Jump to content

Nauz

Medlemmer
 • Content Count

  3237
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Nauz

 1. Takk for hjelpen, ble vesentlig klokere nå! 🙂
 2. Hei, Jeg har ett par spørsmål angående bruken av to simkort i samme mobiltelefon, altså bruk av teknologien kalt dual-sim! Har gjort noen google søk og lest noen artikler, uten å egentlig finne svar på det jeg lurer på. Håper derfor et klokt hode kan hjelpe meg på vei! 🙂 Case: Jeg driver et lite firma med et tilhørende telefonnummer og en tilhørende mailadresse. Jeg ønsker å kunne bruke en og samme mobiltelefon til både jobb og privat bruk. Jeg ønsker å kunne være tilgjengelig på begge sim-kortene til utvalgte tider i døgnet og kun tilgjengelig på det private sim-kortet til andre tider i døgnet. Når begge sim-kortene er aktive, ønsker jeg å surfe på nettet og streame musikk/video over mobilnettet på det private sim-kortet samtidig som jeg kan mota anrop på sim-kortet tilknyttet firmaet. Hvis jeg er i en samtale på det private sim-kortet, ønsker jeg gjerne å kunne se innkomne anrop fra sim-kortet tilknyttet bedriften, slik at jeg kan ringe opp igjen senere. Dual- sim standby vs dual-sim active: Jeg har forstått det sånn at teknologien ved navn "dual-sim standby / dss" gjør det mulig å motta anrop på begge sim-kortene så lenge man ikke er i en samtale, mens teknologien "dual-sim active" gjør det mulig å motta anrop på begge sim-kortene samtidig, da telefonen har to separate antenner. Det er allikevel ett par ting jeg er usikker på rundt dette: Spørsmål nr.1: Når jeg kikker på telefoner jeg kunne tenkt meg, ser de fleste ut til å kun støtte teknolgoien "dual-sim standby". Videre er ikke "dual-sim active" et valg å selektere etter på sider som prisguide.no eller prisjakt.no. Hvorfor er det slik og er det noen som kan hjelpe meg å finne en oversikt over hvilke telefoner som støtter denne teknologien? Spørsmål nr.2: Gitt at jeg går for en telefon som støter "dual-sim standby", vil jeg kunne surfe på nettet og streame musikk/video på sim-kort nr.1 og samtidig kunne motta anrop på sim-kort nr.2? Jeg forstår det sånn at man ikke kan motta anrop når man er i en samtale, men hva når man er "opptatt" med databruk? Spørsmål nr.3: Gitt at jeg går for en telefon som støter "dual-sim standby" og mottar en samtale på sim-kort nr.2 mens jeg er i en annen samtale på sim-kort nr.1. Vil jeg da få et varsel om den innkomne samtalen i etterkant? Evt, hva skjer med tekstmeldinger? På forhånd: Takk for hjelpen! 🙂
 3. Oppdatering angående 4G-tale: Har nå byttet til et abonnement fra Chilimobil som benytter seg av Telia sitt nett. Kan bekrefte at både 4G-tale og WIFI-tale fungerer utmerket på MI 10 pro! Legger ved noen uredigerte bilder jeg har tatt i portrettmodus. Kan fint brukes på andre ting enn mennesker! ?
 4. P30 pro er fortsatt en kanllgod telefon og det beste til valget til under 7000 hvis kamera er viktig. Huawei har nylig lansert en "new edition" av P30 pro med mer minne og nye farger, så jeg vil anta den vil få oppdateringer en god stund fremover. Hvis du kan ofre litt på kameraet og ønsker høyere oppdateringsfrekvens på skjermen og støtte for 5G, er Oneplus 8 og Xiaomi Mi 10 I næheten prismessig. 4G-tale er meg bekjent ikke tilgjengelig på disse i Telenor sitt nett.
 5. True. Ser for mer at mange er bedre tjent med en totalmengde pr mnd kontra en mengde pr dag. I tilfeller hvor man over en kort periode trenger ekstra data pga reise, nettverksbrudd hjemme ol.
 6. Ja, det stemmer. Den totale datamengden med fri hastighet blir da 150gb kontra 100gb. Bruker i underkant av 30gb i mnd, så 25gb til 399 hadde blitt i grenseland.
 7. Har sett noen kommentarer om at det samme. Samtidig vet jeg ikke om noen andre som systematisk sammenligner mobilkameraer bortsett fra enda mindre pålitelige Youtubere. Angående nattmodus: Bildene nedenfor er tatt med tre ukers mellomrom, men på nattens mørkeste tidspunkt(ca kl 01.00) i tilnærmet lik belysning. Forskjellen på himmelen var i virkeligheten ikke så stor som på bildene! Det best opplyste bilde er fra Huawei P 30 pro mens det mer naturlige bildet er fra Mi 10 pro. Nattmodus er brukt på begge. Xiaomi sitt stemmer bedre overens med virkeligheten og de varme halogenpærene har en troverdig glød, men det er ingen tvil om at Huawei sin bildehandling tryller frem mer lys i forgrunnen av bildet! Bakgrunnen og himmelen er derimot mørkere enn i virkeligheten. Uansett, det er et godt stykke igjen til det er støyfritt! ?
 8. Takk for tilbakemeldinger. Gikk for Chillimobil sitt fri data abonnement!?
 9. S20+ og S20 Ultra har 120hz oppdateringsfrekvens på skjermen kontra 90 hz. De har også litt høyere oppløsning og er videre IP68 sertifisert mens Mi 10 kun har fått påført en vannavvisende coating. Derimot har Mi 10 Snapdragon 865 som yter marginalt bedre en prosessoren fra Enoxsys som sitter Samsung sine europeiske modeller. Batteritiden er meg bekjent også bedre, samt at den lader raskere uten at jeg har en sammenligning for hånden. Når det gjelder kameraet, så er Mi 10 pro sammenlignbar med S20 Ultra og får i oversikten til Dxomark marginalt høyere poengsum enn s20 Ultra. Mi 10(ikke pro) har samme hovedsensor, men middelmådige sensorer til zoom og vindvinkel. Jeg vil derfor rangere den under 20+. Selv betalte jeg 9990kr for Mi 10 pro på Power i midten av Mai. På kjøpstridpunktet var prisdifferansen til S20 Ultra på rundt 4000kr og valget dermed enkelt. Hadde de kostet det samme, er jeg usikker på hvilken av de jeg ville valgt. Har hatt både Xiaomi og Samsung tidligere og vært fornøyd med begge merker. Gaming: Hvis man bruker mobilen til spill, så finnes det til Mi 10 Pro et eget gaming-deksel med avtagbare gamepads av merket Blackshark(Xiaomi sitt gaming merke). Har bestilt et eksemplar fra Kina, men ikke mottatt det enda. Poster noen tanker om det når jeg har fått testet det! ?
 10. Hei, Jeg skal bytte til en mobiloperatør som benytter seg av Telia sitt nett. Valget står mellom et abonnement fra lavprisaktøren Chilimobil og et fra Telia. Det aktuelle abonnementet fra Chilimobil er rimeligere og siden jeg ikke skal kjøpe meg ny mobil, får jeg ikke utnyttet meg av Telia sitt tilbud om rabatt på ny mobil med bindingstid. Jeg lurer derfor på om det er noen ulemper ved å velge Chilimobil kontra Telia. Er hastighet og dekning like god, og vil 5G-nettet være like tilgjengelig med Chilimobil som med Telia? På forhånd, takk!
 11. Bra det fungerer! Jeg fikk ukjent ID uansett hvem som ringte når jeg skrudde av "carrier check". Jeg skal teste det ut på moren min sin MI 9T neste gang jeg besøker hun.
 12. Overraskende gladnyhet: Telia har nå lagt til støtte for 4G-tale på Xiaomi Mi 10 og Mi 10 pro. De oppdaterte listen over støttede telefoner nå på fredag, dagen etter jeg kontaktet de! ? Jeg beholder dermed min Mi 10 pro og bytter abonnement til Telia. For å nevne noe annet enn 4G-tale legger jeg ved noen uredigerte bilder tatt i auto-modus. Syntes kamera-appen er oversiktlig og grei og liker at man kan klikke på fokuspunktet for å ta bildet. Har ikke testet pro-modus eller video enda.
 13. Oppdatering angående 4G-tale: Jeg har nå begynt å merke at Telenor skrur av 3G-sendere. I områder hvor jeg tidligere hadde god dekning, brytes jeg nå gjentatte ganger og personen i den andre enden sier de hører meg dårlig. ICE sier de pr dags dato ikke støtter Mi 10-serien, men at de antar at støtte vil bli lagt til i fremtiden. Telia svarer at de ikke finner telefonen når de søker på den i systemet deres, men at alle telefoner med 4G-skal fungerer i deres nett. Sistnevnte påstand tar jeg med en klype salt, da kundeservice virket å mangle kompetanse om det tekniske og forsøkte å henvise meg til Power for teknisk informasjon om telefonen. Jeg vurderer nå og bite i det sure eple og innse at jeg har gjort et bomkjøp! Utover dette lnnfrir Mi 10 Pro alle forventetninger! Skjermen er knallgod og stereo-høytalerne imponerende! Telefonen oppleves som vanvittig rask og brukergrensesnittet er overraskende bra med Pocolauncher 2.0 installert i tillegg til MIUI. Kameraet tar gode bilder på alle sensorer og den medfølgende laderen fyller opp batteriet i en fart jeg aldri har sett maken til!
 14. Der tror jeg du har rett, Nidar2. I Norge er markedsandelen til de mindre kjente merkene såpass liten, at jeg tipper antallet henvendelser fra forbrukere angående dette knapt fanges opp. Skal Xiaomi, Oneplus og andre lykkes i å vokse her til lands og utnytte muligheten til å ta markedsandeler fra blant annet Huawei, må de i dialog med operatørene før 3G-nettet stenges ned! Hvordan er dette i resten av Europa?
 15. Takk for tilbakemelding! Har i grunn ikke tenkt over at samtalekvaliteten kunne vært bedre, så frem til 3G-nettet stenger er ikke dette noe stort problem i mitt tilfelle. Avventer derfor å bytte operatør frem til kvaliteten begynner å bli merkbart dårligere! Spurte Telenor på Facebook om hvorfor dette er et problem og om de vil legge til merker som Oneplus og Xiaomi i fremtiden. Fikk følgende svar:
 16. Har omsider fått satt opp og testet telefonen og er så langt fornøyd med alt unntak en ting; 4G-tale. Får ikke VoLTE/4G-tale uten å skru av carrier check, som resulterer i at det står ukjent ID på samtlige innkommende anrop. Skrur jeg carrier check på får jeg tilbake informasjonen om hvem som ringer, men mister VoLTE symbolet og HD-lyd under samtaler. Har Fjordkraft mobil som benytter seg av Telenor sitt nett. Noen som er kjent med en løsning?
 17. Takk for tipset! ? Er det noen ulemper/ problemer knyttet til å gjøre dette? Moren min har en MI 9T, men har aldri sjekket om hun får 4G-tale. Forøvrig imponert over denne telefonen som kostet 3300kr for ca ett år siden!
 18. Etter en del om og men, bestilte jeg en Mi 10 Pro i fargen Solstice Grey på Power med estimert levering 13/5-20. Bortsett fra at den ikke finnes i en nyanse av sort og mangler IP68 sertifisert, fremstår den for meg som den mest komplette 5G-telefonen som er tilgjengelig i Norge pr dags dato. Skulle det vise seg at Telenor ikke lar meg bruke essensielle funksjoner(4G-tale) på en flaggskip-telefon kjøpt i Norge på mobilnettet deres, får jeg eventuelt benytte meg av angreretten og skrive en mail til TV2 hjelper deg om denne merkelige praksisen med sertifisering av 4G-tale! Jeg følger vanligvis ikke med på hva som rører seg i mobilverdenen med mindre jeg er på jakt etter ny telefon. Det overrasker meg derfor hvor mye "feil" det er med siste generasjon flaggskip! Oneplus leverer ikke på kamera, Samsung leverer ikke SD865 i Norge og sliter med fokuseringen på kameraet, mens Huawei mangler Playstore og apper fra Google! Når man i tillegg må ut med minimum 11 000kr for en slik telefon, er dette skuffende!
×
×
 • Create New...