Jump to content

SupremeX

Medlemmer
 • Content Count

  2785
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

5 :)

About SupremeX

 • Birthday 10/02/1989

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 1. Hei folkens! Jeg rippa denne fra en eller annen Future Sound of Egypt for lenge, lenge siden. Den gangen var låta oppført som ID, og siden da har jeg ikke funnet navnet på den. Kom igjen over låta etter en gjennomgang i "Schlæger"-mappa, og musikkgjenkjenningsapplikasjoner som Shazam, TrackID og SoundHound er ikke i stand til å finne den heller. Aner ikke hvordan jeg skal finne navnet på den, så da satser jeg på at ekspertisen her inne kanskje kan øse av sin uendelige visdom! https://dl-web.dropb....mp3?w=26612b2a (høyreklikk, lagre som, og jada, den er trygg)
 2. Det tenker jeg også, men etter å ha fått "systemet" på nært hold har jeg mistet all tillit til det. Jeg er/var yrkessjåfør, og har i den forbindelse hørt om mange lignende saker som min, der de fleste har endt i kun bot og ikke noe førerkortbeslag. De gangene jeg har tatt kontakt med juristen for å høre om fremgangen i saken min, har jeg blitt møtt med uttalelser som "vi har mange saker som er viktigere enn din" og "etterforskeren jobber turnus, og det vanskeliggjør arbeidet med din sak" og ikke minst generell 'bedreviter-holdning'. Som da jeg ringte for å trekke samtykket til beslaget, og hun sa "det eneste du oppnår med å trekke samtykket er mer arbeid for meg og mer kostnader for deg". Jeg er utrolig oppgitt, for å være ærlig. Ikke at jeg ikke skal ta min straff, for jeg har jo gjort noe galt. Det er bare all usikkerheten ventetiden medfører for meg. Dommeren i tingretten var forøvrig også overrasket over at jeg ikke hadde fått en dom da jeg var der 16. november.
 3. Hei. Jeg mistet førerkortet 20. september i år, da jeg forårsaket en ulykke som følge av et vikepliktsbrudd. Ble fratatt lappen på stedet og politijuristen har til dags dato ikke avgjort straffeutmålingen. Først godtok jeg førerkortbeslaget, men trakk samtykket 17. oktober, og fikk da tid i tingretten der dommeren skulle ta stilling til om Politiet kunne opprettholde videre midlertidig beslag. Tingretten avgjorde at Politiet ikke kunne opprettholde beslaget utover 6. desember. Så, spørsmålet mitt er hva som skjer om jeg ikke hører noe til 6. desember. Sett at jeg får førerkortet tilbake, og kan begynne å jobbe igjen. Hva om jeg får beskjed f.eks i februar om at juristen har gitt meg 3 måneder uten lappen? Teller da de 2,5 månedene jeg har gått uten den hittil? Noen som har erfaring med dette? For ordens skyld kan jeg nevne at det jeg er siktet for er brudd på Vegtrafikkloven, § 3 om at "enhver skal ferdes hensynsfullt... osv" og for å ha kjørt mot vikepliktsskilt. Strafferammen på denne overtredelsen skal være førerkortbeslag i 3-6 måneder og bot.
 4. Har flashet telefonen med Andromadus Mimicry 1.5 (ICS 4.0.4), og må si at det fungerer over all forventning. Telefonen er veldig responsiv, og har fått helt nytt liv i mine øyne. Nå slipper jeg kanskje å kjøpe ny telefon et år til!
 5. Hei. Var nylig i en ulykke der det oppstod personskader. Jeg kjørte bilen, og var på vei ut på en forkjørsveg med 80-sone, altså hadde jeg vikeplikt. Så til venstre, klart. Så til høyre, bil ca 100 meter lenger bort. Jeg tar valget om å kjøre til venstre, og hadde god klaring til bilen som kom fra høyre. Det jeg ikke hadde fått med meg var at det kom en bil fra venstre likevel. Bilen som kommer fra venstre rekker å bremse såpass opp at sammenstøtet ikke blir hardere enn at bilen vår dyttes kanskje 30 grader mot høyre, og jeg akkurat klarer å halte inn til vegkanten. Det blir tidlig klart at min samboer som sitter i passasjersetet er skadet. 113 ringes, og ambulanse innfinner seg etter kanskje 5 minutter. Alle involverte blir fraktet til legevakten. Min samboer har revet akilles-senen, fått hjernerystelse og nakkesleng. Jeg har ryggsmerter, og min mor er uskadet, samme med kvinnen i bilen som traff meg. Så, jeg har åpenbart skylden. Jeg har opptrådt uaktsomt, og har forårsaket en ulykke. Min samboer har blitt skadet, og jeg mister rutinemessig førerkortet. Spørsmålet mitt er hva jeg kan forvente av straff. Jeg har lest litt på lovdata.no, og ifølge § 2-5, annet ledd, jf. "Forskrift om tap av retten til å føre motorvogn", så; Altså, jeg kan forvente å miste førerkortet i 3 til 6 måneder. Sannsynligvis får jeg en bot på rundt 10.000 kroner også. Det som gjør at jeg lurer, er jo at lengden på tapsperioden ifølge loven er litt diffus, for ikke å snakke om størrelsen på boten. Er det noen som har direkte erfaring med denne type saker? Og ikke minst, har det noe å si at jeg er yrkessjåfør? Håper noen kan kaste litt mer lys over saken enn jeg selv har klart.
 6. Har samme problemet med 7.1.0, føler at batteritiden falt kanskje 20% etter jeg flashet. Har ikke prøvd å bytte radio, skal dette ha noe å si? Du har ikke postet noe om dette på xda?
 7. Okei, hva er forskjellen da? Så konsensusen her er at jeg bør vente da? Fillern, var jo sugen nå. Men okei, vil man gjøre det beste kjøpet, så kanskje det er like greit.
 8. Så du mener altså at det er verdt steget opp på i5 fra Phenom 9650? Tipset om minne er notert, visste ikke at det var spesielle krav 12GB dekket. Ellers satt jeg vel opp et GTX 560, så den er grei... Er muligens enig i at en BD-writer er unødvendig. Skal sjekke Dustin, takk for tips. Edit: MarB: Er det snakk om enorme ytelsesforbedringer i Ivy Brigde? Er det definitivt verdt å vente? Er jo ikke slik at jeg er NØDT til å spille BF3 nå, men...
 9. Heihei! Skulle prøve Battlefield 3 her om dagen, dessverre var PC-en min like interessert i å kjøre det på low-settings (1280x1024) som jeg er i å fullføre Finnmarksløpet iført crocks og speedo. Gikk sånn tålig OK med litt overklokking av skjermkortet, men jeg innser jo at dette er en dårlig og lite fremtidsrettet løsning. Dette formet naturlig nok idéen min om en seriøs oppgradering på hardware-fronten, og i den forbindelse lurer jeg på hva jeg bør gjøre, da jeg er like oppdatert på hovedkort og CPU-sokler nå som jeg er på høstkolleksjonen til H&M. I dag har jeg følgende setup: Ukjent hovedkort, m-ATX jeg fikk billig for en stund siden. Kommer opp AMD Hammer i AIDA under busstype, vet ikke om dette hjelper. AMD Phenom 9650 @ 2,5 GHz GeForce 8600GT 4GB ram, aner ikke specs på brikkene. MIST 500W strømforsyning. Denne er mange år gammel, og stammer fra mitt første selvbygg i en videreutviklet utgave. Det er vel det viktigste. Nå lurer jeg altså på hva jeg burde gjøre her. Disse komponentene kjøpte jeg billig for et par år siden, og oppsettet har fungert fint til nå da jeg installerte BF3. Har litt lyst på en storoppgradering til Intel i5/i7 på grunn av gamle overbevisninger, med hauger av minne og SSD. Men, er det lurere å f.eks kun kjøpe et nytt hovedkort med AM3-sokkel og oppgradere minne, PSU og skjermkort, eller bør jeg gå all in med nye deler i huet og ræva? Satt sammen noe deler på Komplett, tror dere dette er verdt nesten 10.000kr i forhold til en lettere oppgradering av eksisterende hardware? http://www.komplett....FC-00FAF1FC5814 Kan jo forøvrig nevne at PC-en skal brukes til spilling, media-streaming til PS3 og nettsurfing.Er litt usikker på hva jeg skal gjøre her, så jeg hadde satt pris på kvalifiserte innspill...
 10. Hei. Har en bror med en sønn som har fått begrensninger på internett. Nå napper de bare ut strømmen til routeren kl. 00, problemet med dette er at leieboeren også har internett via dette trådløse nettet. Akkurat nå vet jeg ikke hvilken router de har, men finnes det routere med f.eks mulighet til å sperre MAC-adresser ved visse tidspunkt, eller noe lignende? Eventuelt, har noen alternative løsninger på dette? Har søkt litt rundt, men finner ikke noe...
 11. Er det bare jeg som irriterer meg over bruken av ordet billig i prissammenheng? "Hvor finner jeg den billigste prisen?" Det er da vitterlig ikke prisen som er billig, men produktet. At prisen er lav, høy, urettferdig, horribel også videre er jo en annen ting.
 12. Hehe, kan ikke si annet enn at jeg er enig. Ble altfor barnslig for min del, selv om plottet i og for seg er vanlig Eureka-stil. Får heller håpe at episode 2 tar handlingen fra sesongavslutningen videre.
 13. Kommer ikke til å nevne navn da dette ikke er relevant for det originale spørsmålet, men det er altså en klesbutikk de fleste sannsynligvis har hørt om. Vel, nå har hun fått pengene sine. Alt løste seg til slutt altså, men at man skal måtte sette seg kraftig til motmæle for å få noe man har krav på fra tilsynelatende seriøse arbeidsgivere er fortsatt for galt. Saken er nok død nå, men tviler ikke på at denne type ting skjer altfor ofte i flere arbeidsrelasjoner enn man skulle tro. Jaja, live to fight another day.
 14. Anskar: Hun hadde ennå ikke fått kontrakt, er kanskje derfor butikken ønsker å kvitte seg med henne minst mulig smertefritt. Heldigvis er hun ikke av typen som lar seg tråkke på uten kamp. Takker for svar! Det har i dag kommet nye opplysninger i saken. Hun ble i formiddag oppringt av en av sjefene for kjeden fra Oslo, der hun ble utskjelt etter noter av vedkommende. Dessverre hadde hun først sagt ja til dette gavekortet, for så senere på dagen ringe daglig leder tilbake med beskjed om at hun ikke godtok dette likevel. Dette hadde tydeligvis personen i Oslo fått beskjed om, og spurte rett ut om "hva hun tror hun er" og påsto at hun har "lagt seg syk uten grunn", noe som lett kan tilbakevises med attest fra lege, da hun har ganske alvorlig leddgikt, noe arbeidsgiver her i byen visste om fra starten. Hun hadde visst likevel på et vis fått aksept for kravet, så nå gjenstår det å se om pengene kommer. Utrolig at en landsdekkende og internasjonal kjede opererer på denne måten...
 15. Usikker på om denne skulle ligge i Juss eller her, men prøver likevel. Har en samboer som fikk jobb på en klesbutikk tidligere i vinter. Av medisinske årsaker kunne hun ikke jobbe mer enn noen få vakter før hun sa fra til arbeidsgiver om at det ikke kom til å fungere før hun eventuelt fikk en ny type medisin. Hun ble da omgjort fra deltidsansatt til tilkallingsvakt. Nå når lønn for de 25 timene (á 130kr) hun rakk å jobbe skulle utbetales, fikk hun beskjed om at sjefene på hovedkontoret var blitt enig med daglig leder for butikken om at lønnen skulle utbetales i form av et gavekort pålydende 2500kr, kun for bruk i butikken hun jobbet i. Mitt spørsmål er da, er dette lov? Har sjekket litt rundt dette med gavekort fra arbeidsgiver, og får inntrykk av at dette kun skal brukes i forbindelse med en ekstra påskjønnelse for arbeidstaker, men aldri som lønn. Har dog ikke funnet noe konkret om akkurat dette tilfellet. Noen som vet? (Tar forbehold om upresise formuleringer, er temmelig trøtt.)
×
×
 • Create New...