Gå til innhold

Holgers lille NTNU-tråd | *Se første post for spørsmål om hybel*


HolgerL

Hvilket sted tilhører du?  

1 456 stemmer

  1. 1. Velg ett av alternativene

    • Dragvoll
      254
    • Gløshaugen
      1018
    • Annet
      202


Anbefalte innlegg

Ok så jeg har sett gjennom hyblene en del på sit og har valgt ut Steinan, Karinelund, Magnus den Godesgate og Klostergata 18.

Steinan småhus og Karinelund 2. etasje virker jo veldig koselig, fordelen med Karinelund er jo kanskje at du bare deler bad og kjøkken med 1 annen.

Fordelene med Klostergata 18 og Magnus den Godesgate er vel at de er begge veldig nærme sentrum og NTNU ser det ut som.

 

Noen erfaringer?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Mtp. buss var det helt greit på Steinan (bodde der tidligere), men så kommer jeg fra bygda der det går 2 busser i døgnet. Buss nr 52 går mellom Steinan og sentrum via Gløs, buss nr 8 går mellom Risvollan og sentrum, og stopper i Steindalsvegen 5 minutter gange fra Steinan. Er likevel fantastisk med buss hvert 10. minutt fra Karinelund/Moholt.

Endret av KjellV
Lenke til kommentar

Hvor mye tjener egentlig en forsker på NTNU? Tydeligvis er det mange som har klaget på et fag, så en professor sendte ut en fellesmelding. Kan det han sier mtp timepris stemme?

 

Doktorgraden frister litt mer nå :p

 

 

NB - Begrunnelse, ikke for alle

 

Jeg svarer etter beste evne, men er avhengig av at dere alle vurderer egen eksamensbesvarelse mot løsningen jeg har lagt ut.

 

Mange synes det er interessant å få vite hvordan de kom ut mhp poeng på hver oppgave. I utgangspunktet er det flott at dere er så interesserte, og jeg ville gjerne svare alle sammen som har spørsmål.

 

Men tenk over følgende:

 

Jeg bruker i gjennomsnitt 10 minutter på å lete fram poengsummen og svare alle som ber om begrunnelse.

 

Husk at det er 180 som har vært oppe til eksamen. Om alle ber om begrunnelse vil det medgå 10 minutt ganger 180 studenter, som gir totalt 1800 minutter arbeidstid, eller 30 klokketimer, eller over 3 arbeidsdager a 8 timer.

 

(Med NTNU timepris (forsker) lik 1300 kr/time blir arbeidet i så fall totalt kostende 39 000,- som dere og andre må betale skatt til staten for å dekke)

 

 

Derfor: Vurder først nøye din egen innsats - og om du da etter egen mening fortsatt mener din besvarelse er feil vurdert - kan du med god samvittighet tillate deg å be om begrunnelse.

 

Det er nok ikke bare lønna som er inkludert i denne prisen. Uten å være noen ekspert på dette, gjetter jeg på at NTNU fakturerer en timepris på 1300 når eksterne oppdragsgivere bruker tjenestene til en professor, disse 1300 kronene skal dekke mange andre utgifter enn professorens lønn.

Lenke til kommentar

Burde man kutte antall humaniora-studieplasser for å styre folk inn på mer samfunnsnyttige utdanninger?

Så definitivt. Og det er i det hele tatt altfor mange som tar høyere utdanning i Norge; folk som bare er ute etter "studentopplevelsen".

 

Det er ganske liten ekstra kostnad per studieplass på et eksisterende fag på dragvoll, spesielt de store fagene folk tar fordi de ikke helt vet hva de vil. Tror ikke det skader så mye at folk får litt ekstra utdannelse heller. Når det er sagt så få man tåle å ikke få en jobb når man med viten og vilje går inn i et studium med ikke spesielt høy samfunnsnytte og veldig mange som studerer det (feks mediaviter)

 

AtW

Lenke til kommentar

Hvilke tanker har du om konteeksamen i matte2? Jeg gjorde alt unntatt 5c på drøyt to timer, og da tok jeg meg meget god tid, så kan ikke påstå den var av den verste sorten :)

 

Godt å høre at det gikk greit med deg. Hadde en mistanke om at konten skulle falle ut adskillig tyngre enn våreksamen, men jeg håper naturligvis å ta feil.

Lenke til kommentar

Burde man kutte antall humaniora-studieplasser for å styre folk inn på mer samfunnsnyttige utdanninger?

 

Kutt i studiestøtten, bare tull at årskurs i "europakunnskap" skal støttes like mye som ett år på legeutdanningen.

 

Jeg synes at likhet er et viktig prinsipp og at ingen av oss kan sitte her å bestemme hva som er et bra studie og hva som ikke er det.

 

Jeg synes at mange av studiene på gløshaugen virker utrolig lette, virker som om de fleste siv.ing studier kunne hatt mye mer pensum, så kanskje ditt studie er tullete.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Burde man kutte antall humaniora-studieplasser for å styre folk inn på mer samfunnsnyttige utdanninger?

 

Nå skal det sies at Lektorutdanningen ved NTNU også er med i humaniora betegnelsen, og det er på ingen måte et "samfunnsunyttig" studie. Norge kommer til å havne i en akutt lærerkrise om få år, og undersøkelser viser at land som har mange lærere med mastergrad scorer LANGT høyere enn blant annet Norge. Finland er et godt eksempel på dette, der ingen får undervise med mindre de har gått fem år på universitet.

Lenke til kommentar

Ok. Jeg tar agnet. Kan du gi eksempler på utrolig lette siv.ing studier ?

 

Nesten alle. Hvis man tenker seg litt om så trenger man ikke jobbe så veldig hardt for å få helt greie karakterer. Jeg fikk nettopp en C i astrofysikk og jeg leste i en uke. Poenget var ikke å gi deg noe agn, men å fremheve at man kanskje burde se på arbeidsmengden og vanskelighetsgraden i sitt eget studie før man tror at det er så mye bedre en det alle andre tar.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...