Gå til innhold

Anbefaling av rpg til noenlunde erfaren gamer


Anbefalte innlegg

Ikke online, naturligivs, dvs, ikke mmorpg.

Gamle favoritter er fallout, baldurs gate, deus ex, arcanum, tes, kotor, såntno, men jeg tror jeg har fått med meg det meste av eldre ting (mao, om det ikke er veldig ukjent er tips til spill fra det siste året, til nøds de to siste mest interessant).

 

Jeg er altså ute etter spill med god singleplayerhistorie, og enten en veldig engasjerende historie eller god frihet, (helst begge deler), og helst vekt på noe annet enn hack&slash.

 

(Jeg har naturligvis fått med meg Oblivion, Gothic 3 og Neverwinter Nights 2, så de er ikke nødvendige å nevne)

 

Mulig jeg bare er blitt desperat av dårlig vær og spilltørke på en gang i sommer, men jeg nekter å tro at det ikke finnes noen gode spill der ute jeg har oversett.

 

Forslag mottas med stor takk!

 

edit:

Spill nevnt i tråden som jeg allerede har spilt (så en skal slippe å lese tråden for å unngå å gjenta tidligere forslag):

 

Icewind dale,

nwn(1 også)

bloodlines

planescape: torment

overlord

gothic

jade empire

fable

wizardry8

divine divinity

beyond divinity

nox

mount&blade

might&magic (6,7,8 og (huffe)9)

sacred

 

Temple of elemental Evil

Final Fantasy

System Shock2

 

...var alt, tror jeg.

Endret av Kuroneko
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Du har nevnt Never Winter Nights 2, men ikke det første spillet... :cry:

 

Begynner å bli noen år, men grafikken er ikke dårlig etter min smak. Hvis du derimot har prøvd dette, og de fleste andre eldre rpg'er, pluss de nye du har nevnt, har jeg ikke så mange andre anbefalinger.

Lenke til kommentar

Ah. Jeg har spilt icewinddale-spillene, nwn1 og forsåvidt planescape: torment også. Grunnen til at jeg ikke har nevnt dem er at de verken er noenlunde nye eller blandt mine favoritter. Om jeg skulle ramse opp alle spillene i sjangeren jeg har spilt ville det blitt veldig mye, nettopp derfor spurte jeg etter nyere spill (jeg har fulgt dårligere med det siste året enn tidligere), men ikke de av de nyere jeg nevnte... beklager at jeg ikke gjorde dette tydeligere i utgangspunktet.

 

Bloodlines kunne jeg kanskje også nevnt blant favorittene.

Lenke til kommentar

Heh, har sett litt på de andre "hjelp, finn rpg til meg"-trådene, men har ikke funnet noe der som jeg ikke har spilt, ikke som ikke falt helt utenfor interesseområdet mitt i alle fall.

 

Two worlds har jeg ikke prøvd, får kanskje gjøre det, men utfra erfaringer jeg har sett er ikke alle like fornøyde... Men joda, er kanskje beste alternativet mitt.

 

De øvrige spillene dere nevner har jeg spilt.

Lenke til kommentar
Hvis ikke Planescape er blant favorittene, som trolig har en av de beste historiene i et spill noen gang kontra svakere fighting system, så er vel Two worlds å anbefale. Ok fighting, greit gameplay, stor verden, mye frihet og ræva historie.

9128211[/snapback]

 

Hehe. Mente ikke å tråkke noens favorittspill på tærne. Jeg kunne nok kanskje ha puttet spillet foran i alle fall kotor og bg på lista, (dog, soa mener jeg uansett er bedre), men de andre står for meg likevel som større opplevelser, kanskje på grunn av faktorer som har mer med situasjonen jeg var i da jeg spilte dem å gjøre enn spillenes egne kvaliteter.

 

Årsaken til at jeg er skeptisk til two worlds er først og fremst klippene jeg har sett av animasjonene som ser mildt sagt skrullete ut (motioncapture hjelper lite om fyren som motioncapturer bruker vektløse kjepper i stedet for sverd på noen kilo og fekter med dem som han var en drillpike på 17. mai), kritikken av en svak historie, som understrekes her også, og alt jeg har hørt om bugs osv. Helst vil jeg også ha muligheten til å modifisere karakteren min fra start, men det er ikke viktig nok til at jeg ikke gir spill sjansen selvom denne muligheten ikke er der.

 

jeg har naturligvis spilt morrowind også, og er enig i at det er bedre enn oblivion. På samme måte som daggerfall på mange måter var bedre enn morrowind, forresten.

 

Nåja. Kanskje Two worlds likevel er det beste kortet å satse på? Ingen (enda?) bedre forslag?

Endret av Kuroneko
Lenke til kommentar

Jeg er fristet til å si at du bør glemme alle andre forslag til du har spilt Divine Divinity (og kanskje etterfølgeren Beyond Divinity). Virkelige topptitler, selv om alt for få har oppdaget dem. De er i mine øyne absolutte "must" for enhver rollespilltilhenger. Føler meg ganske trygg på at de hadde blitt nevnt i samme åndedrag som Baldur's Gate, hvis det ikke var for det faktum at så få har prøvd dem.

 

Jeg rangerer dem (spesielt det første) langt over f.eks. Neverwinter Nights og Icewind Dale. Stikkord er: Isometrisk 2D, fengende univers med egen mytologi og historie, stor frihet, masse humor, fantastisk musikk, god historie, gode dialoger, hurtig kampsystem.

 

Omtale av Divine Divinity: http://gamer.no/omtale/pc/divine_divinity/2231

Omtale av Beyond Divinity: http://gamer.no/omtale/pc/beyond_divinity/7727

Lenke til kommentar

heh. Spilt de også, om ikke så veldig mye av Beyond... Rett nok gode om enn tidvis upolerte titler, men kanskje litt mer hack&slash enn jeg vanligvis foretrekker. Men hadde jeg ikke hatt dem er jeg enig i at det er gode forslag.

 

...litt av årsaken til at jeg spurte etter nyere spill, er at jeg tror sjansen for at (for meg) uoppdagede perler er større fra de siste årene ettersom jeg har spilt mindre og dermed forhåpentligvis gått glipp av mere i løpet av disse enn tidligere.

 

Men dere har i alle fall stort sett skjønt hva slags spill jeg er ute etter, ettersom det aller meste som er foreslått er spill jeg har likt. Kanskje hele prosjektet er håpløst?

Endret av Kuroneko
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...