Gå til innhold

Filmprat v2.0 - Generell diskusjon om/rundt film


LarsP

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Dunkirk. Årets mest oppskrytte for min del. Man viser ingenting av kampene som ledet opp til Dunkirk, ei heller kampene for å forsvare evakueringen. Hele fokuset er på transporten over vannet, som er kanskje det minst spennende. Det historiske til side så er det altfor mange karakterer for en såpass kort film og man har ikke tid til å utvikle noe forhold til noe av dem - ikke forsøker filmen å fortelle deg noe særlig om dem heller - noe som gjør at de personlige skjebnene man ser får lite emosjonell slagkraft. For en krigsfilm mener jeg det å ikke få seeren til å bry seg om karakterene er en dødssynd. Det var nettopp dette Band of Brothers eller Saving Private Ryan gjorde så bra.

 

Jeg ergret meg over at jeg gikk glipp av Dunkirk da den gikk på kino, men nå er jeg veldig glad for at jeg ikke la ut for en kinobillett til dette.

Endret av Spartapus
Lenke til kommentar

hva syns du om filmingen og det visuelle? det er nettop det jeg har hørt er så bra om filmen. Har ikke sett den selv. Men tror du at du hadde likt den mer hvis du så den i en kinosal?

Det blir vel kanskje litt som Fury Road, hvor filmingen og effektene var det man satte mest pris på selv om det var et kort manus

Lenke til kommentar

Holdt ut i sånn ca 50-60 minutter før jeg slo av Dunkirk. Samme som med Interstellar. Blir fort de siste Christopher Nolan-filmene jeg gidder å sjekke ut. Zzzzzznork! Får absolutt ingenting ut av nyere Nolan-filmer.

 

 

 

 

Men jeg fikk endelig sett Dunkirk (1958) tidligere i år og synes den var helt kanon.

Lenke til kommentar

Jeg ville ikke sammenlignet Dunkirk og Fury Road engang. Fury Road har et tynt manus, men er et visuelt fyrverkeri og fargerike karakterer man umiddelbart fester seg ved. Dunkirk opplevde jeg som en særdeles grå film og at den skulle ha fått ros for det visuelle kan jeg ikke forstå. Redigeringen synes jeg var rotete og ofte gjorde det vanskelig å oppfatte sammenhengen i hva som skjedde. Det henger også sammen med at karakterene er så mange og så lite utviklet; man glemmer dem rett og slett.

 

Interstellar derimot likte jeg godt, og den har jeg sett flere ganger. Interstellar er på ingen måter en actionfilm, men jeg synes den spikrer stemningen og mystikken rundt en reise ut i det ukjente rom bedre enn noen annen sammenlignbar film, samtidig som den har en del interessante problemstilinger som er knyttet til faktiske teorier om hvordan romreiser over lange avstander kan fungere. Den gjør også det Dunkirke ikke gjør, nemlig å etablere noen få, sentrale karakterer som seeren får et sterkt forhold til. Hvis ikke ville ikke slutten av filmen ha fungert så godt som den gjorde.

Lenke til kommentar

Er det bare meg, eller var filmene bedre før? Kanskje noen perioder i Hollywood er bedre enn andre? Kan i tilfelle ha noe med økonomi å gjøre, eller Hollywoods pendling mellom romantiske og realistiske perioder? Synes det var veldig mange gode filmer på 80, 90 og begynnelsen av 2000-tallet. Nå synes jeg filmene har tapt seg, selv om teknologien naturligvis er bedre.

Men det er sikkert sant at man har en tendens til å like filmer man så i barndommen og ungdommen, så kanskje andre filminteresserte vil oppleve det annerledes. Men man må i det minste ha sett filmene fra tidligere, for å kunne dømme på en god måte om dette. Selv begynner jeg å tro at 80, 90 og begynnelsen av 2000-tallet var en gullalder i Hollywood, og at dagens generasjon ikke får det til like godt.

Har blitt skuffet så mange ganger på kino de siste årene, at jeg knapt gidder å gå lenger. Selv om jeg liker film veldig godt.

Lenke til kommentar

Den 12. mann skal i hvert fall jeg se.

 

Så den i går, og ble faktisk positivt overrasket.

Jeg har ikke så veldig sansen for hverken Zwart eller norsk film generelt, men dette var en av de bedre, selv om det ikke akkurat var noen 12. Edsvorne Menn (nesten samme tittel?).

 

Kubrick var kjent for å være en perfeksjonist, som var nøye med at alle detaljer ble perfekte.

Ser The Shining nå, og syns det er forbausende mange feil og juks som er lett å gjennomskue

til å være laget av en perfeksjonist. 

 

Først og fremst, hvilken versjon ser du?

 

Kubrick klipte jo om filmen flere ganger, han endret blant annet hele slutten etter at filmen hadde blitt vist en ukes tid.

Deretter klipte han bort nesten en halvtime før filmen ble sluppet i europa, fordi han mente den var for lang.

 

Det tok også fem år å lage filmen. Underveis brant settene ned, skuespillerne kranglet, Kubrick kunne ikke fordra Shelley Duvall og Jack Nicholson improviserte flere av scenene, og skrev til og med om deler av manuset. 

Lenke til kommentar

 

Var også i Columbo filmen "Make Me a Perfect Murder". Den skal jeg se nå.

Holder på med Columbo for nte gang denne høsten. Blir aldri lei

 

post-12139-0-82202400-1514333649_thumb.jpg

Endret av Delvis
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...