Gå til innhold

Militærtråden - for de som er i militæret


Kurt P

Anbefalte innlegg

Var på sesjon, føler meg i grunn litt rævpult. GSV, Panser og 2. Bataljon fullt både til sommer og vinter...

 

Men blir sikkert moro i Ingeniørbataljonen :)

 

edit: Er det mye stormingeniør-tjeneste? Ute i skogen?

 

Eller er det bare TIP-bomser, "mekk og drekk", gravemaskiner og faen?

 

Er det helt fullt? Har hørt at systemet funker sånn at de har et visst antall plasser å dele ut per sesjonsdag eller noe sånt. Hvis det faktisk er fullt er det rimelig kjipt, jeg er innkalt på tirsdag og har lyst til å havne i Panser. Hvis det ikke er mulig fordi de har kalt meg inn sent er det mildt sagt ganske irriterende.

 

Si ifra hvis du får panser. I følge han fyren var det fullt allerede i September..

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Når eg var på sesjon i slutten av september kunne eg velje fritt kvar eg ville. Eg hadde ikkje peiling, så sesjonsoffiseren valde ingeniørbataljonen for meg. I ettertid fann eg ut at eg ville prøve meg som grensejeger. Så eg skreiv ein søknad om omfordeling eit par veker seinare, og fekk svar i dag om at den var innvilga. Så då blir det GSV på meg :)

Lenke til kommentar

Attityd: Jeg ville tatt en telefon til VPV. Er du litt heldig så får du skiftet over til der du vil mest på minuttet.

 

Hører ofte om folk som har fått beskjed om at noe er fullt, mens så blir andre satt opp på det samme stedet måneder senere. Kanskje de har noen form for kvoter.

Endret av dotten☻
Lenke til kommentar

Var på sesjon, føler meg i grunn litt rævpult. GSV, Panser og 2. Bataljon fullt både til sommer og vinter...

 

Men blir sikkert moro i Ingeniørbataljonen :)

 

edit: Er det mye stormingeniør-tjeneste? Ute i skogen?

 

Eller er det bare TIP-bomser, "mekk og drekk", gravemaskiner og faen?

 

Stormingeniør (STING) har veldig mye felttjeneste, vil tippe at man ganske likt antall feltdøgn som Storm i Pbn og Kp.B/C i 2.bn (muligens noe mindre, men ikke betydelig mindre)

Lenke til kommentar

Jeg hadde 4-6 uker tjeneste, og så 2-9 dager fri.

men du hadde også fri i helgene og på kveldene. Jeg var på vakt to uker i strekk. Fritiden var beredskap/hvilende vakt. Klager ikke, men man kan ikke sammenligne turnus og dagtjeneste på den måten.

 

Ellers er da standarden i hæren helg-helg, så man får mest mulig fri for permdagene.

Lenke til kommentar

Personlig fikk jeg erfare både vanlig dagtjeneste og turnus ila. militæret. Synes ikke det ene er værre enn det andre - de har begge fordeler og ulemper. Mer slitsomt å i en lang periode gå å ha hverken eller. Hadde i KFOR vanlig dagtjeneste som stort sett bestod av patruljering og generell kjedsomhet, men plutselig kunne det brenne på dass og da var det jobbing 24/7 i et par uker. Men stillingen jeg hadde kunne ikke løses på noen annen måte, og så lenge situasjonen er håndterbar synes jeg man har lite grunnlag for å klage - man tåler mye mer enn man tror. Hjalp jo også å få noen moralprekener fra kompanisjefen. Sitat da folk begynte å murre fordi julepermen gikk i vasken: "Jeg var i Bosnia...i NI måneder...I STREKK!!!"

Lenke til kommentar

Du dimmer nok rundt tidlig juli. Jeg hadde innrykk 17. aug, men dimma den 30. juni påfølgende år. Selv om du i utgangspunktet blir bedt om å bli i nøyaktig 12 mnd, noe som er lite sannsynlig, så kan du "skoledimme" såfremt du har skoleplass. Med andre ord ikke noe problem.

 

Ok, takk!

 

Er det noen som vet hvordan tjeneste på stridsvogn er på Hærens våpenskole i forhold til i Panserbataljonen? Og om det evnt. er lettere eller vanskeligere å havne på stridsvogn der?

Lenke til kommentar

Gleder meg til Cold Response, selv om jeg ikke heeelt vet hva det innebærer for min del. Vet bare at det ikke er snakk om å surre rundt i skogen o.l.

 

Er bekagelig nok en øvelse for de høyere herrer. For min del var det utrolig mye venting, OP tjeneste og patruljering. Vi måtte til og med sitte å koke kål i teltet i ett døgn fordi svenskene truet med å sende jagerfly mot allierte styrker om vi rykket lengre fram.

 

Eneste som var noe spennende for min del var at vi tok ut noen svenske jegere som var ute på patrulje og ett nederlansk artillerilag som drev å pakket sammen(var helt random de ble spottet, da han ene måtte ta en pissepause.

 

Mulig noen andre her har ett annet synspunkt enn det jeg har men. Er nok alt ettersom hvor man tilhører

Endret av m ysse
Lenke til kommentar

Panserbataljonen hvor jeg forøvrig tjenestegjorde har flere stridsvogner, men en del stillinger er nå blitt forbeholdt grenaderer. Usikker på om dette gjelder begge troppene i stridsvogneskadronen eller kun den ene. Gjelder det begge har du kun mulighet til å bli lader på Leo2 i panser, mens jeg tror du står fritt til å prøve deg på samtlige vognstillinger i hærens våpenskole \ Kesk minus vognkommandør som er forbeholdt befal.

 

Ellers får du de største øvelse med flest aspekter i panserbataljonen, Kesk sin oppgave er ikke å være en fullverdig kampbataljonen som Panser med alle sine støttebataljoner er. Mao, skal du oppleve samspillet mellom fotsoldater, CV90 stormpanservogner, Leopard 2 og artilleri osv så er panser veien å gå.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...