Gå til innhold

Reviderte retningslinjer like rundt hjørnet


Anbefalte innlegg

Jeg savner et forbud mot å konsekvent skrive hele innlegg med annen tekstformatering enn standard. Å lese innlegg med f.eks size=9, bold/italice og rosa farger blir fort irriterende. Men slik formatering er jo selvfølgelig nyttig til å fremheve eller understreke deler av innlegget sitt.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Så vidt jeg kan skjønne er det fortsatt et innbygget misforhold om dette med opphavsrettighetene. I starten av (de nye) retningslinjene står det at

Diskusjon.no er en del av Edda Digital og retningslinjene er underlagt Felles juridiske betingelser for opprettelse av brukerkonto,

 

I Felles juridiske betingelser for opprettelse av brukerkonto står det at

Brukeren sier ikke ifra seg opphavsretten, men gir tillatelse til spredning og eksemplarfremstilling. Denne tillatelse gjelder også om tjeneste tilbys i annen mediekanal enn den opprinnelige, med mindre annet er angitt. Tjenesten kan gjengi slikt materiale i redaksjonelle seksjoner.

 

Bruker kan selv velge om publisering av opphavsrettslig materiale på tjenesten skal finne sted, og kan derfor ikke på noe tidspunkt kreve vederlag eller kompensasjon for slikt materiale.

 

Tjenestetilbyder holdes skadesløs for tap ved hva tredjeperson (andre brukere) foretar seg med slikt materiale, så vel som det som forvoldes av bruker selv ved forsett eller grov uaktsomhet.

 

Denne ordlyden i retningslinjene

Gjennom dine debattinnlegg sier du ikke ifra seg opphavsretten, men gir tillatelse til spredning og eksemplarfremstilling. Denne tillatelse gjelder også om tjeneste tilbys i annen mediekanal enn den opprinnelige, med mindre annet er angitt. Bruker kan selv velge om publisering av opphavsrettslig materiale på tjenesten skal finne sted, og kan derfor ikke på noe tidspunkt kreve vederlag eller kompensasjon for slikt materiale. Opplastet vedlegg (Bilder, musikk, film o.l.) vil ikke bli brukt av andre tjenester enn Diskusjon.no uten tillatelse fra opphavsmann.
er vel derfor ikke juridisk bindende for diskusjon.no/Edda media, i og med at forumets retningslinjer er underlagt reglene fra Edda media? Endret av SeaLion
Lenke til kommentar

Juridiske avtalen slår fast at du som bruker ikke kan kreve kompensasjon for det du legger ut på denne tjenesten. Retningslinjene spesifiserer bare hvor nettverket kan publisere bidraget til brukeren. Det er en standard tekst så de kan bruke innlegg som er skrevet til f.eks. en artikkel eller vise på forsiden av hovedsidene.

Lenke til kommentar

Det jeg mener er at det siste delpunktet i retniningslinjene (det du kaller å "gi tillatelse") vel egentlig ikke er juridisk bindende for Edda media hvis brukeren har undertegnet de overordnete retningslinjene i "Felles juridiske betingelser for opprettelse av brukerkonto". Og det er jo brukerne nødt til for å få opprettet en (ny) brukerkonto.

 

Men har man derimot en gammel brukerkonto, fra før Edda media-tiden, så kan man alternativt la være å signere "Felles juridiske betingelser for opprettelse av brukerkonto", og da kunne påberope seg ordlyden i de nye retningslinjene ved en eventuell tvistesak?

Lenke til kommentar

Fra de juridiske betingelsene:

 

Denne tillatelse gjelder også om tjeneste tilbys i annen mediekanal enn den opprinnelige, med mindre annet er angitt.

 

Vi valgte å angi annet, mer spesifikt gjennom denne uttalelsen av vår forrige ansvarlige redaktør. Det er dette som er tatt med i retningslinjene og i tråd med de unntak vi har mulighet til å ta fra de juridiske betingelsene. Jeg tror dette er viktig at vi gjør, for å sikre oss at folk ikke blir skremt vekk fra å bidra. :)

Lenke til kommentar
Men har man derimot en gammel brukerkonto, fra før Edda media-tiden, så kan man alternativt la være å signere "Felles juridiske betingelser for opprettelse av brukerkonto", og da kunne påberope seg ordlyden i de nye retningslinjene ved en eventuell tvistesak?

 

Niks, bruker man kontoen og logger inn på den så foreligger det konkludent handling. Det vil si at du er bindt gjennom din handling. Det blir det samme som at du godtar vedtektene til NsB når du går på toget, eller busselskapet sine vedtekter når du går på bussen. Eller parkerer en bil på privatparkering.

Lenke til kommentar
Fra de juridiske betingelsene:

 

Denne tillatelse gjelder også om tjeneste tilbys i annen mediekanal enn den opprinnelige, med mindre annet er angitt.

 

Vi valgte å angi annet, mer spesifikt gjennom denne uttalelsen av vår forrige ansvarlige redaktør. Det er dette som er tatt med i retningslinjene og i tråd med de unntak vi har mulighet til å ta fra de juridiske betingelsene. Jeg tror dette er viktig at vi gjør, for å sikre oss at folk ikke blir skremt vekk fra å bidra. :)

Aha! Takk for oppklaringen! :)

Lenke til kommentar

Skrivefeil:

 

Gjennom dine debattinnlegg sier du ikke ifra seg opphavsretten, men gir tillatelse til spredning og eksemplarfremstilling.

 

seg -> deg

 

Det holder med en tråd om ditt emne, ikke opprett flere identiske tråder i forskjellige områder av forumet.

 

en -> én

 

Du kan ikke ha mer enn èn konto, unntak finner man i punkt 5.

 

èn -> én

 

Ønsker du å opprette en ny konto skal du kontakte Innholdsansvarlig på e-post.

 

Innholdsansvarlig -> innholdsansvarlig (dette er ikke noe egennavn) (PS: Gjelder flere steder)

 

Avatar, signatur og personlig bilde skal være i tråd med begrensningene angitt i kontrollpanel

 

kontrollpanel -> kontrollpanelet

Lenke til kommentar

Fine regler, men i tillegg kunne følgende vært med, eller være spesifisert nøyere:

- Det bør kunne stilles krav til å dokumentere eller begrunne sine påstander.

- I tillegg til å unngå personangrep, må man unngå harselas, mobbing, uthenging, utskjelling osv. av livssyn, oppfatninger og overbevisninger. Kritikk er lov, men det skal være saklig og begrunnet.

Lenke til kommentar
Gjennom dine debattinnlegg sier du ikke ifra seg opphavsretten, men gir tillatelse til spredning og eksemplarfremstilling. Denne tillatelse gjelder også om tjeneste tilbys i annen mediekanal enn den opprinnelige, med mindre annet er angitt.

 

Hva betyr egentlig dette? At Edda Media kan bruke våre innlegg til sin å fremme seg selv uten egentlig å gjøre noe som helst selv?

 

Føler også at rasisme delen kan bli et problem, mye av modereringen er allerede ganske banal. Jeg mener at vi lever i en tid der det er viktigere å ta vare på ytringsfrihet enn enkelts individets følelser. Jeg mener selvfølgelig ikke at vi skal gå rundt med rasistiske holdinger og kalle alle for negre og forbanna burkamennesker, men det må være lov til å ytre negative meninger om en gruppe mennesker, om det baseres på rase, relgion eller noe helt annet.

Lenke til kommentar

Om du ser litt lengre opp gir Dotten et godt svar på punkt 1.

 

Punkt 2, den biten sier jo kun at å komme med ytringer som er brudd på norsk lov er forbudt.

 

"Det er forbudt å skrive, laste opp, linke til eller på annen måte publisere noe som kan medføre straffeansvar, er ærekrenkende, rasistisk, eller på annen måte i strid med norsk lov. I tillegg gjelder følgende: "

 

Ser du uthevingen der? :) Det skal være høyt under taket på diskusjon.no, vi respekterer meningen og folks rett til å ytre den - men bryter den med norsk lov, eller vær varsom-plakaten, vil vi gå inn og slette eller dele ut reaksjoner.

 

Vi kan ikke folk ytre lovbrytende ytringer - enig, ja?

Lenke til kommentar

Den posten du refererer til omhandler vel i grunn bare matriale som bilder osv. Jeg snakker om poster.

 

Er mulig jeg har forstått det feil. Jeg leser det på den måten at utsagn som kan tolkes på en rasistisk måte ikke er tilatt.

Det er et faktum at i dagens samfunn er det nesten umulig å si noe som helst uten at en eller annen kan tolke det som rasistisk og du vet like godt som meg at å dømme hvor grensen mellom hva som skal man skal godt i ytringesfrihetens navn og hva man skal sensurere i anirasismens navn er vansklig å definere.

 

§ 100 annet ledd første punktum skal lyde:

Ingen kan holdes retslig ansvarlig for at have meddelt eller modtaget Oplysninger, Ideer eller Budskab, medmindre det lader sig forsvare holdt op imod Ytringsfrihedens Begrundelse i Sandhedssøgen, Demokrati og Individets frie Meningsdannelse.

 

Der kan kun sættes slige klarlig definerede Grændser for denne Ret, hvor særlig tungtveiende Hensyn gjøre det forsvarligt holdt op imod Ytringsfrihedens Begrundelser.

 

Dette er et utdrag fra grunnloven. Jeg synes den viser hvor sterk ytringsfriheten er i Norge.

 

Klart hvis jeg leser hele greia feil og kun det som bryter med Norsk lov skal sensureres kan dere i teorien, og satt utrolig på kanten, ende om med et søksmål som må helt opp i høyserett for å avgjøres. Siden det netopp er så vansklig å vite hva som er lov og hva som ikke er lov.

 

Greit nok man kan ikke si "Du tar feil jeg skal drepe deg", men kan man si "Du må være trønder, du er jo så dum". Et utsagn som er ærekrenkende, unyansert og idiotisk, men er det et ulovling utsagn?

 

Ville du moderert et sånt innlegg selv om det i grunn ikke er et brudd på retningslinjene?

 

Om det er høyt under taket eller ei er en diskusjon vi kan ta senere.

Lenke til kommentar

Som sagt, etter hva jeg kan se er det eneste retningslinjen sier er følgende: Følg loven når du ytrer deg på vårt forum.

 

Er ikke så voldsomt mye annet å si rundt den :). Det blir en diskusjon rundt loven mer enn våre retningslinjer, føler du kan ta den diskusjonen i feks jussforumet eller politikkforumet vårt.

 

Videre vil vi ikke komme rundt dette i denne tråden, så vi bør gå videre til å diskutere selve retningslinjene igjen.

 

Utsagnet fra tidligere ansvarlig redaktør sier "materiale". Dette vil da selvfølgelig også dekke poster, dikt, verker o.l. Så annet er angitt, sånn sett. Den saken er god.

Endret av Alastor
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...