Jump to content

Harkonnen

Medlemmer
 • Content Count

  1146
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

35 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 1. Her må noen ta matte om igjen:1stk 1080p bd-rip pakket i mkv = ca 15000mB ~ 90min altså 15000/90(min)/60(sek)=2,78mBs 4stk 1080p bd-rip = 1stk 4k-rip = 4*2,78mBs=11,12mBs 8bit=1byte 12gb/8=1,5gB 1,5gB=1500mB 1500mB-11,12mB=1488,88 Du bommet altså med 1488,88mB/s Det fine med dette regnestykket er at vi ser en 4k-rip trenger 11,12mBs altså 88,96mbs. Man kan med andre ord kjøre 4k på nettversporten til en hvilken som helst pc eller 11stk samtidig på en gbit port med cat 5e helt uten 14 antenner og en prislapp på 2000kr. Ja, jeg tror du må ta matte om igjen siden du konsekvent bruker feil SI-prefiks i beregningene dine.
 2. Klarer den virkelig 4x4K filmer ? Det er jo en bitrate på 12GBit/s! (Gitt 4Kp60). Hadde jo vært fint med en mindre flåsete overskrift som sier mer om kodingseffektivtet på filmene enn hva som er så fint med denne ruteren.
 3. Ja, tenk hvis de som lagde USB kablene fulgte standarden, og støpte USB logoen inn på rett side av kontakten, og bare den siden. Jeg vil være forsiktig med å lovprise denne Apple-kontakten. Flere med iPhone 5 som har trøbbel med denne.
 4.   Som de såvidt nevner i artikkelen så er prisene estimater for komponentkostnad. Men hvordan de har estimert prisen sies det ingenting om. Som du er inne på så betaler store firmaer som Sony og Microsoft betaler nok en helt annen komponentpris enn småskalamarkedet. De faktiske prisene er nok nøye forhandlet i forhold til forventet salg.
 5. 3G-SDI er vel strengt tatt 2.97 Gbit/sek, ikke 2.7. (Da det er 2x1.485Gbit/HD-SDI)
 6. Her koker man virkelig suppe på en spiker: http://www.hardware.no/artikler/her-er-it-nettverket-for-de-med-best-karakterer/116988 Trenger vi virkelig to artikler som fremstår som renspikka profilering av dette såkalte «karrierenettverket» ?
 7. Ja, Windows RT, det vil si ARM versjonen, altså tablet versjonen, altså den versjonen som skal konkurrere med Android og iPad, altså en ny versjon av Windows, og ikke en versjon beregnet for desktops. Jeg ser rett og slett ikke problemet. Skulle kanskje Android tablets kjøre Ubuntu/Fedora osv.. istedet for Android? Eller iPad kjøre OSX? Sammenlikn epler med epler, ikke epler med appelsiner. Og når deg gjelder Windows RT så kommer ikke Minecraft til å virke der, vil jeg tro. Med mindre Java lager en egen ARM versjon. Så der får Notch det nok som han vil. Altså, Altså, Altså... Microsoft kaller begge deler Windows og da må de tåle at det blir sammenlignet som et produkt som blir kjørt på ulike platformer. Apple derimot kaller operativsystemet sitt for håndholdte enheter IOS, og operativsystemet for sine mer klassiske datamaskintyper for OS X. Og du gjorde et stort poeng utav at du kunne selv velge å ikke bruke Windows store. Hvorfor skal en ta akseptere lockin på tablets ? Java lager ingen ting. Java er et rammeverk. Det er i så fall produsenten av enheten som lager en Java tolker som passer for ARM. (Som google allerede har gjort med Dalvik for Android). Eventuelt så slipper Oracle en ny versjon av OpenJDK som er tilpasset ARM.
 8. Kanskje du skulle lest den andre artikkelen hw.no linket til: (angående windows store)
 9. Den enkleste måten å holde forbruket nede på er vel å planlegge litt og bare handle en gang i uken. Går en på butikken hver dag følger det ofte litt ekstra med hjem.
 10. Det er vel heller latterlig at SiT gikk med 100 mill i overskudd og måtte kvitte seg penger for å ikke få redusert statsstøtten.
 11. Hvis en bare endrer lovverket til at det alltid er selger som skal stå for fortollingen av varer som skal sendes til Norge, så er det ingen forskjell på om det er en digital eller fysisk vare. (Tollvesenet må hatt en meget heftig reduksjon i utgiftene ved å kreve inn moms, siden 200-kroners grensen har vart i 30-40år(?))
 12. Nå betaler vi strengt tatt ikke moms på bøker og ei heller på varer som koster mindre enn 200 kroner.
 13. Hvordan dette skal håndteres i forhold til egenimport er et åpent spørsmål. Hva om e-bøkene blir handlet på utenlandsreise. Da vil det trolig forsatt trekkes norsk moms fordi kredittkortet som ble brukt har en eier med norsk adresse. Selv om en har rett til å importere varer med en samlet verdi på 5000 kroner momsfritt ved innreise til landet.
 14. Bekk, Accenture og sånt Men hva er det en konsulent gjør? Det er jo et meget omfattende begrep slik jeg har forstått? titta litt på sidene til bekk og accenture og der stod det mye om softwareutvikling, jeg lurte på om det finnes andre muligheter enn kun softwareutvikling etter en master i datateknikk? Hvor tung er en sten? Konsulentene med bakgrunn i datateknikk driver i stor grad med det som skal til for å selge programvare. Om det nå er programvareutvikling, løsningsintegrasjon, kundebehandling, drift, programvarearkitektur, etc. Men det finnes også muligheter for maskinvareutvikling etter en fullført master i datateknikk, hvis fordyper seg i datamaskinarkitektur under studiet. (Og tar master ved datamaskinergruppa)
 15. Nå er vel tankegangen bak MIPS-instruksjonssettet at det skal brukes en optimaliserende kompilator, som tar seg av instruksjonsplanlegging i forhold til målprosessorens pipeline under kompileringen, og ikke at den skal programmeres manuelt. Og når det gjelder x86 instruksjonssettet så kan det ihvertfall ikke påstås at det er noe bedre, i og med at instruksjoner forårsaker implisitte endringer i registerfilen. Det er vel egentlig umulig å gjøre en direkte 32-bit immediate load på enhver prosessor som har 32-bit instruksjonsord med bare en instruksjon. x86 jukser vel dette til med en noe lenger instruksjon. Så da spørs det hva som er mest effektivt av dekode en instruksjon av variabel lengde, eller å kjøre MIPS sin «load upper immediate - or immediate»-sekvens for å laste et fullstendig 32-bits ord.
×
×
 • Create New...