Gå til innhold

Tråden for aktive kaffedrikkere!


Når jeg er på kafé, bestiller jeg oftest en  

1 099 stemmer

  1. 1. Når jeg er på kafé, bestiller jeg oftest en

    • "Espresso"
      123
    • Cappuccino
      137
    • Café au lait
      18
    • Café Latte
      120
    • Café creme
      4
    • Americano
      110
    • Caffé Macchiato
      17
    • Caffé mocha
      105
    • Caffé Ristoretto
      2
    • Caffé Corretto
      3
    • Ordinær filterkaffe
      346
    • Presskanne
      71
    • Annet (gjerne spesifiser type i tråden)
      47


Anbefalte innlegg

 

Det er også jævlig viktig at du har rett legering på stålet i kannen du koker vannet på. Hvis ikke kan du like godt kaste all kaffen. 

 

Helt klart en undervurdert parameter. Jeg bruker kun Ti6Al4V. Måtte få en blikkenslager til å lage for meg, men det er verd det.

 

Nice. Håper han hadde sertifisering fra den italienske kaffekommisjonen? Det er ikke alle som har det der ute, og slik blir det jævlig mange dårlige kanner med feil stål i markedet.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Sikkert god da jeg kjøpte "Italias mest populære kaffe" på Bilka sist jeg var i DK, og den smakte kjempebra (skulle man ikke trodd). :-) Lavazza får meget bra omtale på Amazon, så det blir den neste gang også. Har forsøkt flere derfra, og er sikker på at jeg ikke har smakt bedre!

 

157444077_2_644x461_kava-lavazza-qualita

 

Blir Evergood Dark Roast i dag da posen med Mt. Whitney Coffee Roasters, Organic Peru, Medium Roast Whole Bean Coffee  ble tømt i går. :( Smaker helt fantastisk laget med Aeropressa, hvor 85 grader varmt vann først tilsettes kun for å bløte, og etter 30 sekunder fylle opp. Venter på ny forsyning, men da fra Organic Coffee Co, som også er meget god!

Endret av Bladkiosken
Lenke til kommentar

Har lese litt på Kalita og funnet ut at dei har to storleikar: 185 og 155.

 

Etter diverse trådar på Reddit og anna heller eg meir mot 155 sidan eg normalt lagar ein kopp i slengen (rundt 200 ml). 185 fungerer visstnok ikkje like godt på så små mengder og skaper turbulens.

 

Einaste butikken eg har funnet som fører Kalita på nett er Kaffebutikken.no, men eg skal høyre med lokale brenneriet om han kan skaffe.

 

Vurderer samtidig å kjøpe ein Bonavita elektrisk vasskokar. Eg skal uansett ha ei kanne med gooseneck, og med Bonavita-en kan eg ha kokar og hellekanne i same sak. Blir mindre utstyr å få plass til. Eventuelt få tak i ein flow restrictor sidan mange meiner det går litt fort med den.

Endret av Zeph
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Kan du handle frå sh.no som privatperson? Eg ser berre Forhandlerlogin.

 

Får sikkert tak i det gjennom brenneriet. Kom òg på at det er ein butikk som fører SH her. Kanskje dei har Kalita.

 

Startar kanskje med kun 155 dripper og filter så eg kan teste det. Inntil vidare kan eg brygge i ei metallkanne eg har ståande eller rett i kopp. Så kan eg sjå om 155 vil dekke våre behov.

Endret av Zeph
Lenke til kommentar

 

Fekk brenneriet til å kverne litt på ein Mahlkonig 43. Her samanlikna med ny Wilfa på to hakk forbi Filter. Wilfa til venstre. Brygga 400 g og det tetta seg litt mot slutten av bryggetida.

Selve kverningsgraden kan ikke sammenlignes, men det ser ut til at Mahlkonig maler jevnest. Skulle egentlig bare mangle da denne koster ca. 20 000 kr mer enn Wilfa ....

 

 

Absolutt. Wilfa-en fungerer fint til min Aeropress og Kalita, men den har sjølvsagt ikkje det spekteret EK43 har, og Wilfa får det ikkje like fint på espresso- og mokkanivå.

 

Det var greit å kunne samanlikne for å få ein indikasjon på utgangspunktet. Like bra kan det aldri bli, så målet er berre å få det så bra som mogleg med denne kverna. Eg hadde bevegd meg litt langt ned på kvernegrada og det vart veldig grovt. Det kunne kjennast på smaken og var for så vidt ein god måte å få litt erfaring på. Kvifor det tetta seg mot slutten har eg ikkje sett så mykje på. Vil tippe det går på kvernegrad, men det får eg eksperimentere med.

 

Ser det er nokon som filtrerer kverna kaffi for å få kornene så jevne som mogleg, men eg veit ikkje om det har noko for seg eller kor mykje svinn det evt. ville blitt.

 

Etter ei veke med Kalita føretrekk eg den over Aeropress. Det blir ein mildare smak og det kjem fram meir nyansar. Med Aeropress blir smaken kraftigare og ikkje like nyansert.

Endret av Zeph
Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Noen som har tips til hvor det er mulig å få tak i en god silduk til kaldbrygg?

En CoffeSock hadde jo vært greit, men er kanskje ikke så tilgjengelig i Norge og uansett blir det billigere å mekke noe selv.

 

Ser det er nokon som filtrerer kverna kaffi for å få kornene så jevne som mogleg, men eg veit ikkje om det har noko for seg eller kor mykje svinn det evt. ville blitt.

De små partiklene gir en mer bitter smak så du kan jo prøve å sile kaffen og se om du merker noe forskjell. Endret av Deimos_Anomaly
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Nokon som har prøvd å filtrere ferdig kverna bønner for å få vekk det som er for smått? Forskjellen på ei dyr og billig kvern er kvernegrad (frå fin til grov) og kvaliteten på det som kjem ut. Betre kvalitet betyr at det er fleire korn av same storleik og mindre variasjon.

 

Dersom ein finn ei sil (tesil td.) som har riktig maskeavstand, så kan ein filtrere vekk det som er for smått for å få eit meir stabilt og forutsigbart brygg. Spesielt billige kverner kan ha store forskjellar på kornene. Det vil i så fall medføre at ein prosent av bønnene blir kasta (evt. samla og brukt til eit anna brygg), som hevar prisen per kopp.

 

Eg har studert korn frå WSCG-2, Porlex og EK 53, der Porlex kjem dårlegast ut.

Endret av Zeph
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...