Gå til innhold

Den Store Aksjetråden


Anbefalte innlegg

Noen som er med i e24's "aksje nm" her? Det starta i dag :) desverre så var jeg 30 min for treig så får ikke starta føre i morgen...

De som ikke veit hva det er så er det et aksjespill der du starter med 100k, de som har høyest sum etter endt spill vinner 50k eller iPod.

 

Over til ordentlige aksjer, er snart på 0 nå for første gang :) Er nybegynner og var så heldig at jeg kjøpte rett føre alt datt rett ned så var helt nede i -2000kr på det meste, nå er jeg på bare -200 kr totalt. NEC er det som har vært best for meg hittil og skal kjøpe mere av det i morra hadde jeg tenkt. Morro når 2 av aksjene jeg har er på top 5 oslo bors et par dager :)

 

KOG - Kongsberg Gruppen... Den har gjort det bra i det siste. Er det noe å satse på? Ser ingen grunn til at det skal stoppe, men den har jo økt mye også da så må stoppe en eller annen plass. Er jo amatør også enda så trenger noen inspill fra mere erfarne her :p Vurderte 4000 kr der innen 1 uke

Endret av MittBrukernavn
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Over til ordentlige aksjer, er snart på 0 nå for første gang :) Er nybegynner og var så heldig at jeg kjøpte rett føre alt datt rett ned så var helt nede i -2000kr på det meste, nå er jeg på bare -200 kr totalt.

Hehe, da jeg var helt ny i aksjemarkedet var jeg litt overmodig og gikk rundt 40 000 i minus på noen uker, såvidt jeg kan huske, så slapp du unna med 2000 kroner er du heldig. Siden den gang har det gått langt bedre, men det er ikke nødvendigvis dumt å tape litt i starten, da får du mer respekt for risiko og skjønner at stop-loss kan være nyttig.

 

 

Morro når 2 av aksjene jeg har er på top 5 oslo bors et par dager :)

Du sitter nok i aksjer med høy beta. Det er moro når det går oppover, men ikke fullt så kult når det går nedover. De som figurerer høyest på vinnerlistene når markedene buller er ofte de som er høyest på taperlisten når det går nedover. Men for all del, det er mye mer moro å sitte i smallcap enn i bluechip, samt langt mer lukrativt hvis man spiller kortene sine riktig.

 

Og nei, aksje-NM gidder jeg ikke bruke tid på. Jeg bruker ikke energi på noe jeg etter all sannsynlighet ikke får noe igjen for, da bruker jeg heller tid på den virkelige porteføljen min hvor jeg faktisk sannsynligvis vil tjene på innsatsen.

Lenke til kommentar

Jeg var også akkurat litt for sen med å komme i gang med AksjeNM i dag. Skal en ha sjanse til å vinne må en ta hodeløs risiko som en ellers aldri ville ha gjort og rett og slett håpe på det beste :thumbup: Lykke til!

 

Til virkeligheten, hvis du kjøper aksjer for små beløp som 4000 kr f.eks så håper jeg du er langsiktig, hvis ikke har du jo allrede tapt 4% bare på kurtasje (Kjøp og salg til 80kr hver). Jeg begynte selv med mindre beløp men så raskt at kurtasjen spiste litt for mye, fikk rett og slett oddsen på feil side, noe som jo selvsagt ikke er helt gunstig. Er ikke helt heldig at aksjen må stige 4% for at du skal gå i null, da skal du være rimelige god (i lengden) for å gå i pluss, (eller evt være heldig med markedsretningen). Men stå på! Du vil nok fort merke at læringskurven blir eksponesiell;) Du blir mer nyskjerrig, lærer mer og blir enda mer nyskjerrig. Kjempekjekt!

Lenke til kommentar

På nordnet er kurtasjen 39 kr (og 9 dersom du er ny kunde).

 

Strengt tatt er vel den normale minstekurtasjen deres 95 kr, men en får 39 kr ved å være mini-kurtasjekunde. Så da lurer jeg på hva som skal til for å bli mini-kurtasje kunde? Jeg har selv Nordnet og har lav kurtasje gjennom en studentforening.

 

Men poenget er der fortsatt. 39x2 kr vil utgjøre 2% av en handel på 4000 kr. Høres ikke vannvittig mye ut, men det blir fort veldig mye ved hyppig handling noe som jo er fristende når alt er så nytt og spennende ;) Jeg vet ihvertfall at jeg havnet i den fellen hvor kurtasjen spiste godt inn i avkastningen.

Lenke til kommentar

På nordnet er kurtasjen 39 kr (og 9 dersom du er ny kunde).

Strengt tatt er vel den normale minstekurtasjen deres 95 kr, men en får 39 kr ved å være mini-kurtasjekunde. Så da lurer jeg på hva som skal til for å bli mini-kurtasje kunde?

Det må noen museklikk til for å bli mini-kurtasje kunde.

 

Instillinger -> Endre depotopplysninger -> Kurtasjeklasse -> mini

Endret av apegryn
Lenke til kommentar

Jeg satt og leste litt da jeg så dette:

http://www.hegnar.no/okonomi/valuta/article432525.ece

http://www.reuters.com/article/idUSLDE65F04B20100616

 

Ufattelig svak oversettelse som har fått innholdet til å bli helt motsatt av hva det skal være.

 

 

Det står devaluering og devaluere, men det skal være revaluere, sånn går det når du har folk som ikke kan noenting som sitter og skriver artikler.

 

De som skal devaluere er åpenbart vestlige land siden han ønsker at inflasjonsmålet skal dobles.

Lenke til kommentar

Hei!

 

Jeg har vært i USA ganske lenge nå, så jeg har ikke fått med meg noen nyheter innenfor aksjemarkedet. Men når jeg ser på netfonds og ser på beskrivelsen av selskaper, så blir lotstørrelsen oppgitt til 1 på alle aksjer. Hva betyr dette? Lettere å selge odd-lot?

Lenke til kommentar

Blir med i AksjeNM og har lyst til å prøve ut aksjer med høy beta. Siden det er en fiktiv sum hadde det vært litt interessent med risiko. Noen tips?

Se etter volatile penny-stocks. F.eks. RXT, IGE og TSU. Undersøk om noen av dem har nært forestående triggere. Ikke diversifiser.

 

Oslo børs har gått bort ifra børspost-systemet, altså blir det ikke lenger odd-lots.

Åja. Så nå er det lettere å selge aksjer som ikke er i et rundt tall, for eksempel 73 stykker? :p

Correcto.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Jeg har noen aksjer i Lighthouse Caledonia og har nå fått et brev and om jeg vil være med i et "møte på ordinær generalforsamling i Lighhouse Caledonia ASA den 30 juni 2010" et sted i oslo og et annet brev med et svært hefte som det står " Exchange offer to acuire all issued and outstanding shares in LHC submitted by Scotthis Salmon Company Limited"

 

Etter det jeg har skjønt så er LHC kjøpt opp av SSC og at jeg skal samtykke om at de kan ta å kjøpe aksjene mine? I blokka står det at ratioen er 10:1 så får vær 10ende aksje jeg har i LCH så får jeg 1 i SSC.

 

Noe jeg bør gjøre? Selge LHC aksjene mine nå eller ta imot aksjene i SSC?

Lenke til kommentar

Strålende, da er det jo ikke lenger noen "minstegrense" da. Eller det vil si, kurten spiser vel opp fortjenesten hvis man ikke kjøper nok. 100 (50+50) kroner i kurt i et kjøp/salg på 2000 er jo 5%. Da må jo aksjen gå opp fem prosent for å i det hele tatt gå i null. :/ Ved kjøp på 10k er det jo derimot bare 1%, noe som gjerne er bedre. :)

 

EDIT: Svar på Kalinken sin post.

Endret av Arne
Lenke til kommentar

Det amerikanske aksjemarkedet holder ganske sterkt til tross for det som var svake nyheter i dag. Solenergi går veldig godt. BP stabiliserer seg, og det styrker også aksjene at Pimco har kjøpt opp masse BP obligasjoner. Det ser ut som farten i den amerikanske økonomien avtar og at de nå trenger en ny stimulipakke, men det kan se ut som aksjemarkedet ignorerer de signalene og er inne i en bullish trend. Jeg tror det kan ha sammenheng med tro på en snarlig kinesisk revaluering som kanskje vil sende inflasjonen oppover og derfor gi en enda brattere yield kurve, og at en slik revaluering vil hjelpe til med å unngå en dobbel dip.

Lenke til kommentar

Forventer en massiv salg av aksjer like før fellesferien starter. Børsene går jo som en jojo i dagens markeder.

Nesten umulig for å forholde seg til noen bestemte aksjer. Kun shorting som er aktuelt(inntil videre).

 

Typisk adferd når frykten rår...

 

Ellers så ser jeg E24 børs-NM som en artig sak. Blir nok raske gevinstsikringer, med mange kjøp og salg i høy tempo.

 

:)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...