Gå til innhold

"Det er flaut å være norsk", "Norge er latterlig"


Anbefalte innlegg

Ja, jeg er ikke lenger stolt av å bo i dette landet. Skolen er nedprioritert, sosialkontoret kan ta fra unger penger de tjener, vi kan ikke beskytte oss mot inntrengere (dommen her helt korrekt i forhold til norsk rettspraksis), sykehusene sliter økonomisk, sykehuskøene er lange (ventelistegaranti er BS), har du psykologiske problemer blir du ikke tatt på alvor fordi det ikke er plass til deg, og mye, mye annet. Er vi virkelig så heldige som bor i Norge?

 

Norske politikere har etter min mening blitt en gjeng sauer som ikke tenker på andre ting enn de som allerde har det bra, de uten noen problemer, de perfekte. Ja, og seg selv da. De tjener jo over det dobbelte av hva Kari og Ola Nordmann gjør, ja til og med hvis man slår sammen Kari og Olas inntekter tjener de faktisk mer. Det er noe alvorlig galt med Norge. Vi har ikke lov til å beskytte oss mot inntrengere. En hardbarka krimminel kan faktisk komme inn i ditt hus med kniv og true med å drepe deg, og du har faktisk ikke lov til å drepe eller skade vedkommende med et skytevåpen om du skulle ha dette tilgjengelig. Man oppfordrer i stedet til å løpe unna eller til en ren knivkamp. Gjør man noe annet har man flaks hvis man ikke får en straff i Norge...

 

Sykehusene får stadig dårligere økonomi. Når man først sparer inn et par millioner til et sykehus kommer politikerene stolt og skyter høylytt om hvor bra dette er. Nå skal det blir mange flere sengeplasser. Jeg biter ikke på det. Jeg veit at en sengeplass koster rundt en million.

 

Straffene i Norge er også på ville veger. Det å laste ned filmer o.l for så å dele de ut igjen utsetter deg for en høyere straff enn hvis du går ut og voldtar noen. Hvor er logikken? Er det bedre for samfunnet at jeg går og voldtar noen enn at jeg laster ned og deler ut filmer? Eller for den sakensskyld, er det riktig at man risikerer å få lengre staff ved ulovlig hogst i skogen enn ved en voldtekt? Eller hva med at man faktisk får strengere straff ved korrupsjon enn ved en voldtekt? Hvor er det til tider blitt av logikken i norsk strafferett? Skal det virkelig være mindre strengt å voldta noen enn å begå økonomisk kriminalitet?

 

Jeg gidder ikke skrive så mye mer, men stiller i stedet et spørsmål: Hvorfor skal jeg være stolt av å være norsk og stolt av å bo i Norge?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Er vi virkelig så heldige som bor i Norge?

Si det til en sultende afrikaner.

 

Det er mange problemer i Norga ja, og vi må ta fatt i disse, ingen tvil. MEN vi har det ganske bra tatt i betraktning hvordan folk har det ellers i verden...

 

EDIT: Er ikke stolt av å være inbygger i staten norge nei. Dette blir for meg nasjonalisme som jeg synes stinker maktredskap lang vei..

Endret av TLZ
Lenke til kommentar

Det er relativt mye galt i den norske politikken, og det vil nok alltid være kritikkverdige momenter. Det eneste vi kan gjøre er å opplyse folk om hva som skurrer, for så å gi dem litt info som f.eks. dottens infotråd. Det er et slags demokrati her i landet, selv om de små partiene styrer og det nest største partiet blir aktivt motarbeidet. Kun ved å få med seg folket og stemme annerledes kan dette systemet forandres.

 

Enda bedre eksempel ang. straff; besittelse av narkotika til eget bruk kan bli straffet hardere enn drap ! :wow:

Lenke til kommentar

Jeg er kjempe stolt av å være norsk. Kunne ikke tenke meg å bo et annet sted. Jeg er kanskje ikke stolt av politikerne, og det dem mener. Men jeg er norsk, og stolt av det. Hver gang vi vinner på ski, eller på fotball banen beviser det at norge er best. hver gang norge hevder seg internasjonalt lyser jeg opp. Heia norge. Vi har det bra, og du kan ikke nekte for det. Vil du heller bodd i amerika og betalt tonnevis for å komme inn på et sykehus? Med mindre du er rik så er ikke det noe fordel. De rike har det alltid fint hvor enn de er.

Men norge er der jeg er født og mitt fedreland. Her jeg bor! yeah!

Lenke til kommentar
Vil du heller bodd i amerika og betalt tonnevis for å komme inn på et sykehus? Med mindre du er rik så er ikke det noe fordel.

Ja, jeg ville faktisk det. Hvorfor? Fordi jeg da er i et land hvor man faktisk har kompetanse og ikke minst utstyr til å utføre ting man vegrer seg for å gjøre i Norge. Det er mange operasjoner hvor det finnes en eller to leger i hele Norge som tør å utføre den. Det sier vel kanskje litt.

 

Husker ikke eksakt hva det gjaldt, men det var iallfall en maskin til bruk i undersøkelser av et eller annet. Når Norge hadde fått sin første hadde USA allerede over 200stk. Vi ligger milevidt langt bak mange land på svært mange punkter. At Norge er kåret til "Verdens beste land å bo i" er en tragedie.

Endret av Ernie.
Lenke til kommentar

Å bli undersøkt av disse maskinene koster en formue, noe de fleste ikke har. Amerika er kjempe flott å bo i, hvis du har penger. Den gjennomsnittelige nordmann har det veldig mye bedre enn de fleste andre. Vi har mat, hus, bil, jobb, tv, ferie, og veldig mye annet vi tar for gitt. I amerika må man spare for å få råd til å utdanne barna, i norge bestemmer barna selv om de vil gå der de vil. Vi har mange ting som gjør det lettere for oss, som vi ikke tenker over. Enig at politikerne gjør mye rart, og at ved å få inn litt glupe økonomer og andre eksperter til rådgivning så kan vi få litt orden på resten av landet. Politikere tror de kan alt selv, og at de vet alt. Har masse eksempler på dette, spesielt fra min kommune.

Lenke til kommentar

Norge er et flott land å bo og kanskje verdens beste. Faktisk er vi så bra til å ta vare på hverandre at vi faktisk begynner å bli inkompitente.

Ikke nok med det men vi er så flinke å beskytte alt og alle, så nå er det faktisk ikke mulig å beskytte seg selv i samfunnet. Alt skal være så utrolig i fellesskap og alle skal vi passe på hverandre. Om en eller annen skulle finne på å vekke konkuranseinstinktet hos ungdommer, bør de fjernes fra stillingen sin. Vi skal alle være like og alle skal være like svake som lenkens svakeste ledd. Norge er i ferd med å bli et beskyttet samfunn for inkompitente tapere. Og for alle uten mål og ambisjoner er det digg og å ha et oljerør godt planta i ræva.

Lenke til kommentar
Enig at politikerne gjør mye rart, og at ved å få inn litt glupe økonomer og andre eksperter til rådgivning så kan vi få litt orden på resten av landet. Politikere tror de kan alt selv, og at de vet alt. Har masse eksempler på dette, spesielt fra min kommune.

Problemet er vel at de fleste politikere faktisk ER økonomer (dog ikke så glupe :p)

 

Min drøm er at man går tilbake til det gamle systemet der politikerne var en del av folket. Der landbruksministeren var en bonde, der justisministeren var en advokat/dommer, der utdanningsministeren var en lærer/professor, der forsvarsminister var soldat, der...ja, dere skjønner. Menneskene i slike viktige stillinger burde faktisk ha litt snøring på hva de faktisk representerer (faglig sett).

 

Men desverre....

 

Idag er politikerne stort sett de som på skolen snakket mye, men sjelden visste hva de snakket om. Den typen som kan få ulogiske ting til å høre logiske ut. Karriærepolitikeren, den som bryr seg om seg selv, partiet og de som betaler godt.

 

Ok, ble kanskje litt generelt om politikere. Sorry :p

Lenke til kommentar

Er forsåvidt enig i at man trenger fagkompetanse direkte fra områdene inn i politikken, men ikke nødvendigvis på ministerpost. Jeg hadde heller sett at vi hadde betalt f.eks. et par professorer, et par bønder/landbruksforskere osv. til å komme og holde foredrag om styrker/svakheter ved sakene som blir diskutert i stortinget. På denne måten kan politikerene stå for å snakke med folket, mens vi samtidig kan få litt hardtslående informasjon inn på banen i diskusjonene.

Lenke til kommentar

 

Jeg gidder ikke skrive så mye mer, men stiller i stedet et spørsmål: Hvorfor skal jeg være stolt av å være norsk og stolt av å bo i Norge?

Fordi det er bedre å bo i Norge enn i:

Hvilket som helst land i afrika, latin-amerika, nesten hvilket som helst land i asia, og de fleste land i europa. For ikke å snakke om at det er bedre en å bo i USA

 

Hvis du har det så kjipt, synes jeg du skal flytte. Eller melde deg inn i et politisk parti og gjøre noe med saken. Slutt å sutre iallfall

 

EDIT: la til USA over kjiping-land

Endret av einjen
Lenke til kommentar

Husker ikke eksakt hva det gjaldt, men det var iallfall en maskin til bruk i undersøkelser av et eller annet. Når Norge hadde fått sin første hadde USA allerede over 200stk. Vi ligger milevidt langt bak mange land på svært mange punkter. At Norge er kåret til "Verdens beste land å bo i" er en tragedie.

Så det hele koker ned til at du muligens har hørt om en slags maskin som kanksje kunne brukes til noe som var bedre et annet sted enn i Norge? Hva var det da? Popcorn-maskin?

 

Sluttt å gnål, og lett på liket!

Lenke til kommentar

Helt enig med at dere helst bør slutte å sutre over at vi har det så fælt! Faen(unnskyld uttrykket:p), eier dere ikke skam?! Flytt vekk da, hvis det er så forferdelig! Flytt til Afrika og hjelp noen i nød kanskje.. '

 

Og husk, lær dem om hvor fælt vi har det i Norge da!

 

:roll::roll:

 

edit: nå ble jeg provosert! fa** altså...

Endret av -mAdz-
Lenke til kommentar

Det er vel ingen som har sagt at vi har det direkte fælt her, men det er helt klart en del ting som bør rettes opp i, da blant annet diverse lover og strafferammer, skoler burde fått flere penger, veiene burde ha vært bedre, pluss at noen stolslitere på stortinget burde ha vært kastet ut. Men, noe annet land enn Norge tror jeg ikke jeg ville ha bodd i, for jeg er stolt av å være fra Norge. :)

Lenke til kommentar

Nå mente heller ikke jeg direkte fælt, men f så irritert jeg blir når man klager og syter over at man bor i et av verdens beste land.. Du tok kanskje poenget mitt her:

 

Flytt til Afrika og hjelp noen i nød kanskje.. '

Og husk, lær dem om hvor fælt vi har det i Norge da!

 

Eller? Jeg skrev fælt på grunn av at det hørtes slik ut på noen av postene... Det var liksom ingenting som var bra nok, og det mener jeg er ufint når man tenker på hvordan det i dag står til med andre land i verden.. Forstår vel at intensjonen var å diskutere Norge som stat og ikke Norge sammenlignet med andre land, men et sted går grensen!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...