Gå til innhold

Tråden for utvekslingsstudenter


MartinF

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Går det å ringe politiet og bare spørre "hei, har jeg noe på rullebladet mitt" da?

 

Tror du må gå innom stasjonen, for å vise legitimasjon. Hvis ikke kan man jo spør om hvem som helst sitt rulleblad :)

 

Visste ikke at de sendte utvekslingsstudenter til Las Vegas :!:

 

De fleste har en generell regel om at således de kan forhindre det, sender de ikke folk til store byer. Men siden det idag er veldig vanskelig å få tak i familier, må de nesten ta til takke med dem de får. :)

Lenke til kommentar

hey

 

har lest litt på denne tråden og laget nettopp en konto på siden så jeg kunne delta i diskusjonen og kanskje få svart på noen spm.

 

1. har selvfølgelig det klassiske california dilemmaet

 

jeg er veldig glad i longboarding (downhill), surf, skate, friluft, er en veldig aktiv kiter, og liker å leve litt bohem. er glad i å reise og har vært på interrail. går forresten i 10. klasse.

er Veldig interessert i å ta 2. året mitt i usa, evt i canada. vil oppleve no nytt, noe annet en norge som jeg er blitt så vant til. av steder å reise så er de to jeg tenker mest på Malibu i california og Vancouver i canada. Og forrestn, er det i det hele tatt mulig å søke om by??

 

malibu grunnet den laidback stemningen der, surf og kite på strangen og downhill skating oppe i fjellveiene. Er selvfølgelig gira på det å gå på skole der, oppleve en ny kultur, få reist litt rundt etc. Vurderer ikke dette pga den fake stemningen som diverse amerikanske filmer/serier viser, men helt og holdent av grunnene over.

 

vancouver er mer et spontant valg på grunn av fjell og fjorder, den canadiske naturen + prima snowboard spots i fjellene. og også selvfølgelig det å gå på skole, oppleve noe nytt osv.

 

malibu er det jeg er mest keen på å gjøre, men har fått med meg alle advarslene mot det å dra til CA. + at det er nærmest umulig å komme dit i med at alle søker der. når jeg skal i intervju en gang vil jeg gi inntrykk av hvorfor jeg vil til cal., og at det kanskje er av en annen grunn enn noen andre. er forresten ganske voksen for alderen ;)

 

er det noen her som har kommet til cali? hva er evt "sannsynligheten" for dette?

 

2. og hvor lenge er man egentlig vekkreist? altså fra hvilken måned til hvilken måned neste år?

 

3. og hvordan er reglene for å dra på stranden for å surfe, dra opp i fjellet for å kjøre brett..? Har litt kontakter der borte så transport kan jeg fikse, men får man lov? og hvordan er muligheten for å dra til andre stater under oppholdet, hadde vært kult å fått med seg et par events rundt omkring ;)

Lenke til kommentar

2. Du er vekke fra August til Juni... Det varierer litt selvfølgelig, det kan hende du reiser i slutten av Juli eller begynnelsen av September, det samme er det med heimkomst :)

 

3. Eg veit i hvert fall at Explorius ikkje lar deg drive med ekstremsport. Eg veit ikkje heilt ka som ligg i ekstremsport, men det går ann å sende ein mail å spørre, om fks. Longboard er lov, viss du kjem så langt at du skal søke hos dei ;)

Endret av IceWolf
Lenke til kommentar
Noen organisasjoner kan gi deg statsgaranti,men det er det eneste og jeg tror det koster ekstra. Jeg tror ikke noen i tråden her vil anbefale deg å gjøre det, familien er mye viktigere.

 

Hehe, for å definere statsgaranti:

 

En måte for organisasjonen å få deg til å betale ekstra.

 

 

Alle som vil kan ta statsgaranti hvis de vil, la oss si at 90% av alle som reiste tok statsgaranti california, dette betyr på ingen måte at du har noen som helst garanti for at du kommer til california. Selv om organisasjonen bare klarer å plassere 5% av dem i California, har de fortsatt tjent de pengene på det, og de 85% resterende blir plassert i sin nr.2 stat og må fortsatt betale, mens de som ikke ble plassert får tilbake pengene. Begynner å skjønne tegninga nå?

 

Eksempel:

 

Organisasjon m/ statsgaranti:

 

- 30 familier i California

- 30 x 4000 kr = 120,000kr

 

=

30 studenter blir plassert i California for en inntekt på 120,000kr

Organisasjon u/ statsgaranti:

 

- 30 familier i California

 

=

30 studenter blir plassert i California

 

_____

 

meningen med eksempelet er bare at organisasjonene med statsgaranti gjør lite eller ingenting i det hele tatt for å skaffe ekstra familier her og der for å tilfredsstille "garantiene" til studentene, men det er bare å måte å få gratis penger.

 

Høres sikkert ut som en konspirasjonsteori men de som vil kan tro på det, og de andre kan kose seg med tanken om de alt for snille organisasjonene,

 

tross alt er jo NON PROFIT, så hvordan kan jeg si noe sånt? :) når dere kommer til usa skjønner dere at dette er en business og mer enn et par smilende jenter på kontorene i Norge.

 

my 12 cents <3

Lenke til kommentar

Er med på tankegangen Fredrik. Men hvor mange er det som egentlig tar statsgaranti? Om det er veldig få, så vil jo de som har "garanti" ha store sjanser for å havne der de ønsker.

 

Men uansett, familie er mye viktigere ja. Tok ikke statsgaranti selv.

Lenke til kommentar

Utvekslingsstudent.com

Visste ikke helt om jeg skulle annonsere dette enda, men jeg gjør det likevel, selv om det vil ta måneder før siden er oppe.

 

Jeg har altså bestilt domenet utvekslingsstudent.com, hvor jeg skal i løpet av sommeren klare å sette sammen en side, som har et mål om å bli den beste informasjonssiden rundt utvekslingstudenter der ute. Det vil bli en uavhengig side, hvor alle organisasjonene vil stille likt, og fremtidens utvekslingsstudenter kan surfe seg igjennom, og få informasjon i toppklasse, forfattet av tidligere utvekslingsstudenter, organisasjoner mm., uten å bli påvirket av en organisasjon fra eller til.

 

Jeg har planene langt fra klare, men det jeg vet vil være tilstede på siden er ting som;

  • Sammenligninger av organisasjoner
  • Informasjon om alt du kan tenke deg rundt utveksling
  • Brev fra tidligere studenter.
  • Forum
  • Liste over blogger fra år til år

Er nok mye jeg ikke har tenkt på enda, men dette skal nok komme på plass, og målet er at studentene som reiser høsten 2010 skal bli de første til å nyte denne siden i sin helhet. Men for at dette skal bli en realitet, så trenger jeg hjelp fra dere andre. Skal nok ha et par andre til å hjelpe til å skrive på siden, men det skal jeg komme tilbake til siden. Det jeg dog trenger tips om, er hva mer jeg kan putte inn på siden.

 

Så, om du er en tidligere utvekslingsstudent, en nåværene utvekslingsstudent, eller en med bare god informasjon, eller lignende, så bes du til å sende meg tips på [email protected]. Domenet er bestilt og siden vil komme opp fortløpende, men man vil nok neppe se noe stort innhold før jeg kommer hjem til Norge i juni.

 

Kom gjerne med kommentarer i denne tråden også :)

Endret av MartinF
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...