Gå til innhold

Filmprat v2.0 - Generell diskusjon om/rundt film


LarsP

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Gjest Slettet+9817324

Drunken Master veksler mellom kanto og engelsk dubb , rart ?

 

I "Tom og Jerry drar til Mars" er det en festlig 2001 referanse....skal jeg spoile ;)

Endret av Slettet+9817324
Lenke til kommentar

Tror ikke det finnes noen "original lydspor", alle hong-kong/kinesiske filmene fra 70-80 tallet ble dubbet i etterkant på forskjellige dialekter.

 

Omtrent samme måte de italienske filmene fra den tiden gjorde det. De brydde seg ingenting om støy eller lyder under innspilling, for lyden ble dubbet på i etterkant uansett, med forskjellige språk. Italiensk dubbing på en italiensk film ser fortsatt litt "off" ut pga dette.

 

Dario Argento (suspiria bl.a.) hadde i tillegg crew fra både USA og italia, og de snakket ikke samme språk. Flere av skuespillerne i Suspiria snakket også kun italiensk, så de ble dubbet til amerikansk og italiensk etterpå.

De snakka om det på featurette-filmen på DVD'n, at snekkere kunne banke og slå ivei på kulisser 10 meter unna innspillingen, de trengte ikke bry seg om et fly passerte over dem eller biler på gata.

Når hovedmusikken ble levert av Goblin, brukte de den til å "skremme" skuespillerne med under de mest skumle scenene også, på fullt volum.

Endret av Bytex
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Casten til Steve McQueens "Twelve Years A Slave" begynner å bli utrolig imponerende. Nå har Michael K. Williams (herlige Omar fra The Wire) fått navnet på rollelisten, som allerede inneholder navn som Michael Fassbender, Brad Pitt, Chiwetel Ejiofor, Benedict Cumberbatch og en del andre mer eller mindre store navn. Med tanke på de to foregående filmene til McQueen som begge var fantastiske ("Hunger" og "Shame") er det nesten vanskelig å håpe på noe annet enn en monumental film.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Jeg skal ikke være like vanskelig som Sex Raptor. Tydelig så finner han det ikke selv.

 

Ja, Star Wars 1977 er den første filmen i serien :)

 

Takk!

 

Skjønner ikke hvorfor folk skal lage så mye ut av en ja/nei spørsmål.. Har søkt både på google og imdb men når jeg prøvde å se på filmen sto det episode IV

 

Nei, jeg sliter ikke. Jeg kan svare, for jeg vet det. Og hadde jeg ikke visst det hadde jeg googla det. Men om jeg bare forteller deg svaret kommer du aldri til å lære deg å google.

 

Prøv å søk på "Star Wars". Kanskje du finner det ut om du tar en titt på den Engelske wikipedia-siden? Eller søker på "Star Wars" på http://imdb.com. Prøv, prøv! Å kunne finne denne typen info er en meget nyttig egenskap, og vil spare deg for masse tid.

 

 

"og vil spare deg for masse tid."

 

ville spart masse tid for begge hvis du bare svarte ja/nei på spørsmålet mitt.. eller du kunne latt være

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...