Gå til innhold

Forumets uoffisielle gitar-tråd...


SGE7000

Anbefalte innlegg

Har omsider fått skumlest gjennom hele denne tråden på nå 700 sider, og her er noe av det beste jeg fant:

Respekt og kred utstedes til de refererte parter. :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hei gitarfolk. er den noen her som er kjente med Martin gitarer? Jeg er nybegynner, og har en Martin som jeg fikk til bursdagen min, og allerede har blitt veldig glad i. Kommer nok til å spørre en del spilletekniske spørsmål her etterhvert, men først et til Martin-kjennere:

 

I følge denne listen så kan man datere gitaren etter serienummer.

 

http://www.martinguitar.com/history/dating.html

 

Jeg kjøpte den i år og vet jo alderen, men hvor finner jeg selve serienummeret? Inni gitaren er det merket med et patentnummer, men det stemmer ikke med disse serienummerne. Noen som vet hvor jeg kan finne det?

Lenke til kommentar

Se inn i gitaren gjennom lydhullet og fremover mot halsen. Der sitter det en trekloss som modelnummer og serienummer er stemplet på. (Treklossen stiver opp kosntruksjonen, dersom halsen var limt direkte på de tynne sidene og toppen på gitaren uten noe støtte bak, ville den ikke tålt belastningen av strengene.)

 

Geir :)

 

Edit: Edge var før meg...

Endret av tom waits for alice
Lenke til kommentar
Hva heter gitaren mer enn Martin?

 

Serienumrene til Martin står som oftest inni kassa, fram mot der halsen er festet, så der kan du jo sjekke..

 

Takk til både Tom Waits for Alice og Edge. Skal ta en titt når jeg kommer hjem. Gitaren min er en DX1RGT. Så vidt jeg vet er dette en ny modell basert på klassiske løsninger og ribbet for alt av jåleri. Synes likevel det er en nydelig gitar:) Øver og merker en viss fremgang i rykk og napp, men jeg er likevel en skikkelig nybegynner som prøver meg frem med lett fingerspill og basisakkorder. Skal snart levere den inn til førstegangsjustering. Tar imot all slags tips med glede.

 

http://www.martinguitar.com/guitars/choosi...=m&m=DX1RGT

Lenke til kommentar
Har omsider fått skumlest gjennom hele denne tråden på nå 700 sider, og her er noe av det beste jeg fant:Respekt og kred utstedes til de refererte parter. :)

 

Utrolig bra. Du har tatt deg tiden, ser jeg :D Nå har jeg printet ut oversikten din og de forskjellige innleggene fra kunnskapshodene og lagt de inn i en fin mappe.

Lenke til kommentar
Utrolig fin gitar å ha til nybegynner å være, værtfall. :)

 

Enig! Den gir meg også motivasjon i øvingen av to grunner: Samvittigheten: Jeg burde ikke være så dårlig med en så fin gitar + at den gir god respons, god lyd og er sannsyneligvis lettere og mer behagelig å spille på enn "dårligere" gitarer så den gjør øvingen en fornøyelse.

 

Samtidig liker jeg det at den er enkel og uten masse krimskrams. Ok.. Budsjettet var også medvirkende til dette (fikk dekket en del av slekt og venner, men ikke alt). Nok skryt nå. Hjem å øve!

Lenke til kommentar
Har omsider fått skumlest gjennom hele denne tråden på nå 700 sider, og her er noe av det beste jeg fant:

 

 

Respekt og kred utstedes til de refererte parter. :)

Dette var litt :blush:

 

Men takk skal du ha. Det er kjekt å se at noen setter pris på alt arbeidet man gjør med disse innleggene. :love:

 

Levende leksikon som aldri slutter å overraske.

Eventuelt en racer på Google. Litt av begge deler faktisk. Jeg er en typisk halvstudert røver, som kan litt om mye. (Det gjelder desverre mitt gitarspill også.)

 

Geir :)

Endret av tom waits for alice
Lenke til kommentar

På tide med litt mythbusting nå. Hvordan greier en akkustisk gitar seg uten strenger?

 

Dette har vært oppe mange ganger, men såvidt jeg har fått med meg bare vært snakk om el-gitarer. Greier en akkustisk gitar seg like bra som en elektrisk?

 

Kjøpte en gammel akkustisk gitar i relativt god stand på loppis i dag, hovedsaklig for å få den tøffe retro-reima, men så viste det seg at gitaren ikke var så ille. da jeg kom hjem pusset jeg halsen og det andre og fikk fram kjempefin farge. Men så søkte jeg opp en tutorial på åssen man setter på nylonstrenger, og der kom han som hadde laget turorialen med en kraftig advarsel om å skifte alle strengene på en gang. Han mente man burde skifte en av gangen for å hindre halsen i å bli ødelagt av den plutselige spenningsendringen.

 

Kan noen stikke hull i denne myten for meg? Jeg kan vel la gitaren stå til i kveld før jeg bytter strenger? Litt udigg å sette på rett etter neck-polish.

Lenke til kommentar

Jeg stikker gjerne hull på den for deg. :)

 

En nylonstrenget gitar har vesentlig mindre strengetrykk enn en stålstrenger, så problemet er om noe mindre, ikke større. Nå har nylonstrengede gitar som regel ikke truss rod heller, så det er ikke noenting som setter halsen i spenn.

 

Treverket i en gammel gitar er et nokså "dødt" materiale, det er ingen muskel eller fjær som står i spenn og plutselig farer i motsatt retning når det ikke belastes lenger. Og endringen er heller ikke plutselig, med mindre du tar hagesaksen og klipper av alle strengene på en gang. Du slakker en og en streng av gangen, og det tar et par minutter før du har fjernet dem alle.

 

Det er som å sette seg på en trebenk og så reise seg. Om den ikke knakk når du satte deg, gjør den det i ihvertfall ikke når du reiser deg igjen.

 

Geir :)

Lenke til kommentar
Finnes Fender Stratocaster Classic Player's 60 i kun to farger, sonic blue og 3-tone sunburst?

Er det noen nevneverdig forskjell på CP50, CP60 og CP70?

Headstocken på 70s er værtfall desidert styggest. (red: da snakker jeg denne: http://www.vintagegitar.no/content/view/828/130/ )

 

Personlig ville jeg gått for 50s-versjonen. Fete pickups, pen headstock, GOD(!) hals og locking tuners gjør den til et überkjøp uten like.

Endret av edge
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...