Gå til innhold

Den frie kafeen


Anbefalte innlegg

Vim er for ribbet etter min smak, Emacs har alt lett tilgjengelig. Ellers vil jeg gjerne slå et slag for Kdevelop. Har fått mulighet til å bruke nyeste versjon en stund nå, og det er en fryd. Hvis du driver med C++ er det et must å sjekke ut hva en full IDE kan gjøre.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

emacs er for knotete - det virker som de hadde røyka litt for mange jazz-sigaretter for de bestemte seg for hvor de la hva de forskjellige kommandoene.

 

vi(m) har et system som henger sammen og kan forklares.

 

For min del så bruker jeg kun vi i console modus; ellers holder jeg meg til mer strømlinja-forma verktøy.

Lenke til kommentar

Du skiller mellom moduser i andre editors også, f. eks "søkebokser". Forskjellen er at Vi(m) gjør dette mer elegant og effektivt. Vanligvis er du i normal-mode. Det er en vanlig misforståelse å tro at det er tungvint å bytte mellom moduser, men det er det virkelig ikke. Du slipper også grusomme keybinds.

Endret av Occi
Lenke til kommentar

Nei, du skiller ikke mellom moduser i andre editorer til det punkt at man er hjelpeløs som padde på land uten å kunne kombinasjoner som :wq Dette er svært brukeruvennlig og alene gjør vi ubrukelig som standardeditor for systemer. Vil også tro dette alene er grunnen til nano sin fremmarsj, men den har jo sitt eget fundamentale problem med at uvinnvidde ikke forstår at ^ er Ctrl. Rensk dem begge ut med badevannet, og gi allmuen mg som standard og emacs for oss som vet å verdsette en ordentlig editor. Ta en titt på CEDET, så kan du gå hjem å vogge litt med vim :thumbup:

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Det er ikke brukeruvennlig i det hele tatt. Det er svært brukervennlig.

 

Det er forskjell på det og nybegynnervennlig.

Dette x1000.

 

Med Emacs trenger du bare funksjonell Meta knapp, så har du menyer også i terminal. Det er en annen verden. :whistle:

Hva skal du med en menyer? Kommandoer er raskere :)

Lenke til kommentar

Dette er -brukervennlig-, om enn ikke nybegynnervennlig.

Og det er vel det ikke alle skjønner. Man tror at det å komme i gang lett, er det samme som brukervennlig. Jeg lærte vi og emacs i en tid da piltaster var luksus; så for meg så ble vi mer brukervennlig.

 

I dag synes jeg det er andre verktøy som gjør jobben mye bedre for meg. Jeg bruker Komodo Edit for script programmering (python, ksh), og NetBeans til Java. Jobber ikke tungt i C/C++ for tiden, så da klarer jeg meg med gedit/Notepad++ ...

Lenke til kommentar

 

Dette x1000.

Den kommentaren passer på nano-bemerkningen min. Kryptiske tastaturkombinasjoner som eneste grensesnitt er bare selvpining.

 

Hva skal du med en menyer? Kommandoer er raskere :)

Bare når du husker dem, de du ikke bruker ofte er et himla knot. Hvis du tror vi har flere kommandoer eller snarveier enn emacs er du på svært lang rotur. Det er ofte jeg bruker menyer i emacs, da til funksjoner jeg bruker for sjelden til å gidde pugge bindinger eller kommandoer. Endret av Del
Lenke til kommentar

Den kommentaren passer på nano-bemerkningen min. Kryptiske tastaturkombinasjoner som eneste grensesnitt er bare selvpining.

Jeg mener ikke å si at det er lett å lære seg alle kommandoene, men når man kan de syns jeg det er bedre enn rare kombinasjoner med Ctrl/shift/alt, menyer eller bruk av mus.

 

Hvis du tror vi har flere kommandoer eller snarveier enn emacs er du på svært lang rotur.

Vanskelig å si mtp. vi(m) kan kombinere kommandoer i stedet for å ha en kommando for hver kombinasjon. Godt mulig at Emacs har flere keybinds lagt opp for spesifikke ting, det kjenner jeg ikke til.

Lenke til kommentar

Noen som vet hvorfor Kmix av og til börker seg og bruker 100% CPU i 5-10 sekunders periode til screen-overlay (Den som viser volum-prosent i midten nede på skjermen) forsvinner? Om jeg killer kmix og restarter så tar det noen timer, så skjer det igjen.

 

Det er mange andre som har samme problem, så jeg prøvde deres løsning ved å slette alle config-filene i ~/.kde/share/apps/ og i ~/.kde/share/config/ men det kommer fortsatt.

 

http://forum.kde.org...it=kmix#p188738

Endret av Gavekort
Lenke til kommentar

jeg har bare et ord org-mode.

Listen er lang, det blir jo sagt om Emacs at det er et bra OS, men mangler en teksteditor :wow:

 

Gavekort, du har en lenke som viser at problemet får oppmerksomhet fra sentrale KDE personer. Se om du finner en bug-rapport, hvis ikke er problemet med all sannsynlighet fikset. Jeg har ikke opplevd noen problemer med kmix, men jeg skal ikke si at jeg helt skjønner hva som skjer hos deg.

Lenke til kommentar

Listen er lang, det blir jo sagt om Emacs at det er et bra OS, men mangler en teksteditor :wow:

 

Har du forsøkt f.ex viper-mode eller andre vim-miljøer i emacs? Er ikke vim bruker selv så kan ikke si hvor mye som mangler, men det bør vel gi noe av det beste fra begge verdener?

Lenke til kommentar

Planlegger å kjøpe en meget portabel laptop hvor bruksområdet er epost, rss, spotify, litt programmering og god gammeldags surfing. En jeg kan installere Arch eller Gentoo på(få den så rask og fintunet som mulig) med grei batterilevetid. Har noen tips til hva jeg bør sjekke ut av modeller? Pris er selvfølgelig en faktor. Ser for meg 11" eller 13", ingen CD-ROM, muligens SSD(trenger ikke stor disk). Elsker utseendet på MacBook Air, men blir litt for dyrt, så er ute etter alternativer(gjerne like minimalistiske som Air), noen som har tips?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...