Gå til innhold

Hva er det værste din PC har overlevd?!


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Når jeg og Moro Klumpen skulle på LAN og pappa kjørte oss. Først så klarte pappa å løfte på filservern min (altså kabinett med masse disker i) som ikke var orntli skrudd sammen så det datt i bakken. Så senere når vi var framme og lette litt etter inngangen så klarte fatters å kjøre over en sinnsyk fartsdump i 30-40km/t (det var en skikkelig skarp fartdump) og kabinettet til Moro Klumpen fikk seg et fint hakk i toppen

Lenke til kommentar
Er selv 15 (14 når jeg bygde pc`en) og har brukt hele tuben jeg kjøpte (ikke noen 14ml-tube nei) men hele CPU`en min ble dekket, hvor mye skal en egentlig bruke? Min funker helt fint, ser fin ut, og har ikke noen problemer med den.

Litt mer topic: Det var en her på forumet som koblet HDD`en til viftestyringa! :w00t:  (Sorry hvis du ikke likte at jeg sa det)

<OT>

Coverage Area:

Arctic Silver 5 is sold in 3.5 gram and 12 gram tubes. The 3.5 gram tube contains enough compound to cover at least 15 to 25 small CPU cores, or 6 to 10 large CPU cores, or 2 to 5 heat plates. At a layer 0.003" thick, the 3.5 gram tube will cover approximately 16 square inches.

 

ca en til to millimeter tynt lag med pasta holder plenty. bruk noe flatt (Narvesen videokort fungerer glimrende) til å smøre pastaen utover og som nevnt i quoten, en liten tube skal holde til 6-10 store prosessorer.

 

ser du har en P4, de prosessorene har en heldekkende kappe som beskytter prosessorkjernen. selv om du muligens hadde på for mye så er det ikke mye som kan gå galt der bortsett fra mye griseri når du skal fjerne prosessoren igjen. disse guttene hadde en AMD XP prosessor med åpen prosessorkjerne med utildekkede strømførende baner og komponenter. AS kan lede strøm i visse tilfeller, og det var akkurat det den gjorde på prosessoren til de guttene.

 

Not Electrically Conductive:

Arctic Silver 5 was formulated to conduct heat, not electricity.

(While much safer than electrically conductive silver and copper greases, Arctic Silver 5 should be kept away from electrical traces, pins, and leads. While it is not electrically conductive, the compound is very slightly capacitive and could potentially cause problems if it bridges two close-proximity electrical paths.)

 

tenker det var AS nedi laserkuttene på prosessoren som kortsluttet og skapte problemer med feil voltstyrke og/eller for høy multiplier. kan hende med en grundig rens så hadde prosessoren våknet til liv igjen.. jeje, de kjøpte seg ny og raskere prosessor og heiv den gamle.. ;)

<OT>

Endret av Prelude
Lenke til kommentar
ca en til to millimeter tynt lag med pasta holder plenty.

Er sprø? Vet du hvor mye 1-2 millimeter er? Det er like tykt som 2-3 lag med salamipålegg. Det er totalt overkill og vil gi langt høyere temperaturer enn mindre pasta ville gitt. En dråpe med 3mm i diameter holder til en hel CPU på 4x4cm. Dvs. ca 0,01 millimeter tykt lag. En hundredel av det du foreslo. Referanse: Kjølepastaguiden

Lenke til kommentar

Vel.. har ikke vært særlig uheldig med mine pcr... Men pcn har overlevd meg :p Når jeg var sånn ca 10 år var jeg grusomt agressiv mot pcn min.. gammel compaq pc med 449 mhz Pentium 2 eller no. så klikka den hele tiden, så bængs jeg løs alt jeg hadde på harddisken å skjermen. Men den pcn lever enda med litt prob hos broren min som server pc :p

 

På mine nyeste pcr har jeg bare klart å søle cola inni kabinettet.. Colaflasken sto oppo kabinettet, så velta den. Trodde alt gikk til H, måtte tørke av hovedkortet.. og pcn var på mens jeg var inni der også. Kanskje ikke så trygt. Men den pcn er i full bruk i dag ;P

Lenke til kommentar
Er det mulig å ikke bruke kjølepasta???

Det er jo litt drøyt. Du bruker vel kjølepads da eller?

Hvis du ikke bruker pasta så vil nok gradene synke betraktelig hvis du legger på en klatt...

ikke noen ting mellom kjøleblokka og cpu kjernen. ingen ting. men med de tempraturene går det vel greit.

Lenke til kommentar

Jeg har bevitnet noe grusomt en gang... var en unge som frakta pc'n sin på et skateboard. Dvs.. gikk i gata med pc'n oppå skateboardet, og dytta stasen. Sku sikkert frakte den til en kompis eller noe. Det så ganske så hompeditten ut, og mens jeg sto og bevitnet det her, så skjedde det to ganger at pc'n velta og datt rett ned i asfalten. Stakkars pc tenkte jeg... om den fungerte etter den lille strabasen vet jeg ikke, ettersom jeg ikke kjente vedkommende.. Men visse burde fått litt opplæring når det gjelder behandling av datadeler :cool:

Lenke til kommentar
...en selvmekka pc, alt så fint ut helt til jeg to av cpu-kjøleren..

dem hadde brukt nesten en hel 14ml tube med AS5 på cpu'n, en amd xp av ett eller annet slag. hele cpu'n var dekt av kjølepasta, absolutt alt. :omg:...

...og viste dem hvor lite pasta man skal bruke.

Er selv 15 (14 når jeg bygde pc`en) og har brukt hele tuben jeg kjøpte (ikke noen 14ml-tube nei) men hele CPU`en min ble dekket, hvor mye skal en egentlig bruke? Min funker helt fint, ser fin ut, og har ikke noen problemer med den.

Litt mer topic: Det var en her på forumet som koblet HDD`en til viftestyringa! :w00t: (Sorry hvis du ikke likte at jeg sa det)

Du har p4 du skal dekke hele CPuen du :D

Lenke til kommentar

første gangen jeg prøvde meg i en pc skulle heg sette inn en nye ram brikke og et nytt skjermkort. satte inn skjermkortet og rambrikken uten noen problemer. starta pc en og begynte å gjøre det man gjør ved en pc :D så får vi besøk, og han ene vi fikk besøk av vara liksom litt "pc pro" så sa stolt:" har netopp satt inn nyy ram og nytt skjermkort"etter en times tid så sjekker jeg hvor mye ram det er i pc en(system info" og der står det 512mb ram. dum som jeg var hadde jeg ikke vært inne på biosen og fiksa. så spurte han "pc pro en" han sa jeg skulle settte ram brikken andre veien(feil vei) og sa at det skulle funke da... gjorde det da. og starter pc en. alt ser bra ut helt til jeg skjenner lukten av svidd rambrikke. opner fort opp kassa og ser at rammen tok fyr... han "pc pro en" så ikke fult så stolt ut der han sto. så sendte pc en til reperasjon(viste ikke hva som ble ødelagd) og det viste seg at begge de 2 rambrikkene og hovedkortet hadde gått. reperasjonen kom på 3500kr. men jeg slapp heldigvis å betale av egen lommme :roll:

 

men ikke nok med det. fikk ikke pcen hjem før etter 8 uker(de klarte jo seff og rote bort lappen som det sto at den skulle fixses) menmen sånn går det når man stoler på andre :tease:

Lenke til kommentar

OT : Når det gjelder mengde kjølepasta så er vel dette rimelig relativt i forhold til hvordan overflaten på kjøleren din er.

 

Her om dagen tok jeg å satt opp mitt nye 939 system, alt var ferdig koblet og titta inni maskina da jeg starta den opp for å sjekke at viftene startet, så sa det

"!pang!" mens det stod en fin stikkflamme ut bakpå dvd brenneren min, begynte å ryke og lukte rimelig svidd også :) Slo av strømmen "rimelig" fort liksom :D

 

Var bare dvd brenneren som tok kvelden, må skyldes produksjonsfeil eller noe... =)

Lenke til kommentar
Han pc pro`en din må vere komplett IDIOT i hvertfall :roll: var vel ikkje den skarpeste kniven i skuffa du heller ettersom du hørte på et så ihjel slått tips :tease:

men vi er alle n00bs innen PC en gang.

hehe hadde aldri sett inni en pc før så trodde jeg hadde satt dem i feil da han sa det :yes: men en gang må jo være den første :!:

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...