Gå til innhold

Sekk eller veske som ser "kul" ut.


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
  • 3 uker senere...

Jeg har brukt Dakine Sequence et par sesonger nå. Den er passelig stor for normal bruk, og er brukbar å ha på seg. Den ser også ok ut. Innervesken er kjekk å kunne ta ut, men med kamera+et par objektiver i, blir den ganske ukomfortabel å bære. Det hjelper med en bredere, polstret, bærerem.

 

Mitt standarpakning, med grei plass, blir da:

 

Hus,

 

70-200 2.8, montert, eller liggende i høyre felt.

 

2-3 kortere objektiver stående i venstre felt.

 

Blitzer i topplokket+filter o.l. i lommene på lokket.

 

Det er plass til mer, men ettersom jeg bytter ofte mellom 70-200 og de kortere, liker jeg å ha en hel plass reservert for telen, og midtraden åpen helt ned. Slik at jeg slipper å omrokkere paddingen når jeg bytter objektiv.

 

Minuser:

 

Ikke så dyp, dvs ikke plass til 1d, eller kamera med batterigrep. (De får plass, men da blir det bulk i ryggen.

 

Ikke veldig god å bære, sammenlignet med ordinære ryggsekker. Greie bærestropper, men kunne/burde hatt bedre polstring. Ikke mye plass til klær, thermos osv.

 

 

Så jeg driver å titter på F-stop Satori. Er det noen som vet hvordan man får tak i denne i Norge, og eventuelt hvor mye den koster hit?

Lenke til kommentar

Jeg har netopp fått Domke F-2 i hus, og jeg synes den både ser bra ut og den har plass til mye.

 

Jeg skjekka hvor mye jeg fikk plass til og her er resultatet.

 

-D200 med batterigrep og 28mm f/2.8 på.

-70-200mm f/2.8

-50mm f/1.8

-SB-800

-ekstra minnekort

-Olympus OM-10 med 50mm f/1.8 på.

-En ekstern blits jeg ikke husker hva hette.

-135mm f/2.5

-5 ruller film

-Videokamera ( helt standard miniDV kamera)

-lader til både dSLR og filmkamera

-monopod

-div filter

 

Da hadde jeg ikke mere å ha oppi, men det er fortsatt plass til en ekstern blits til, og flere ruller film pluss andre små saker.

Det vil jeg si er ganske greit med tanke på at baggen ikke er så stor.

Problemet er jo at dette veier et tonn (nesten)

Lenke til kommentar

Må fortelle en historie. Jeg var på elkjøp. Kom over noen kule National Geographic-sekker, og tenkte jeg skulle ta en titt på dem. Så at prislappen viste "149.9", så jeg tok med meg en. Samme gjorde læreren min som jeg var på butikken med. Tilfeldigvis på vei bort til kassen traff vi på en ansatt og læreren min spurte om de virkelig kosta 149.9. Han sjekka opp og fant ut at de kosta egentlig 1499,-. Vi måtte levere de inn og jeg har gått og angra nå i 2 måneder på at jeg ikke bare gikk rett til kassen.

Lenke til kommentar

Artig tråd, rett og slett morsom til tider.

Forrige gang maddamen og jeg dro til sydlige strøk, meldte behovet seg for en bag/sekk/veske med nødvendig plass - men som ikke akkurat reklamerte fotoutstyr.....

Første valget var en NG-bag. Kul, stor nok og passe anonym. Men ikke til å få tak i tidsnok.

Andre sekker ble vurdert - og forkastet. Vanligvis bruker jeg en av to små Lowepro bager, en vanlig tursekk/rammesekk på lengre turer, eller bare kamera på skulderen med nødvendig filterbeholdning i lomma. Dette er ok løsninger hjemme, men ikke på tur til Hellas.

Etter mye grubling (to timer) ramlet løsningen ned av seg selv ---- fra Biltema.

Grei liten bag, raskt innredet med en stk skumplate (sitteunderlag) og fibertape. Dette ga grei og beskyttet plass til kamera (K 10d), med 16-45 og 55 - 300 mm, ertepose, filtere etc. På ferie ble det stappet en pocketbok på toppen og lagt et håndkle eller en T-skjorte over.

Dette fungerte glimrende. Vel hjemme har det ikke vært noen grunn til å bruke noe annet. Bortsett fra en liten magetaske også innkjøpt på Biltema og som rommer kamera på mindre byturer. Totalpris inkludert sitteunderlag og tape, mindre enn 100 kr. :D

 

post-102789-1234546407_thumb.jpg

 

Magne

Lenke til kommentar
Så jeg driver å titter på F-stop Satori. Er det noen som vet hvordan man får tak i denne i Norge, og eventuelt hvor mye den koster hit?

 

Sendte en mail til F-stop og spurte. De har ingen som selger F-stop i Norge, men sender hit. Den nye Satori koster $239 pluss frakt på ca $30.

Den nye sekken var på 62 liter. Høres veldig interessant ut for å få med seg litt mer enn bare fotoutstyr.

Lenke til kommentar

Heisann!

 

Innholdsrik, morsom og god tråd om kule, ukule og andre bagger, samt uheldige yttringer om legning.. :grin2:

 

Etter å ha lest en stund så sjekket jeg ut Domke F-2 og skjønte raskt at her var det ingen vei utenom... Jeg gikk for en litt større variant (F-7) ettersom jeg er avhenging å ha alt utstyret samlet så ikke fruen får fnatt... eller minstejenta mister pappas 150mm F2.8 Makro i gulvet eller enda verre, på foten. SÅ tenker jeg det blir en litt mindre NG litt senere :whistle:

 

Siden jeg er superfornuftig så selger jeg først det jeg har før jeg kjøper nytt... Naboen slo til på min Flipside 300 til spottpris og røsket den med seg noe fortere enn jeg hadde planlagt... Jeg kastet meg på nettet og bestilte Domke F-7 via eBay. Trodde jeg....

 

Jeg bestillte fra MUCHMALL (ebay selger) og stusset ikke over at han holdt til i Hong Kong. Ikke før jeg registrerte at alle Domke er produsert i USA tenkte jeg at det var da rart om baggen skulle ramle 30% i pris av å bli sendt en halv gang rundt jorda... :blink:

Kontaktet Domke i USA, og de er godt kjent med MUCHMALL og hans piratvirksomhet. De mener jeg vil få full refusjon via Paypal såfremt jeg med rimelighet kan hevde at Baggen ikke er ekte. Domke backer meg og vil utstede brev om jeg trenger det.

 

Så kan man alltids si at jeg burde ha sjekket selgers referanser for det er gitt ihvertfall 2 negative tilbakemeldinger om at Domke baggene er Kopier... Det er imidlertid ikke alltid like lett å finne frem i 10 000 feedbacks for å finne 2 negative. Det skal også sies at de aller fleste kjøperne av «Domke» som har gitt tilbakemelding, er strålende positive ... Men jeg vil ha en EKTE vare !!

 

Nå har jeg levd med fotoutstyret løst i 1 uke, men fikk meg en rimelig bag som stod nedstøvet i en fotobutikk. (200 kr ) i dag:

 

Her er'n :-)

 

post-112632-1235180055_thumb.jpg

 

 

 

post-112632-1235180083_thumb.jpg

 

 

 

Håper noen tar lærdom av min historie, og sjekker selgere godt.

Måten jeg fant ut av akkurat dette tilfelle var google søk : «muchmall fake».

 

Lager en ny tilbakemelding når saken er konkludert.

 

 

 

Hilsen

 

Werner

Lenke til kommentar

Etter som jeg har lagt opp ett litt bakvendt løp når det gjelder kjøp av kamera er jeg nå ute etter en kameraveske. Har kjøpt minnebrikker, mangler bag/sekk og sist men ikke minst kamera. Har bestemt meg for kamera, men pga at jeg ikke ønsker å ut med alle pengen på en gang blir det litt her og litt der. Sannelig ikke lett dette heller gitt.

 

Likte veldig godt den medium NG veska. Spørs om jeg ikke går for den og knaskje en eller annen mindre sak for kun kamera og en evt. blits.

 

Topp tråd btw :)

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Jeg har tittet litt på å få fingrene i en fotosekk, både for å ha et sted å oppbevare ting på en god måte, for å kunne ha med med alt sammen når jeg er på reise og sånt.

 

Jeg skulle liksom gjøre det enkelt for meg ved å se først og fremst på Crumpler. Det virker som uslåelig kvalitet, smarte løsninger og diskré utseende, ihvertfall på sekkene.

 

Men, så var det ikke så enkelt da, for ikke bare har de forskjellige produkter i europa og usa/australia, men i europa er man midt i modellskifte, og både gamle og nye modeller er tilgjengelige.

 

Jeg så vel for meg en mellomstor full photo-modell, som Pony Box eller Italian Connection (ny europeisk), Match Maker eller Pyjama Pride (gammel europeisk) eller Whickey and Cox (USA/Australia).

 

http://crumpler.co.uk/?product=Full_Photo_...p;lsc=&lcc=

 

http://crumpler.no/photobackpacks.html

 

http://www.crumpler.com.au/Lite/English/Pr...3A.html?image=1

 

 

Kanskje long shot, men er det noen som har prøvd flere av disse, og kan ytre noe om hva de likte best, eventuelt hva som er mest solid?

 

Whickey and Cox og de gamle europeiske har uttagbar fotoinnsats, slik at hele sulamitten kan tas ut som en egen liten bag bare med håndtak og netting på den ene siden, men det har de av en eller annen grunn gått bort fra på de nye europeiske, og jeg vil vite den grunnen. Er det teit kostnadsbesparelse, eller var det upraktisk å ha det sånn?

 

Er jeg heldig leser en fotosekknerd dette. Selv har jeg startet vurderingene rundt dette akkurat nå, siden jeg hittil har slengt snutebag og ekstra objektiver i egne objektivfutteral i vanlig manpurse.

 

 

Edit: plutselig slo det meg at det uten sånn løs innsats er det mulig å innrede sekken slik at man kan komme til kameraet på toppen om man vil, slik det ene bildet av Italian Connection viser. Hah, det hjalp å skrive.

Endret av Cax
Lenke til kommentar

Nå har jeg ikke orket å lese igjennom alle 16 sidene må jeg innrømme,

men jeg slenger meg på alle de som har anbefalt Domke F-2.

 

Ærlig talt, den baggen er noe av det beste rent fotorelaterte jeg brukte penger på i året som gikk. Jeg kjøpte en olivengrønn i kanvas fra ddmr.no, og er strålende fornøyd. Den tåler stort sett alt, den er deilig å bære på og den ser kul ut. Syns jeg da. Er ikke noen stor fan av LowePro-sekker og lignende til bruk annet enn på tur.

 

Deilig var det også å endelig finne en bag som har plass til det meste jeg skulle finne på å ta med av utstyr, og samtidig er komfortabel å bære og lett å komme inn og ut av.

 

I min F-2 ligger akkurat nå:

 

- 350D

- Sigma 17-70mm

- Canon 70-200mm

- Sigma 10-20mm

- Canon kit-linse(ikke vet jeg hvorfor)

- 3 hotshoe-blitzer

- Gorillapod

- Rensesett

- 1 Sto-fen Omnibounce

- Leatherman

- 2 minimaglites og en hodelykt

- Notisblokk og penner

- Linseklut

- Minnekortmappe

- 1 Elinchrom Skyport sender og to mottakere pluss kabler og ladere til disse

- Lader til kamerabatteri

- 1 AA/AAA-lader

- ekstra batterisett til blitzer

- 2 USB-kabler

- 1 par Ray-Ban Aviators

- Fjernkontroll til kamera

- En rull gaffatape

- Ipod

- 2 Westcott paraplyer

- En eske General^^

 

Og alt dette ligger organisert og lett tilgjengelig når som helst :)

Det er ikke ofte jeg sier sånt, men den baggen er vel verdt sine 1700 kroner.

Lenke til kommentar
[Kutt]

 

Etter mye grubling (to timer) ramlet løsningen ned av seg selv ---- fra Biltema.

Grei liten bag, raskt innredet med en stk skumplate (sitteunderlag) og fibertape. Dette ga grei og beskyttet plass til kamera (K 10d), med 16-45 og 55 - 300 mm, ertepose, filtere etc. På ferie ble det stappet en pocketbok på toppen og lagt et håndkle eller en T-skjorte over.

Dette fungerte glimrende. Vel hjemme har det ikke vært noen grunn til å bruke noe annet. Bortsett fra en liten magetaske også innkjøpt på Biltema og som rommer kamera på mindre byturer. Totalpris inkludert sitteunderlag og tape, mindre enn 100 kr. :D

 

post-102789-1234546407_thumb.jpg

 

Magne

 

Oj, dette likte eg! Kreativt, anonymt og funksjonelt. Men ingen grunn til å vere så blyg. Kan du ikkje vise meg/oss korleis du har laga det inni?

 

Er denne veska framleis å få tak i?

Endret av krita
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...