Jump to content

Andreasfe

Medlemmer
 • Content Count

  5156
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

363 :)

About Andreasfe

 • Birthday 08/13/1986

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 1. Jeg, tomsi og eks (?) tar en liten fototrask i regnet i morgen. Hvis flere føler seg overøst med spontanitet og fotoglede i morgen, så er dere hjertelig velkommen til å bli med. Se etter idioter med paraply i den ene hånden og kamera i den andre ved fontenen utenfor Nationaltheatret stasjon kl. 13:00.
 2. Panasonic L10K til 6500 kr. er vel kanskje litt optimistisk? https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=103934445
 3. Jeg har Fujifilms 18-135mm og er svært fornøyd med mitt eksemplar. Jeg er klar over svakhetene til dette objektivet. Den er ganske soft i hjørnene vidåpen i hver ende av zoom-området, som så mange andre zoomer som skal gape over mye. Men dersom det ikke er kritisk, eller man har mulighet til å stoppe ned et knepp, så syns jeg objektivet fremstår ganske så godt optisk. Men jeg er overhodet ingen pixel-peeper. Den har en svært effektiv OIS og har WR (kombinert med et hus som også har det). Dette objektivet stod nærmest fastlimt på mitt X-T2 når jeg var på roadtrip i California i fjor høst. Og det var veldig kjekt for både vide, og mer komprimerte landskap på avstand.
 4. Bruker: Andreasfe Deltagernivå: Pingle Utstyr: Fujifilm X70 (18,5mm f/2.8) Velger å ikke låse meg til et spesielt tema. Oktober blir en hektisk måned, så fokuset får være å levere tilstrekkelig antall bilder.
 5. Apropos 5D mk3, så er det jo interessant at det nå koster like mye som da det ble lansert for over 3 og et halvt år siden (etter å ha være nede i 22k, som du skriver). Det er ganske vilt! Jeg er temmelig sikker på at jeg skal ha Fujifilm X-Pro2. Jeg har hatt Fujifilm X-E1 og har nå X-E2 og X-T1. Selv om X-T1 er det mest fleksible og robuste av de, samt hakket bedre ytelsesmessig, så er det noe ved rangefinder-utformingen som tiltar meg. Kommer nok til å ha litt is i magen, og vente til nærmere sommerferien før jeg kjøper X-Pro2. Forhåpentligvis har det da kanskje kommet ned på 15.000 kr.
 6. 8. August trasket jeg litt i Oslo sentrum. Veterantrikken dukket opp. f/5,6, 1/900s, ISO 200
 7. Ikke så mye aktivitet fra min side, men har tatt noen bilder. Her er et fra 7. august. Nok en gang mat. Denne gang ble det svin indrefilét og soppstuing. f/4, 1/30s, ISO 1600
 8. I dag ble det Bratwurst og hjemmelaget Coleslaw til middag. f/4, 1/35s, ISO 1600
 9. Bruker: Andreasfe Deltagernivå: Pingle Utstyr: Fujifilm X100T Utfordring: Tiden som brukes på redigering av bilder er nok det som har gitt meg litt drepen de siste årene. Så i denne festen skal jeg bruke JPG fra kamera. Tillater meg selv å eventuelt beskjære litt og rette opp horisonter, men minimalt skal gjøres i ettertid.
 10. Nøisom Lemcyon Helt oppe der blant de beste IPA'ene dette landet har produsert. Mangler kanskje bittelitt body, sammenlignet med Nøgne Ø India Pale Ale, Kinn Vestkyst, Ægir India Pale Ale og Haandbryggeriet Fyr og Flamme. Med også fint med en IPA som er litt lettere i fisken. Frisk som fankern. 4,5/5
 11. Lindheim Nacho Libre. En av de bedre IPA'ene fra dette land. Ikke rart de skal ha tap-take-over hos Mikkeller senere denne måneden.
 12. Kinn Sommarøl. En særdeles vellykket American Pale Ale. Innertier. Velbalansert
 13. 23mm f/1.4 vil oppleves ganske så likt som ditt 18-55mm sammentrukket, Det er ganske like av størrelse og veier tilnærmet det samme (300 vs. 310 gram). 18-55 er bittelitt lengre og smalere enn 23mm. 56mm veier 100 gram mer, og skiller seg en del fra 23mm. Jeg syns 56mm blir vesentlig mer fremtungt, men det er etter min mening innafor. Særlig med litt ekstra grep på X-E2. Jeg foreslår at du kjøper objektivene først, og finner ut av det selv Til punktene dine: 1. Hvis du stadig endrer på ISO, bytter mellom utløsermodus (singel, serie, bracketing), eller endrer på lysmåling, så hjelper de ekstra hjulene deg. Jeg personlig skyter som regel kun i blenderpri, med AutoISO og en minimum-lukker, så det har ikke vært mye til nytte hos meg. Det som derimot er kjekt er flere funksjonsknapper som kan kan programmere til det man selv ønsker. 2. Søkeren oppleves som større og henger litt mer med i dårlig belysning. Oppløsningen skal jo være den samme, så er nok neppe mer detaljert. Men jeg får en litt mer wow-følelse når jeg titter inn i søkeren på X-T1. Den er den beste søkeren jeg har prøvd på speilløst. Dog, trives jeg godt med søkeren i X-E2 også. 3 og 4. Jeg gikk selv fra speilrefleks med stor optikk (5DIII og 7D med en del L-optikk). Hovedpoenget med byttet var å redusere vekt og størrelse, samt å tiltrekke meg litt mindre oppmerksomhet når jeg fotograferer. Startet med X-E1, og la til X-E2. Hadde disse to en stund, og var veldig fornøyd med den komboen. Så fikk jeg tilslag på en X-T1 til røverpris på bruktmarkedet. Var nok litt spontant, men har ikke angret. Det er ingen tvil om at X-T1 er et bedre kamera enn X-E2. For min del er det en liten ulempe at det er større. Jeg har blitt veldig glad i rangefinder-typen og EVF'en på venstreside. Hvis jeg kunne fått innmaten i X-T1 i et X-E-type hus, så hadde jeg nok valgt sistnevnte. Det er noe ved den type kameraer og måten de appellerer til meg for fotografering. En ting ved X-T1 som jeg liker godt er den vippbare skjermen. Det gjør det lettere å fotografere på kinkige steder, samt å "skyte fra hofta". Personlig syns jeg at det jeg anser som ulemper ved X-T1 veies opp av fordelene ved det, sammenlignet med X-E2. Men jeg liker fortsatt X-E2 veldig godt og det er fortsatt det kameraet jeg alltid har med meg (med et lite fastobjektiv), mens X-T1 nok er førstevalget når fotografering er ment som primærsyssel.
 14. Jeg har Fujifilm 56mm f1.2 og både X-E2 og X-T1. Det går helt fint å bruke objektivet på X-E2, men det blir litt fortungt. Ekstragrepet til X-E2, samt et tommelfinger-grep løser det. Eventuelt X-T1. Hadde også 23mm før. Det er litt lettere og kortere enn 56mm, så det kjennes bedre på et X-E2 uten ekstragrep. Jeg solgte også 23mm for å kjøpe X100S, men før jeg rakk å kjøpe det, endte jeg istedet opp med en 27mm f/2.8 til røverpris. Dog jeg savner et ekstra blendertrinn.
×
×
 • Create New...