Gå til innhold

GUIDE: Slik vasker du de skitne dingsene dine


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Nei, white spirit bruker man til å fjerne maling, ikke til å rengjøre plast.
Bruk isopropanol eller til nøds rødsprit istedenfor på utstyr som tåler dette.

Rensebensin/lighterbensin er også gode rengjøringsmidler for skitt man ikke klarer å fjerne med såpe og vann.

 

En viktig grunn til at man ikke skal spraye væske rett på skjermen er at tilkoblingenene til LCD-panelet er i enden/bunnen av glasset. Såpevann som renner ned kan dermed skape kortslutninger eller tære vekk lederne noen dager etter man rengjorde skjermen.

Endret av Frobe
Lenke til kommentar

Tannpirkarar og q-tips er fine verktøy. Tastaturet vaskar eg ved å demontere det og vaske alle delane kvar for seg.

Når det gjeld skjermar er mikrofiberklutar veldig kjekke. Ellers brukar eg gjerne isopropanol eller brillevask dersom det er behov for det.

Endret av Zeph
Lenke til kommentar

Et tastatur på jobben fikk en fredag en kopp kaffe over seg. Jeg skylte det grundig i vasken og lot det tørke over helga. Godt som nytt. Jeg har også, i ekstreme tilfeller, dratt med PC'n ut og brukt trykkluft på den, men hold avstand med munnstykket og sørg for å ha en vannavskiller på kompressoren. En venn hadde MYE støv i maskinen sin. Da jeg blåste mot strømforsyningen fra innsiden, sto det en støvsky en halvmeter ut i bakkant. :) I stedet for isopropanol bruker jeg oftest antibac alkohol. Når alt er ferdig, så kan tastatur, mus og utsiden av kabinettet bli fint med litt plastfornyer/vinylglans. Jeg har også, når jeg kjeder meg, brukt plastfornyer på viftene sammen med litt twist og Q-tip. Da blir de rene og pene.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Jeg har en eldre Logitech MX310 mus som jeg har skrudd fra hverandre flere ganger nå for rengjøring.

Den har en tendens til å fylles med støv ved scrollhjulet, noe som gjør at sensoren som sitter der (Virker å være optisk) ikke leser skikkelig.

En rask åpning og utkasting av støv med en tannpirker eller lignende, og den er som ny!

Lenke til kommentar
  • 11 måneder senere...

Gamle tastaturer uten skjerm og spesielle ting og tang kan kjøres i oppvaskmaskin, det har jeg selv gjort. Ett som katta pissa på en gang i en sommer, legg det opp ned, kjør på normal program (ikke kokvask) og la det tørke skikkelig etterpå. Ergo tørk med håndkle, rist ut vann og så la det ligge å tørke på ett varmt sted i 1-3 dager slik at fuktigheten fordamper raskt. :)

 

Som Psykonaut sier, hold igjen vifter når du bruker trykkluft! En elektromotor som sitter i vifter er mer eller mindre det samme som en dynamo/generator. Når man sender strøm inn så vil viften gå rundt, men når viften spinner pga trykkluft så vil det være en dynamo og generere strøm. En kompis av meg klarte å knekke vifte kontakten slik at den kontakten ikke virket lengre faktisk! Husker ikke hvilket HK han hadde og vifte, men det skjedde.

 

Så hold igjen vifter! :)

Lenke til kommentar

Spesielt laptoptastaturer (og sikkert visse andre tastaturer) kan ha et "vanntett" lokk under, som hindrer vann i å renne helt gjennom. Det kan nok ha en funksjon som hindrer væske å skade resten av maskinen på laptoper, men gjør også at vann bruker ekstremt lang tid på å tørke i romtemperatur. (flere uker)

 

Og i tillegg så vil selv flere dager kunne skape nok korrosjon til at det blir et problem om man tørker tastaturet sitt i dagesvis.

 

Anbefaler derfor alle å bruke et tørkeskap eller (spesielt) varmluftsovn på en 50-60 grader i et par timer. (husk at sistnevnte typisk har en mekanisk og svært dårlig termostat, og at temperaturen kan gå en del over dette. I et slikt tilfelle ville jeg kanskje senket temperaturen en 10 grader ekstra.

 

Dette vil kunne øke tørketiden mange ganger, som igjen gir mindre sjanse for at du ødelegger noe. Og mindre nedetid. :)

Lenke til kommentar
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...