Gå til innhold

Den Store paintball tråden.


Anbefalte innlegg

Heisann. Jeg, og en liten vennegjeng, prøvde litt paintball her i vinter, og det har vært et hett tema over kaffekoppene i ettertid om vi skal gjøre alvor av å handle utstyr og smått begynne. Nå i dag ble ihvertfall 4 stykk av oss enige om at vi skal handle, men siden ingen av oss har noe særlig erfaring med dette skulle jeg ha hatt litt hjelp til valg av utstyr.

Vi kommer i hovedsak til å springe i skogen om dette skulle ha noe å si.

 

Etter å ha tittet litt på game-on så falt jeg litt for denne markøren her:

http://game-on.no/products/bt-tm7-limited-edition-woodland

Selvfølgelig, skulle folk her si at dette er ei skikkelig ræv markør blir nok jeg heller til å velge noe annet, men vist dere skulle mene at denne er helt ok så er det nok denne jeg velger nå i første omgang.

 

Av magasiner disse hadde inne falt dette her i smak:

http://game-on.no/products/dye-rotor-magasin-black

 

 

Når det kommer til gass så ble jeg usikker. Jeg tror ikke det stod noe om at dette var for enten co2 eller luft, og av den grunn spør jeg:

Er dette for co2, luft eller kan man velge etter behov?

Vist sistnevnte, hva er best/mest lønnsomt?

 

Selvfølgelig, vi skal ikke springe rundt i skogen og skyte på hverandre uten sikkerhetsutstyr!

 

Jeg skjønner jo at maske er en ting man MÅ ha, og jeg har sett for meg denne da det virker som om mange snakker varmt om den:

http://game-on.no/products/dye-i4-black

 

Når sommeren setter i gang så tipper jeg at det blir i det varmeste laget og at det da er uaktuelt å bruke en tjukkforet vinterjakke og derfor lurer jeg på en beskyttelsevest kan være en fin fin invistering?

http://game-on.no/products/beskyttelses-vest-camo-marpat

 

Er det noe mer utstyr som er et must å ha?

 

Takker for alle svar, og håper dere overlever eventuelle dumme spørsmål fra en førstegangskjøper!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Når sommeren setter i gang så tipper jeg at det blir i det varmeste laget og at det da er uaktuelt å bruke en tjukkforet vinterjakke og derfor lurer jeg på en beskyttelsevest kan være en fin fin invistering?

http://game-on.no/pr...est-camo-marpat

 

 

Klart er man pingle så er jo beskyttelse å foretrekke. Har sett folk løpe rundt med halsbeskytelse og "skuddsikre" vester. Men føler personlig det tar vekk mye av vitsen med å spille paintball. Det skal gjøre vondt å bli skutt. Gjør det vondt er man redd for å bli skutt, og dermed får man mer spenning og adrenalin. Og igjen blir det mye gøyere. Jeg har pleid å spille i t-skjorte og den tidligere arbeidsbuksen til hæren. Fungerer utmerket. Men så har utstyret mitt ballet på seg. Så er greit å ha en vest til å ha ammo og luftank i. Så hvis du skaffer deg vest gjør av den grunnen. Skaff deg også "remote", altså en slange som går fra markøren til lufttanken som du har i vesten på ryggen. Det gjør markøren litt lettere å jobbe med. Fordelen med luft er at man kan ta med seg en dykkertank og dermed fylle på mens dere er ute og spiller i skogen.

 

Ellers har jeg ett siste tips. Skaff dere walkietalkie. Er utrolig gøy når man kan ha litt kommunikasjon på øret mens man er ute og kriger. Samt at det gjør det veldig intenst når man hører folk rope om hjelp over sambandet og hører ballene fly i bakgrunnen.

 

Ellers skal ikke jeg utale meg så mye om utstyret. Er år og dag siden sist jeg fikk spillt. Satser på at det blir noe til sommeren.

Lenke til kommentar

Pingle faktisk. Hva med å bare skru opp fps til 450, fordi du er vel ikke pingle vel?

 

Strupebeskytter kan være ganske greit å ha, om man vil unngå varige skader ved close combat strupeskudd.

Men er ikke mitt problem om du blir ufør.

 

Hansien - Det kan være greit med vest om dere synes det gjør for vondt, personlig bruker jeg det ikke, men i enkelte nærkamper kunne det vært greit. Ingen som bryr seg om "battlescars" av folk flest uansett, så lite poeng å gå i tshorte for å ha noe å skryte av.

Lenke til kommentar

Jeg bruker vesten fordi jeg spiller på bane og trener i flere timer. Det å bli truffet er mer kjipt enn vondt, og dye vesten har redda meg fra treff flere ganger siden den øker sjansen for bounce(ikke sprukket ball)

 

De fleste på laget bruker det, det å bli mugga med ekstraball er lite digg. kall meg pinglete, det gjør at jeg spiller bedre. De beste spillerne bruker det (på bane)

Lenke til kommentar

Hvis dere praktiserer å skyte hverandre i strupen under close combat så er det vel kanskje bedre å endre spillestil?

 

Banespill blir vel litt annerledes uanset. Skal man løpe rundt i skogen som han jeg svarte til så ser jeg ikke noe poeng i polstring.

 

Tror du missforsto poenget mitt. Battlescars eller skryte er jeg ikke ute etter. Derimot spenning for min egen del. Men ser poenget deres med bane. Beskyttelse der kan være å foretrekke. Har blitt mugget en del ganger i t-skjorte. Og det er vondt ja. Veldig vondt. Men i og med at jeg spiller som regel bare i skogen skjer det ikke så ofte. Og har det skjedd en gang blir jeg bare mer giret på å ungå det igjen.

Anyways more to the point. Sommeren kan være varm. Og når man løper rundt og skytter blir det fort veldig varmt. Og da er tskjorte greit. Har jeg på meg mer bretter jeg i alle fall opp armene så det blir litt lufting.

 

Når det gjelder fps er det ikke bare bare å skru opp. Blir vanskeligere å treffer folk når fps kommer over ett vist nivå. o0

Lenke til kommentar

Om du snakker skogspill, kan jeg forsåvidt være enig, da det er lite nærkamp, men ser ikke hvorfor det skal være noe negativt om man ønsker vest/halsbeskytter.

Det at det normalt ikke skjer, betyr ikke at det ikke kan skje.

 

Får både vest og halsbeskytter som ikke direkte hindrer bevegelse m.m.

Lenke til kommentar

Hva man bruker av beskyttelse får være hver og ens egen vurdering, jeg vil ihvertfal anbefale å ha en maske som beskytter øynene.

 

Når det er sagt, når jeg spiller i skog pleier jeg å bruke hærens m-04, perfekt luftig og helt ok beskyttelse.

 

Har blit truffet flere ganger i halsen, men aldri fått noe skader av dette, utenom småsår.

 

Ellers fant jeg en meget genial kombinasjon av Buff, maske og feltlue som jeg kommer til å bruke fremover

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Hadde mitt første spill for sessongen i går, fortsatt meget morsomt :)

 

Vi er en gjeng på 5-6 stykker som løper litt rundt i skogen men jeg tenkte jeg skulle få prøvd meg litt på innendørs spilling også denne sommeren så hvis noen har tips til innendørsbaner i nærheten av Moss så tar jeg gjerne i mot de :)

 

Hva slags markører bruker dere når dere spiller i skogen? går det kun i tippmann? Selv bruker jeg en eldre elektrisk markør som jeg handlet brukt, har fungert utmerket hitil men passer litt på så jeg ikke kaster den i vandammene også videre da. Skal sjekke hva den het når jeg kommer hjem (lurer på om det mulig står smartparts på den)

Lenke til kommentar

Kjøpte meg paintball utstyr for over 10'000 for litt under 1 år siden, og har brukt det kun en gang. :( Er null paintball aktivitet her jeg bor, og kommunen nekter og sponse oss med noe som helst.

Vurderer rett og slett og selge alt sammen.. :/ selv om det var helt sykt gøy å spille. Nærmeste plassen jeg vet det er mye paintball aktivitet er i Molde, men er litt langt å reise dit for å spille, samt jeg kjenner ingen der. :p

 

Har også veldig lyst å prøve å spille i skog da det hørest veldig morsomt ut. Hadde vi bare hatt kompressor til å fylle tankene, kunne vi laget noe selv. Men ingen er keen på å spleise på det. Koster jo ikke så mye om alle hadde spleiset.

Lenke til kommentar

Dere kan starte med å søke frifond om støtte til sikkerhetsnett for skogsbane.

Støtte til kompressor og dykkertanker er verre, men dere kommer dere greit i gang med et par 15L tanker dere fyller på brannstasjonen.

Sjekk evt dykkerklubber og brannstasjoner i nærheten, jeg kjøpte billig gammel (men testet og godkjent) røykdykkertank til å ha hjemme på brannstasjonen her.

 

Dessverre er ikke paintball noen billig hobby, og per i dag er ikke miljøet så stort, så man må nesten forvente å måtte reise litt.

Nå vet jeg ikke hvor du bor i forhold til molde, men om dere er en gjeng, og blir enige om å reise si, 1 gang i måneden, er jo ikke et par timer reise så himla galt.

Lenke til kommentar
Hva slags markører bruker dere når dere spiller i skogen? går det kun i tippmann?

Inne: Invert Mini

Ute: Invert mini

Paintball: Invert mini

Reball: Invert mini

Skog: Invert mini

Bane: Invert mini

Dere kan starte med å søke frifond om støtte til sikkerhetsnett for skogsbane.

Er dette noe frifond pleier sponse? Endret av Dj_Evelen
Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Jeg sliter med å finne ut om det er noen klubber som faktisk er aktive i kr.sand området.

Vært greit å vite, da det ser ut som at jeg flytter nedover dit igjen i løpet av sommeren.

 

Får vel lage en post på generell delen av splat, så noen ser den eller no.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...