Jump to content

VegardBe

Medlemmer
 • Content Count

  137
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

84 :)

About VegardBe

 • Birthday 07/24/1970

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

3435 profile views
 1. Hvis du er organisert, ta en prat med fagforeningen. Jeg har selv godtatt å gå noe ned i lønn en periode, etter først å ha sjekket om jeg greier det økonomisk. Min stillingsprosent har samtidig gått noe ned.
 2. Det vet jeg ikke. Jeg vet at det kan være antipsykotisk i større doser (godt over 100mg), men rett og slett litt beroligende i lave doser.
 3. Jeg fikk Imovane/Zopiclone over en lengre periode for mange år siden. Det begynte veldig forsiktig, og jeg tok de sjelden, men langsomt trenger du de mer og mer, helt til du ikke får sove uten. Disse medisinene har samme virkestoff som Valium. Benzo-avrusing er IKKE gøy! Jeg har vært der. Jeg gikk heldigvis på en lav dose og da jeg måtte øke dosen for å sove gjennom natta, sluttet jeg cold turkey og hadde opplevelsen av flere uker uten søvn, dog hadde jeg dyp mikrosøvn uten at jeg merket det, ble jeg fortalt. Imovane/Zopiclone er definitivt avhengighetsskapende, men den sniker seg på over lang tid. Hvis du greier å ta bare en pille annenhver uke, skulle du greie deg bra... Min redning da, ble Truxal. Jeg var helt vrak og trengte noe som fikk meg til å sove uten at jeg ble avhengig av det. Jeg har gått på Truxal i 8 år nå uten at dosen må økes. Jeg greier også å sove uten, men da ganske lett, så jeg bruker nå karantenetiden til å kutte den ut. Truxal er ikke egentlig en sovemedisin, men gjør at hjernen slapper litt av når man tar lave doser (15/25mg). Jeg tar nå 7.5mg annenhver dag. Du har også Vallergan, som egentlig er en gammel allergimedisin, men som har søvnighet som en bieffekt. Ulempen med Vallergan er at du kan bli litt sigen dagen etterpå. (En Vallergan og en Truxal er nærmest en knockout-kombo og anbefales bare hvis du ikke skal noe dagen etterpå.) For å være helt ærlig, så er den beste løsningen å prøve å ikke ha skiftearbeid og skaffe deg en god døgnrytme. Er selv snart 50 og det er mange år siden jeg kunne døgne og greie meg bra. Nå er jeg avhengig av faste rutiner og døgnrytmer.
 4. Sett innstillinger til "Aksepter venneforespørsler fra alle", så tar det ikke lang tid før du får venneforespørsler fra unge damer fra eksotiske land med et bikinibilde som profilbilde. 😂 Nah, litt seriøst: Tror ikke jeg har fått så voldsomt mange av de selv, heller. Fikk ørten da jeg startet på facebook i 2009, men ikke så mange de siste årene. Kanskje mange av dine kolleger gjør som meg: Prøver å ikke ha kolleger som facebookvenner? Jeg har selv lagt til 6-7 kolleger over 3 år og kanskje fått 2-3 forespørsler selv. På LinkedIn derimot, har jeg en del "venner". Mange har jeg sendt forespørsler til, noen har sendt til meg. Dette blir litt som å skrive på andres vegg når det ikke er bursdagen deres: Det var noe folk gjorde før, men nesten ikke nå lenger. Jeg ville egentlig ikke bekymre meg så mye over det.
 5. Vel, jeg fikk Truxal som min livlinje. Når du allerede har gått på så store doser, så vet jeg ikke om annet råd enn å få pratet med legen din. Å ikke få sove er et helvete, ja. Ut fra det du skriver, så har du ikke hatt det lett. Du er ikke veldig gammel enda, ikke så gammel at legene skriver ut uten å tenke for mye på at du skal vennes av, også. Jeg håper dette løser seg for deg snart.
 6. OK, problemet ditt er ikke TV og serier, men sovemedisiner. Hold deg langt unna benzo/benzolignende medisiner! Ikke risiker et tilbakefall! Prat med legen din eller bli henvist til en søvnekspert! Benzo tuller skikkelig med søvnhormonene dine! Jeg gikk på de i 5 år. Begynte med en halv 7.5mg en sjelden gang, så ble det langsomt mer og mer. Heldigvis økte jeg ikke dosen mye (gikk stort sett på ca. 3-4mg), men da jeg bestemte meg for å slutte, så kunne jeg si nøyaktig hvor lenge jeg kom til å sove ut fra dosen min og uten kunne jeg ikke sove. Tok 10-12mg et par ganger, så bestemte jeg meg for å kutte de ut cold turkey. I to uker opplevde jeg ikke at jeg fikk sove i det hele tatt og det var et helvete! Jeg hadde dyp mikrosøvn innimellom etter noen dager, fikk jeg høre, men merket ikke noe til det selv. På dette stadiet var jeg sykemeldt fra jobben. Etter en ukes tid uten opplevd søvn hadde jeg skrevet et "testamente" i dagboken min i tilfelle jeg skulle gå fra forstanden eller dø, men jeg blånektet å ta zopiklone. På den 3. uka uten opplevd søvn (men med mikrosøvn, takk og pris), så ba jeg legen om å gi meg noe som gjorde at jeg kunne sove uten at jeg ble avhengig av det, og jeg fikk da Truxal. Jeg ble da bedt om å ta en dose 15mg rundt kl 20 og en til når jeg la meg (eller var det 2x25mg? Husker ikke helt klart.). Jeg husker godt at jeg la meg og var redd for at det ikke skulle hjelpe. Lå der i senga og var stuptrøtt. Så "blunket jeg med øynene" og jeg hadde sovet i 12 timer. Jeg var så glad, men samtidig fremdeles stuptrøtt. De neste ukene greide jeg å ta meg inn igjen og reduserte også dosen Truxal langsomt til jeg gikk på ca. 15mg hver kveld noen år uten at jeg merket at jeg måtte øke dosen, så 7.5mg en stund, så 7.5mg annenhver dag. Til slutt bare litt i helgene, hvor jeg kunne sove lenge. Hvor gammel er du? Det hender at leger er mer slepphendte med benzo-medisiner som zopiklone på svært gamle mennesker, da de "ikke får tid til" å bli avhengige... Jeg er selv 49, men gikk på sovemedisiner da jeg var mellom 36 og 41. Hvis du sluttet med Truxal, så er min personlige, og slettes ikke profesjonelle anbefaling at du burde prøve de igjen, kanskje kombinert med litt Vallergan til du får orden på søvnrytmen igjen. Jeg har en venn som har kjøpt piller med melatonin i USA som han bruker kortvarig ved jetlag, men jeg har ingen personlig erfaring med disse og hvor avhengighetsskapende disse er, men dette vil legen vite. Står kanskje noe nyttig her? https://www.apotek1.no/sovn/sovnproblemer Lykke til!
 7. Jeg har ikke Google Home, men har så vidt begynt med Philips Hue, hvor du kan ha en sentral som styrer egne enheter. Denne skal fungere med Google Home, men jeg har ikke prøvd det selv. https://www2.meethue.com/no-no/friends-of-hue/the-google-assistant
 8. I siste instans, så finnes det noen vidunderlige piller. Zopiklone (eller et annet benzo-derivat) får deg søvnig og gir deg ro og du sovner i løpet av ganske kort tid, MEN de er ganske vanedannende og MÅ IKKE brukes over tid! (Jeg har vært avhengig av de i den grad at jeg ikke fikk sove uten og knapt nok med. Benzo-avrusing er et helvete!) I den andre enden av skalaen, og de gjør også jobben rimelig greit, har du Vallergan, som egentlig er et antihistamin (allergimedisin) og lave doser av Truxal. Vallergan kan gjøre deg litt døsig morgenen etterpå mens Truxal ikke har den effekten (på meg, i alle fall.) 15mg Truxal og en halv Vallergan er nesten en knockout-kombo. Alle disse må du ha resept for å få, så ta en liten prat med legen din. Bruk de kun for å snu døgnrytmen / få orden på søvn, så kutt de ut!
 9. Hvis du binger serier til langt på natt, så kan det ha en del å si. Dessuten, så har de fleste skjermer ganske mye blått lys i seg, aka dagslys, og det kan være med på å tulle til døgnrytmen. Hvis du ser på datamaskin, så har Windows har nå innebygget modus som skal hjelpe mot dette ved at den gjør skjermen litt mindre blå mot kvelden. Jeg bruker selv programmet f.lux til dette. Anbefaler deg dessuten å komme deg ut av og til, gå en tur før du legger deg og få litt frisk luft. Det kan gjøre underverker. Alt for mye skjerm går utover min nattesøvn, i alle fall, men f.lux hjelper en del, selv om det tar litt tid å bli vant med at fargene endrer seg mot kvelden.
 10. NAV har jobbsøkerkurs, alt fra hvordan skrive søknader til rett og slett å komme seg opp om morgenen og skrive 5 søknader hver dag. Hvis du kjenner folk, f.eks. tidligere studievenner, så spør de om de kan hjelpe deg. De fleste jobbene lyses ikke ut, men går via kjente. Drømmejobben kan komme en gang i året. I mellomtiden, ta hva som helst som gir deg penger og noe å skrive på CV'n. Hvis du havner i NAV-systemet, se på NAV som din arbeidsgiver. Når NAV sier "hopp", så svarer du "hvor høyt?", ikke "hvorfor?". Så lenge du gjør ting som NAV liker, så betaler de omkostninger direkte tilknyttet dette, som kollektivtransport / bensinpenger. De kan også hjelpe deg med "praksisplass", hvor du rett og slett jobber gratis for en potensiell arbeidsgiver en stund for å vise hva du er verdt. Det er dog en del firmaer som misbruker denne ordningen for å skaffe seg gratishjelp, men ikke gi opp. (Hvis din saksbehandler i NAV får det for seg at du helst bare vil nave, så kan ting bli vanskeligere. Ikke la det skje.) Hvis du er uheldig og blir langtidsledig og har søkt 100 stillinger. Ikke! Gi! Opp! Tving deg opp om morgenen, selv når du virkelig ikke vil! Gå turer! Hold deg i form, både fysisk og psykisk. Jeg var nyutdannet innen IT rett før dotcom-døden på slutten av 90-tallet og gikk rett inn i denne. Jeg brukte nesten et år på å få jobb. Jeg har også vært langtidsledig for ca. 5-6 år siden og hadde perioder hvor alt var svart og jeg ga opp. Ikke gjør den feilen!
 11. Det kan ikke være noe så opplagt at du har for mye minne? 32-bit kan kun adressere 4Gb, ink. skjermkort og alt. Hvis du har et skjermkort på 4Gb+ 8Gb RAM, så trenger systemet å adressere 12Gb, mener jeg å huske.
 12. Det virker som om Pi4 kan bli mye varmere enn Pi3, og at den raskere throttler. En Pi4 bør vel ikke være i et lukket kabinett, da varmen fort vil bygge seg opp. Det finnes et par fine kjøleløsninger der ute, virker som om aktiv kjøling er mye bedre enn passiv. Jeg skulle likt å sett dere teste med en av løsningene brukt i denne videoen: https://www.youtube.com/watch?v=e6mWImsF9iI Den minste kjøleren kan være temperaturstyrt: https://shop.pimoroni.com/products/fan-shim Den siste kjøleren tiltaler nerden i meg, da: https://www.amazon.co.uk/dp/B07V35V1CH?ref=myi_title_dp Edit: Redigerte litt ut fra ny kunnskap.
 13. Kanskje en aldri så liten nekro, men noen som vet om dette er fikset nå? Hvis jeg kjøper et Pi4-kit, vil det da være den oppdaterte versjonen? Lurer på en Pi4 og en fin, liten heatsink: https://www.amazon.co.uk/dp/B07V35V1CH?ref=myi_title_dp
 14. Å bygge hus i 2018 med bare Cat5e skjult i veggen må vel grense til skjødesløst. Minimum burde være Cat6 og helst Cat6a/e, som etter det jeg skjønner er shielded og dermed greier 500Mhz mot 250Mhz for Cat6. Litt usikker på forskjellen mellom Cat6 STP og Cat6a/e. Jeg antar det er skjult i veggen, da det normalt står på siden av kabelen hva det er. Kan du ikke spørre utbygger hva de la inn, evt. om de kan komme og teste kabelen? Det finnes jo egne verktøy for sånt (https://www.flukenetworks.com/Expertise/Learn-About/Cable-Testing). Alt av skjult, ny kabling legges i rør, så hvis du har vært uheldig og fått Cat5e, så burde det være mulig å feste en nyere kabel til den gamle i en ende og trekke nytt mens du drar ut den gamle? Holder selv på å muligens bytte en kabel. Jeg har et strekk på 15m som nå må gå ca. 10m av strekket parallelt med en strømkabel grunnet ombygging og vurderer å bytte ut min gamle Cat6 med en Cat6 STP evt. Cat6a/e (usikker på forskjellen der). Greier meg bra med 1Gbps nå, men er usikker på hvor mye interferens det vil utgjøre å ha TP-kabelen nære strømkabelen.
 15. Er det et sånt? De må vel øke i verdi rett og slett fordi de er antikviteter og jeg tror de aldri kan bli ødelagt av normal bruk. (Fra her: http://www.dansdata.com/ibmkeyboard.htm)
×
×
 • Create New...