  •  
  • Resident Evil: The Mercearies 3D: En slags samling av Resi4 og 5. Er ikke akkurat originalt. Kan lett vente til dette blir billigere.
  • Driver: Renegade: Høres dette som et blockbuster spill? Nope... Grunnen til det er at etter Driver 2 så har alt gått dårlig med serien.
  • Shin Megami Tensei: Devil Survior Overlock: En port fra DS versjonen
  • Spider-Man: Edge of Time: Kan gå, men for all del, kommer også til konsollene.
  • Cave Story: For min del, ikke min type spill

 

Så ja, dette er som sagt min mening om sommerhiten og det ser ikke akkurat bra. 3DS trenger et par Nintendo spill og jeg ser... Bare Zelda, Kid Icarus (sommerlansering?) og Starfox 3DS. No Mario's.

 

Spillene jeg ser frem til er:

 

  • På Wii: The Legend of Zelda: Skyward Sword
  • På 3DS: The Legend of Zelda: Ocarina of Time 3DS, Beyond the Labyrinth, Metal Gear Solid 3DS, Super Mario 3DS, Resident Evil Revelations og Kid Icarus Uprising.

Og her er det kun OoT3D som er bekreftet til sommeren. Håper dette forandrer seg etter E3 messen :)

Endret av nKyb
Lenke til kommentar

Jo, kom på en litt kul idé til tråden. Vi feirer bursdager til gamle Nintendo-spill. På selve dagen kan folk poste fanart, spillcover, personlige minner fra spillet, videoer etc. God gammeldags nostalgi med andre ord.

 

Eksempler på spill som har jubileum de neste månedene:

 

Super Mario 64 15 år: 23. juni 2011

Golden Sun 10 år: 1. august 2011

Metroid 25 år: 26. august 2011

Advance Wars 10 år: 10. september 2011

Pikmin 10 år: 26. oktober 2011

Luigi's mansion 10 år: 14. september 2011

A link to the past 20 år: 21. november 2011

Mario Kart 64 15 år: 14. desember 2011

Kid icarus 25 år: 18. desember 2011

Endret av kilik
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...