Gå til innhold

Den frie kafeen


Anbefalte innlegg

Må kommentere på den der "hacken" jeg også, dette er jo en kjent svakhet i alle os. Uansett om du har grub eller bios-passord, så lenge disken ikke er kryptert, er det bare å montere disken i en annen maskin. Software-kryptering er heller ikke bombesikkert, ettersom nøkkelen må oppbevares ett sted, enten på disken, i en flash-brikke på hovedkortet, eller som en usb-penn. Fysisk sikkerhet er like viktig som nettverkssikkerhet, det er grunn til at serverrom er avlåst ;)

 

For øvrig må jeg nesten feire at jeg har vært tilnærmet fast bruker av linux og fri programvare i nesten 2 år. Befriende å slippe å tenke på å enten betale dyre summer, eller piratkopiere, i tillegg til friheten til å tukle med koden :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ingen maskiner som man har fysisk tilgang til er 100% sikre. Men man kan gjøre det vanskeligere å komme seg inn. Slackware tettet singel user mode-hullet for lenge siden. Husker i '99 at en kamerat pratet om at man den gangen i Redhat kunne få root-tilgang i runlevel 1. Men da han prøvde singel user mode i Slackware 7.0 var han overrasket over at Slackware hadde tettet igjen det hullet, der måtte man allerede da inn med eksisterende root-passord. Og Slackware hadde også da shadow-fil, noe som heller ikke var tilfelle med Redhat, i følge kameraten min. Samme ser jeg både i FreeBSD og Solaris. Der kommer man seg ikke inn i singel user mode uten root-passordet.

Lenke til kommentar
Mulig ting er annerledes i Fedora, men i /etc/dbus-1/system.d/hal.conf finner du noe som:

  <policy group="storage">
   <allow send_interface="org.freedesktop.Hal.Device.Volume"/>
 </policy>

 

Som du sikkert skjønner kan du da auto-mounte disker hvis du er i gruppen storage. Under detaljer i feilmeldingen står det nok noe om "send_interface", som er det du leter etter i filen over.

9627581[/snapback]

Det ligger i den filen ja, men jeg får jo opp samme feilmeldingen når jeg er innlogget som root, da er det vel ikke noe problem med gruppene jeg er medlem av?

 

Kunne du ikke ha trykket på detaljer før du tok skjermbilde? :p

 

Kan det være at du mangler en gruppe? Storage f.eks? Vet ikke helt hvordan det er i fedora...

9627939[/snapback]

Her :)

 

Lenke til kommentar

Noen som vil komme med innspill til valget av enten Intel SRCS16 (6p sata), Intel 3ware 9500S-8 (8p sata) eller Intel srcs28x (8p sata)? Det vil vel ikke være noen kompatibilitetsproblemer i forhold til linux med noen av de? (Ifølge denne siden skal alle gå helt greit..)

 

PS: Vet at mdadm og software raid er en bra ting, men vil gjerne bruke et ordentlig hardware-kontroller-kort :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...