Gå til innhold

Den store øl-tråden


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Kjent øl da...

 

Jeg har ihvertfall lett lenge. Har du noen anbefalinger?

 

Med kjent øl regner jeg med du refererer til macrobryggerier. De store kommersielle. Og da har du forsåvidt rett. Som i de fleste land så er dette kjedelig pilsner/lager som har lite å utfordre smaksløkene med.

 

Ta deg en tur i ølhylla på Vinmonopolet så finner du en god håndfull herlige Amerikanske øl.

 

Om du ikke er så glad i beksort, oljete øl, kan jeg anbefale

Flying Dog Snake Dog IPA - masse deilig humlesmak i denne, veldig typisk amerikansk IPA.

Goose Island IPA - en annen god amerikansk IPA.

Anchor Steam Beer - Har ikke smakt selv, men anbefales av andre. Dette er en lager, så den er ikke så preget av humle.

Brooklyn East India Pale Ale - en mildere IPA.

 

På den søtere og tyngre delen av skalaen er Anchor Porter en fin sak, som nevnt over.

Flying Dog Gonzo Imperial Porter er i samme sjanger

Rogue Imperial Stout er kanskje enda tyngre, i alle fall mer "brent" smak.

Endret av Igniztion
Lenke til kommentar

I tillegg har spesialpolene fått inn en del fra Southern Tier. og en del liker Samuel Adams Boston Lager, som jeg selv ikke har smakt.

Har til nå testet 2 amerikanske.

Anchor Porter 4,75

Flying Dog, Snake Dog IPA 4,5

 

Enkelte reagerer på laver karakterer på min blogg, men skala for testing, viser at alt over 4 er bra saker og at 6 henger svært høyt.

Endret av StoreMyen
Lenke til kommentar

USA er vel kanskje verdens mest spennende øl-land om dagen. Men det varierer en hel del fra region til region. Noen steder er øl-interessen veldig stor og hvor det florerer av lokale microbryggerier, mens andre steder drikkes det fortsatt i all hovedsak Bud Light, Corona og annet 'svineri'.

 

Veldig mye godt amerikansk øl er ikke mulig å få tak i Norge og vil heller ikke bli tilgjengelig i fremtiden. Ofte har de mer enn nok med å produsere nok for å dekkke den lokale etterspørselen. Et godt eksempel er f.eks. Mac&Jack's fantastiske African Amber. Sannsynligvis det ølet som det selges mest av på serveringssteder i Seattle og omegn. På flaske er det derimot ikke tilgjengelig.

 

Er i Norge en snartur nå og fikk omsider gjort unnna Brewdog-debuten. Smakte deres Punk IPA og syns egentlig den var bare trist. Håper for deres del at den ikke er representativ for resten av sortementet deres.

Lenke til kommentar

Tror nok at det drikkes mest av "svineriet" alle steder, men andelen av "skikkelig" øl kan nok variere.

Vanskelig å finne noe offisielle tall på dette, men jeg føler meg ganske sikker på at du tar feil. Spesielt i Pacific North West er interessen for lokale "craft brews" stor.

Lenke til kommentar

Tror nok at det drikkes mest av "svineriet" alle steder, men andelen av "skikkelig" øl kan nok variere.

Vanskelig å finne noe offisielle tall på dette, men jeg føler meg ganske sikker på at du tar feil. Spesielt i Pacific North West er interessen for lokale "craft brews" stor.

 

Det dreier seg i hovedsak om pris. I tillegg kommer tilgjengelighet og kaloritelling.

Jeg tror fortsatt jeg har rett.

 

Men du har et poeng når det gjelder variasjoner. Om en eksempelvis drar til New Orleans begynner plutselig både lokal øl og mat å smake noe, men butikkene er fortsatt fulle av Bud Light og Miller Light.

Lenke til kommentar

Jeg kan hvertfall bekrefte at Samuel Smith Imperial Stout er mulig å få tak ifra polet da jeg fikk med meg to flasker via bestilling fra nærmeste pol for noe dager siden. Jeg kjøpte også en Famous Taddy Porter, men denne ble en anelse for "sviskete" for min del. Stouten var bedre der, men igjen kunne jeg ønsket meg litt mer søthet i den :) En mellomting mellom Porteren og Stouten tror jeg kunne bli bra for min del.

Ellers måtte jeg selvfølgelig kjøpe en Grans VM-øl da det tidligere i tråden ble uttrykt avsky mot denne og at den skulle gi assosiasjoner til "tube kaviar". Og steike dundre: tube-kaviar var faktisk helt korrekt! Dette var virkelig en vond øl, men den var mer "bisarr/morsomt vond" en "kjip & kvalm vond". Jeg drakk opp hele boksen.

Lenke til kommentar

Jeg hører rykter om en Ringnes Platium, som vistnok skal vere noe mørkere og mer smaksfull en den tradisjonelle Ringnes Pilsneren. Noen som har noen erfaringer?

Kjøpte et par av denne i dag. Den første har nå passert ganen. Jeg syns det var et godt og balansert øl. Ringnes sin ordinære pilsner er etter min mening i overkant bitter. Her har de kompensert med litt mer sødme og fylde. Det har ført til en ganske mektig, men meget god pilsner.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...