Gå til innhold

Den Store Treningstråden! | Nybegynner? Se førstepost for kort innføring.


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

De største forskjellene i omega3/oljer er om den er presset fra leveren , fiskekjøttet eller av sel.

 

Et dyr som spiser et annet dyr vil arve all giften i dyrets lever og når dyr spiser andre dyr vil det være mer gift i leveren desto større dyeret er/ høyere opp i næringskjeden det er.

Når man da presser lever for olje så får man med disse giftstoffene, men myndighetene har maksgrenser for de.

 

Hakket over der kommer tran som er presset ut av fiskekjøtt, at dette koster mer sier seg selv.

Og nå har sel blitt populært.

Lenke til kommentar

Da en slik olje er på førstplass over kosttilskudd om man må prioritere så er det ingen vits i å kjøpe billig tran fra lever.

Essensielle fettsyrersom som betyr livsnødvendige er benevnelsen på fettsyrer som kroppen ikke selv kan lage.

Hvis kroppen ikke klarer å lage disse og de er livsnødvendige så bær man iallefall spise fet fisk om man ikke gidder å kjøpe tran.

Lenke til kommentar

Jeg vil ned i fettprosent, men samtidig må jeg opp i vekt for å legge på meg muskler. Hvordan gjør jeg dette? Mer kalorier og mindre karbohydrater?

 

Legg deg i et veldig moderat overskudd, få i deg 2-2,5g protein per kg kroppsvekt, spis sunt og balansert. Sørg for at du går sakte men sikkert opp i vekt mens du fortsetter å ha fremgang på øvelsene. Følg biorytme-prinsippene: http://fitnessblogge...iorytmedietten/

 

Om mengden fett på kroppen forblir det samme, mens muskelmassen øker (evt at økningen i muskelmasse er større enn økningen av fettceller) så vil du gå ned i fettprosent eller beholde samme fettprosent mens du får mer muskler. Dvs fordelingen mellom fettfri masse og fett blir annerledes.

 

Det er fullt mulig, men det krever litt mer. Spesielt mtp kostholdet.

Endret av Sir-Andy
Lenke til kommentar

-

Ja, jo... eg skjønner kor du vil hen. Men lever er jo ikkje "Oppsamlingspunkt" for alle giftige stoffer. Den filtrera alt bort og kvitter seg med det, ikkje sampler på det.

Vidare kan det jo nevnast også om det var for mye giftige stoff i levera, ville det meste komt også ellers i kroppen. Så det ville ikkje spilt så stor rolle kor olje blei pressa frå?

Og til slutt, om det er litt meir slike stoff i lever, så er det snakk om ekstremt små doser, ellers ville ikkje slik olje bli anbefalt, men vert forbudt.

 

Det er min logisk tenking da, utan noe fakta:) correct me if im wrong.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Hei folkens. Vet ikke om dere har lagt merke til det, men har vært inaktiv i denne tråden en god stund nå. Dette er på grunn av skaden i ryggen som jeg nå ta det rolig med. Derfor håper jeg noen kanskje har et program å hinte til som kan hjelpe meg med å se på diverse øvelser som ikke trenger så mye bruk av rygg. Setter stor pris på det :)

Lenke til kommentar

Du som he peiling på slikt.

Tran vs Laks-olje vs Sel-olje?

Pros and cons?

Tran= produsert under SÆRDELES tvilsomme forhold, samt presset fra lever...

Laks/sel-olje: produsert under SÆRDELES ordnete forhold, samt presset fra kjøtt, vev...

 

Og nå ble jeg litt engasjert, jamfør Kevlar :mrgreen:

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Hvor har du påstanden om at man akkumulerer mindre fett med samme type makroer ved periodisk faste fra. Doofen?

Der er ikke gjort noen forskning på fasting som er validert på noe vis. Jeg støtter meg til empiri fra andre som følger protokollen.

Selv har jeg vært 4-500 kcal i overskudd siden først i september og jeg ser enda mine ABZ like klart og tydelig som da jeg begynte.

Lenke til kommentar

Jeg vil ned i fettprosent, men samtidig må jeg opp i vekt for å legge på meg muskler. Hvordan gjør jeg dette? Mer kalorier og mindre karbohydrater?

 

Legg deg i et veldig moderat overskudd, få i deg 2-2,5g protein per kg kroppsvekt, spis sunt og balansert.

Roooooooolig nå, det er lite belegg for å si mer enn 1,5g per kg kroppsvekt.

Dukien hadde et bra innlegg om akkurat det for litt siden hvor han forklarte det faktiske behovet for proteiner. Det ble tatt hensyn til Leucein, IsoLeucein og Valein¨.

Spiser man hovedsaklig melkeprodukter for proteiner er man sikret høyest innhold av de aminosyrene.

Lenke til kommentar

Jeg vil ned i fettprosent, men samtidig må jeg opp i vekt for å legge på meg muskler. Hvordan gjør jeg dette? Mer kalorier og mindre karbohydrater?

 

Legg deg i et veldig moderat overskudd, få i deg 2-2,5g protein per kg kroppsvekt, spis sunt og balansert.

Roooooooolig nå, det er lite belegg for å si mer enn 1,5g per kg kroppsvekt.

Dukien hadde et bra innlegg om akkurat det for litt siden hvor han forklarte det faktiske behovet for proteiner. Det ble tatt hensyn til Leucein, IsoLeucein og Valein¨.

Spiser man hovedsaklig melkeprodukter for proteiner er man sikret høyest innhold av de aminosyrene.

Tok høyde for at ikke hele proteininntaket var like fullverdig. Men ja, burde droppa 2,5. 2 Bør være tilstrekkelig.

Lenke til kommentar

Tok høyde for at ikke hele proteininntaket var like fullverdig. Men ja, burde droppa 2,5. 2 Bør være tilstrekkelig.

Fullverdig ja... En kompis av meg som har mer peiling enn meg hva angår proteiner (han jobba for proteinfabrikken) sa noe meget smartt en gang.

Han spiste havregrøt med cottagecheese oppå og jeg syntes proteinberegninga hans var litt vel optimistisk siden han tok med havregrøten.

"Det er kanskje ikke de aller beste proteinene i havregrøten, men ta deg fan på at selv om de ikke er med på å dra toget så er de gode passasjerer..."

Lenke til kommentar

Hei folkens. Vet ikke om dere har lagt merke til det, men har vært inaktiv i denne tråden en god stund nå. Dette er på grunn av skaden i ryggen som jeg nå ta det rolig med. Derfor håper jeg noen kanskje har et program å hinte til som kan hjelpe meg med å se på diverse øvelser som ikke trenger så mye bruk av rygg. Setter stor pris på det :)

Hvordan går det med ryggen? Vært til behandling? Klassisk anbefaling til de som sliter med rygg er kjernestyrke. Redcord-øvelser, f.eks.

Endring: Så lenge den akutte smerteperioden er ferdig ...

Endret av wingeer
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...