Gå til innhold

Snedige ting du lurer på V.2


Anbefalte innlegg

Det er som sluket i badekaret, det forsvinner ikke, bare flyttes. Antagelig er det et underjordisk hulrom som fylles eller grotte som leder vannet videre nedover elveleiet.

 

 

 

Det står under videoen at det er to strømninger som møtes, nå vet ikke jeg så mye om virvelvinder eller strømninger (strømmer?), men er det mulig at det oppstår uten at vannet renner ned i en grotte/et rør?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det står under videoen at det er to strømninger som møtes, nå vet ikke jeg så mye om virvelvinder eller strømninger (strømmer?), men er det mulig at det oppstår uten at vannet renner ned i en grotte/et rør?

Ikke en virvelstrøm av det slaget. Det suges åpenbart ned store masser som ikke havner noe sted. Hadde det vært kraftigestrømninger som kolliderte, og småtterier som ble sugd ned og ikke synlig kom opp et annet sted kunne jeg ha gått med på at det ikke var et sluk, men se nøye på videoen. Det er ikke ett eneste sted jeg kan se at det kommer opp kraftige strømninger. Jeg regner med at det går et rør på skrå nedover, under veien de står på, som alt blir sugt gjennom.

La oss si man hadde et DNA-register over alle grisene i Norge. Ville det da gått an å DNA-teste en pølse og finne ut av hvilke(t) svin den kom fra?

DNA varmes rutinemessig opp til 95 grader for å denaturere det i PCR-forsterking, så jeg ser ikke bort fra at det skal være mulig å isolere og analysere.

Lenke til kommentar

ok? Hvordan skal grillen få den nødvendige gassen?

De mener oppbevaring som når den ikke er i bruk vil eg tro, men ser ikke hva som er så farlig med det.

Gassflaska må jo stå i nærheten når du skal bruke grillen når den er i bruk så klart, men ikke for nærme da kanskje. Kan hende de mener at du ikke skal oppbevare ekstra gassflasker under, itilfelle du glemmer å fjerne de når du skal grille. Er ikke helt sikker altså, men du kan jo ringe til butikken der du kjøpte den?
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Syntes det var en snodig ting å utheve i manualen. Grillen utgjør jo ingen som helst risiko utover når den er antent.

 

Det er vel det at man ikke skal oppbevare gassbeholdere ved siden av åpne ildkilder. Du får jo ha den ene gassflaska som du bruker og som står ved siden av grillen.

 

Ellers hadde nok noen luringer funnet ut at det rommet under mange gassgriller var et bra sted for å putte inn gassflasker som de har til overs. For det første så kan det fort bli veldig varmt der inne og være over makstemperaturen for sikker oppbevaring. For det andre så er det lite strategisk i tilfellet en lekkasje. Det er fort gjort å glemme at man har gassflasker stående i eller rundt grillen og man kan fort anta at gasslukta kommer fra den flasken man nettopp har åpnet. Kommer gasslukten fra en lekkasje på en av de flaskene som du har stående rundtom så kan du veldig fort få en svært dårlig dag.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Når det svir fordi man har spist noe sterkt, er det jo fordi det foregår en reaksjon mellom krydderet og munnen. Når man drikker vann, vil mye av krydderet reagere med vannet i stedet. Når vannet er borte, blir det (nesten) like ille igjen.

Viktig å merke at virkemiddelet som gir mat den sterke smaken, er et fettløselig stoff - så derfor fungerer drikker med et fettinnhold (som melk), bedre enn vannløselige drikker for å lindre sterk mat

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...