Gå til innhold

LAN i gamledager tråden!


Anbefalte innlegg

Jeg må si meg enig med trådstarteren

Jeg har selv vært på lan da jeg var ung og dum. Og jeg må si at jeg storkoste meg!

Folka satt og spilte til 6 om morran og sov det meste av dagen, eller så døgna de.

De elste dagene gikk det mest i warcraft 3, starcraft og counter strike 1.6.

 

Etter som årene går, så har de gode gamle lanene blitt glemt.

 

Jeg prøvde å hoste et lan med mine venner (ca. en gjeng på 8-10 personer) for å gjøre slik som gamle dager. Men nei da.... Da satt halvparten og så på filmer og serier på sin egen masking, ellers så de på tv. De gadd ikke spille. De var på nettby og facebook hele tiden. Og om ikke det var nok, så kunne de heller ikke døgne/overnatte. Klokka 1-2 tiden, dro de hjem for å sove i sin egen seng. Jeg ble mer eller mindre oppgitt og provosert av alt dette. Men jeg vil også tro at dagens sammfunn har mye mer egoisme enn da tidens. Da var vi på lan for å ha det morro med hverandre og spille mot hverandre samt med å sammarbeide. Nå så skal de se på filmer slik at de kan ha det morro. Tenker ikke på de andre. De drar hjem og legger seg slik at DE kan sove godt. De bare stikker midt i et spill forde da syns DE at det er kjedelig. Tenker ikke på resten som syns det var morsomt.

 

 

 

 

Og til TS: Du kunne jo kanskje prøvd å hoste et lan med spillere over 18 som har de samme målene som deg. Kunne sikkert funnet en del som savner det gode gamle, her inne på forumet. Deretter arrangere og dele på kostander for leie av lan lokal etc..

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
  • 2 uker senere...

Jeg og vennegjengen har ofte lan enda fra 6-10 stk..

Da går det kun i bf 1942 og bf2, nærmest alltid at vi spiller lan og ikke over nettet!

 

Men idag blir det BF2 online, er greit artig det også syns jeg.. Men alle på være på samme lag og jobbe som et team, det som er fett med bf2 hvis du får til en bra squad! Skikkelig teamwork

 

Thomas.

Lenke til kommentar

jeg skal snart på godt gammeldags lan igjen, i den "underground" gjengen vår :p

 

Lan har blitt ett sted der folk samles for å ha en unskyldning for å spille enda mer enn de gjør ellers, ikke for å samles og være sosiale og spille med hverandre.

som Shiktu snakker om, så er folk kun ute etter å gjøre det dem vil gjøre, ikke det alle vil gjøre, akkurat slik de har det hjemme.

å gå midt i ett spill fordi det er kjedelig er bare frekt, ca det samme som å gå midt under en samtale fordi det er kjedelig...

Lenke til kommentar

Vi er en gjeng på ca. 16 stk som liker og spille CS Source, 1.6 og Total war og alt sånn. Men når vi har lan kan vi kun spille sånne nedlastede versjoner av CS fordi vi må ha nett pga Steam og får da ikke spilt med alle banene vi vil ha, og sånn. Vi har hatt to lan ilag sålangt(på et halv år) og begge uten nett der vi må koble med nettverskabel, syns selv vi kunne hatt trådløst nett, men samtidig må vi koble til switchen. Da kan vi spille flere spill og med flere mods.

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...

Hmm. Mitt første copyparty var en gang i 1991 på Kjelsås skole i Oslo. Det var stort sett Amiga 500 det gikk i den gangen (512K ram, 1Meg om du hadde penger). Siden de fleste ikke hadde harddisk, kjøpte man gjerne 500 disketter i bulk for å kopiere spill og demoer på.

 

Jeg husker politi-besøket. De fleste på partyet hadde friskt i minnet drammen-party-raidet'1989 (som nevnt tidligere i denne tråden av noen andre). Du skulle sett folk fikk fart på seg. En skreik: "snuten er her", ... en annen " vinduene er låst!!! De sperrer utgangene!!" hehe. er det mulig (det var jo bare noe han sa i panikk sikkert). En kompis av meg puttet alle sine 100 disketter inn i forsterkeren og skrudde på lokket. Jeg så en annen fyr som hengte en pose med disketter (sikkert 400+ disketter) i vinduet og trakk for gardinene. Alle skrudde av stereoene. Jeg hadde på en demo "Enigma by Phenomena" (Edit: Fant det riktige navnet nå. her er video av demoen

) som gikk når politiet tittet inn for å inspisere. Det viste seg at politiet hadde mottat klage på høy musikk (stereokrig, kremt). De brydde seg ikke om piratkopiering. Politiet var fornøyd med beklagelsen fra arangørene og reiste. "Posemannen" hentet diskettene sine bak gardinene og kompisen min skrudde opp forsterker'n sin igjen.

 

Jeg husker "Moonstone" (Amiga) var veldig populært å spille. Ellers så er det så lenge siden så jeg husker ikke mye mer av det.

video av moonstone:

Endret av sNx
Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...
Vi har fra tid til annen (starter desverre å bli en stund siden sist) arrangert lan på speiderhytta, og der er det jo ingen internett. Det er kanskje noen av de bedre lanene med tanke på spilling, fordi ingen blir sittende å spille for seg selv på internett.

 

Ca 1-2 ganger i året har speidergruppa vår et lite LAN/linke "party" på speiderhuset med alle speidermedlemmene. Ganske morsomt siden vi ikke har internett meste av tiden. Mange av medlemmene er jo selvfølgelig yngre enn 15, men likevel så har vi masse små konkurranser både av og på pc'ene.

 

Dette er noe som er utrolig morsomt å arrangere og delta på. En liten forandring fra de fjortis LAN'ene :)

Lenke til kommentar
  • 2 måneder senere...

Vil først bare si at jeg har ikke deltatt med datamaskin på lan på 2-3 år og det er rett og slett fårdi at lan har dødd ut. Hvertfall her. Ingen av dem gamle folka som jeg er vandt til og reise på lan med er på lan lenger.

Og glemmer ikke tiden vi satt og linket ned i stua her heller. Så og si hver helg satt vi ned i stuen min og linket og spilte CS og generals og warcraft 3 og red faction og mangen andre morroe spill. Var engang vi satt konstant fra fradg til søndag og spilte red faction uten stopp så og si.

Lan er ikke som det var før i tiden, men kan være fårdi at vi "vokser" det litt i fra oss og tidene forandrer seg?

ser f.eks fjortiser den dag idag liker seg på lan, men alle jeg vet om som er blitt eldre foretrakk lan mye bedre før i tiden, med tanke på spill og slikt. Vil si at etter WoW kom ut da har lan rett og slett dødd ut får da tar folk mer helt av på det.

Men har også hatt litt linking med xbox og slikt med Halo. gode tider det også men alt av det morsomme med lan har desverre dødd ut :(

Endret av djanrune
Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...
Ja, husker godt tiden med nullmodemkabel og når vi endelig fikk spart opp til "rått" nytt state of the art utstyr, med coaxkabel som man fikk støt av og gode greier.

 

Hehe ja, gode minner. Vi var 6 stk i en coax kjede en gang, og vi skulle kopiere over "Sin" som var det største spillet (i MB)vi hadde sett, på 770MB. Tok 30-40min for hver av oss å kopiere det over. Synd vi er for gamle til å "linke" nå. Enten så gidder ikke folk å spille de samme spillene lenger (prøve nye ting) eller så løper de rundt gatelangs i massiv alkoholrus. Men største problemet er vel egentlig at nå som alle er på høyskole eller i jobb, så er det ingen som har tid lenger.

Lenke til kommentar

Jeg og brorsan hadde et Lan forrige vinter med en 5-6 stykker. Det ble spilling av Cod WaW, Jedi Acedemy og Company of Heroes over en lav lest. Lanet varte i 3 uker og endte med at vi måtte brenne alt søppelet på myra med bensin (fordi vi glømte å gå ut med den, gangen var full). Helt konge! Gjelder bare å ta initiativet.

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Hvorfor sier folk at mye av grunnen til at LAN har dødd ut er WOW sin feil! Det er vel mer at "alle" har bredbånd og det ikke lenger er grunn til å samles for å spille sammen, dele ting eller generelt være i et LAN miljø!

Grrunnen til at dette har falt ut er jo rett og slett fordi bredbånd har kommet! Alle ting du "måtte" dra på LAN for å gjøre dele musikk, spill filmer og spille sammen kan du rett og slett gjøre fra gutterommet!

Utviklingen er vel feilen her, og spør du meg er det til det bedre, selv om det kanskje ikke er like sosialt er det like greit å kunne gjøre ting hjemme, uten å dra gud vet hvor mange timer et sted for å sitte oppe 24/7 bare for å spille litt og få fatt i stash til å fylle disken!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...