Gå til innhold

Bok-kafeen - Stedet for småprat og spørsmål rundt litteratur


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Kjedsomhetens filosofi er ei bok eg kan dra fram gong på gong frå bokhylla. Fagprosa kan vera fantastisk spanande, sosialpsykologi, og psykologi generelt er ein gjengangar hjå meg.

 

I går fekk eg "På vegne av venner" av Schau. Den virka lovande, både i filosofisk og sosial augemed. I tillegg, har eg erverva meg nokre nye bøker til fyrsteutgavesamlinga mi, som i fyrste omgang omfattar Bjerke og Bjørneboe. Herleg å kjenna lukta av historie idet eg opnar bøkene...

Lenke til kommentar

Fikk høstutgaven av The Paris Review i posten på lørdag. Intervju med Michel Houellebecq og Norman Rush. Og smekkfullt av noveller, dikt, essays og mye annet snacks. The Paris Review har forsåvidt nylig lagt ut alle intervjuene de har hatt på trykk siden 1953. Seriøst mye spennende lesestoff. Truman Capote, Jorge Luis Borges, Simone de Beauvoir, Allen Ginsberg. Og i det hele tatt.

Lenke til kommentar

Nice Vowels. Tror jeg må stikke innom i morgen hvis jeg finner kortet mitt. Kjøpe Kafka on the shore for en uke siden, og skal starte på den etter Shantaram.

Åh, gled deg til Kafka! Jeg koste meg veldig med den.

 

Jeg leser Markens Grøde av Hamsun for tida, og liker den godt. Leste Sovedukken av Jeffery Deaver før det, men den blei jeg skuffa over. Deaver er en av de få krimforfatterne jeg liker, og jeg synes han valgte litt billige og enkle løsninger. Etter det står Slottet av Kafka på tur.

 

 

Lenke til kommentar

Likte "Everything and More: A Compact History of Infinity" av David Foster Wallace (mer kjent for romanen Infinite Jest) og "The Unimaginable Mathematics of Borges' Library of Babel" av William Goldbloom Bloch. Ellers har ikke lest noe særlig om matte som ikke har hatt med skole å gjøre.

 

Hva handler disse bøkene om?

 

Annet:

Finnes det norske mattebok som er mer utfyllende enn Wikipedia?

Tenker på definisjoner, anvendelse, historien, osv.

Lenke til kommentar

Hallojs godtfolk.

Først nå snublet jeg over denne tråden. Vel, har vel sett den før, men har liksom ikke vært innom..

 

Siden jeg nå nettopp har fått Kindle 3 i bursdagsgave av kona, så har jeg lest meg litt opp på et utenlandsk forum Mobileread hvor brorparten er e-bok-lesere.

Hvordan leser dere? Er det fortsatt mest i (pocket)papirbok-form eller begynner dere å bevege dere inn i e-bok-verden. Et uttrykk på MobileRead er jo at man ikke ofrer mer skog på DTB (Dead-Tree-Book) ;)

Nuvel, selv leser jeg en god del, men som sjømann i utenriksfart er det begrenset hvor mye "ork" man har til å lesse ned bagasjen med "DTB" når man skal verden rundt. Her kommer lesebrettet inn som en velsignelse vil jeg tro, og den forestående hjemreisen om 5 dager blir sannsynligvis den siste med "tonnevis" av dødt tre i handbagasjen. :)

 

En annen tin jeg mer eller mindre er helt og totalt sluttet med, er å lese norsk litteratur. Ser man på de helt sinnssvakt perverse prisene i Norge kontra andre land så er det et lett valg å oppgi norsk egentlig.

 

Eksempel, hentet fra Capris som er nevnt her. Sammenlikner man Kjempenes Fall (Fall of the Giants) på norsk og svensk, ser man at selv Sverige *med* moms (6%) er halve av norsk pris.

Norsk bok og pris

Svensk bok og pris

Til sammenlikning koster den samme boken (Hardback og eBok) på Amazon US$ 12.99 (ca kr 75,-)

 

Jada, vet at det er "opplagstall" som "styrer" prisene, men ikke faen om jeg lar meg lure til å tro at ikke (den norske) forleggerbransjen prøver seg på det samme som musikkbransjen.

Vel nok er det vi forbrukerne som er "pirater" (jada, jeg synder nok litt jeg også), men forleggerbransjen/platebransjen osv er vel mye værre i sin mafia og kartellvirksomhet :mad:

 

Digitalbok er den norske eBok-handelen, og jeg trodde jo at digitale bøker skulle bli billigere og gi meg lyst å lese norsk igjen, men den gang ei. Satan for noen priser. Hva i hælvette er det som koster av lagerplass og administrasjon på digitale bøker som rettferdiggjør denne sinnsyke prisen? En typisk eBok er på mellom 0,5 og 1 MB (Ja, én MegaByte, det går inn på en god gammeldags 3 1/2" HD Floppy).

 

Så igjen, Norsk Bokbransje; leser dere, så begynn å ta æksj'n NÅ! Kanskje dere får tilbake en norsk kunde. Foreløpig er "darknet" en veldig stor fristelse for meg og min tilgang til norske bøker.

 

 

Åh, ja - jeg glemte jo helt å nevne hva jeg leser.

Det går på "The Ultimate Hitchhikers Guide to the Galaxy" for 5. gang nå, men denne gangen på eBok-format, kjøpt og betalt på Amazon til US$ 11,99. Og nei, den blir *aldri* lest på norsk da jeg er overbevist at ingen norsk oversettelse klarer å frembringe eller gjenskape Douglas Noël Adams' ord-virtousitet.

Lenke til kommentar

Likte "Everything and More: A Compact History of Infinity" av David Foster Wallace (mer kjent for romanen Infinite Jest) og "The Unimaginable Mathematics of Borges' Library of Babel" av William Goldbloom Bloch. Ellers har ikke lest noe særlig om matte som ikke har hatt med skole å gjøre.

 

Hva handler disse bøkene om?

 

Den første handler om konseptet evighet og den andre handler om bruken av matematikk i en novelle av Borges. Hvis du hopper inn på Amazon.com så kan du lese mer utfyllende anmeldelser og slikt.

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Min erfaring etter to uker med eBokLeser:

:new_woot::thumbup::love:

Det er heeeelt suverent :D

 

Pearl Screen i 16 fortreffelige gråtoner er fantastisk å lese på. Det oppleves 100% som papir. Vis meg, selv den mest selverklærte, nørden som ikke innrømmer å bli sliten på øynene etter 8 timer med nesa i en LCD. Og jeg skal der og da erkære denne for en større løgner enn statsministeren.

8-10 timer på elektronisk blekk/papir er *nøyaktig* like "slitsomt" som tilsvarende tid på Dødt-Tre materiale. For ikke å snakke om, et lesebrett veier betydelig mindre enn en litt normal størrelse roman. Følgelig er det ikke riktig like vondt å få den i panna når man sovner under lesing ;)

 

Så her sitter jeg, med 1500 bøker, og en totalvekt på 200gram!

 

Dyre digitalbøker sier dere?

Vel, om man leser engelsk, så er prisen 1/5 av norske priser på Amazon og 1/20 på Smashwords.

I tillegg finner man et hav av lovlige *gratis* bøker på nett. Også norske.

 

Legger ved noen "ukjente" lenker til ebøker som er billige/gratis og hvor det også er mulighet å finne norske:

Smashwords Indie ebokhandel, mye bra. Priser seg fra US$0,00 til ca US$6,99.

Feedbooks Gratis bøker, også nye og absolutt lesbare forfattere.

Manybooks Gratis "public domain" bøker. Mye spennende og mange klassikere å finne.

Project Gutenberg Gratis "public domain" bøker, også noen norske

Heimskringla Norrøne tekster og kongesagaer på nordiske språk.

Elinor Ikke så mye, men nordiske tekster/bøker.

Ibsen.net Alt Henrik Ibsen

Dokumentasjonsprosjektet Norsk litteratur som er utenfor copyright.

CK-12 Gratis lærebøker (avansert).

Online Novels Har ikke sjekket så veldig nøye, men her er visst en god del (engelske) bøker.

Baen Library Rent Sci-Fi forlag. Lenken fører til den gratis delen, men fjerner dere "/library" kommer dere til hovedsiden. Bøkene er ikke dyre.

MobileRead Internasjonalt bokforum. Her finner man også en pen samling ebøker, også norske.

 

Det er et hav av andre siter i bokmerkelisten min, så det kommer kanskje senere. Med de ovennevnte lenkene skulle det vel være nok til å holde dere lesende i de neste par hundre årene ;)

Selv har jeg kjøpt 10-15 bøker fra Smashwords, og det er svært interessante forfattere der.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...