Gå til innhold

Den Store Treningstråden! | Nybegynner? Se førstepost for kort innføring.


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Spørsmål til ekspertene her inne :)
 

Jeg har etterhvert kommet over i en ny jobbsituasjon, og kan plutselig havne på en rigg langt borti gokk (bokstavligtalt) uten mulighet for å trene i en gym. Så da blir ting som markløft og benkpress vanskelig.

Så jeg trenger noen tips til hvordan jeg skal løse dette - hvis det skjer, for jeg trenger da noe som jeg kan drive av med i en lengre periode. Jeg tenkte kanskje å lage meg en slags calisthenics rutine som jeg kunne trent 3 ganger i uka, som er fin som nybegynner, men som samtidig seriøst trener kroppen på en skikkelig måte. Tips til kilder eller noen programmer jeg kan kikke på?

Takker og bukker :)

EDIT: Jeg fant en greie her, men jeg kjenner ikke til dette miljøet, så aner ikke om det er bra opplegg eller ikke: http://www.barbrothersgroningen.com/calisthenics-workout-plan/

Endret av bshagen
Lenke til kommentar

For meg så ser det ut som man kan få gjort mye med en pull up-bar i døra og øvelser på gulvet, men jeg søker fremdeles litt rundt. Ellers kan man bruke stoler, trapper, bokser, strikker osv :) Poenget er at om jeg plutselig kommer på en rigg et sted uten sjans for å trene slik jeg gjør i dag, så vil jeg ha noe klart på forhånd, sånn at jeg ikke står der som en idiot (kanskje uten internett på 4 uker) og tenker "jaja, det blir vel pushups og situps da. Kanskje noen burpees". Er avhengig og ha noen dønn klart etter endt skift. Jobber jo 12 timer (pluss møter) hver dag i en måned og ønsker derfor å bli ferdig med trening og mat før man legger seg til å sove

Det skal sies at de aller fleste rigger har en form for "treningsrom", men etter at jeg har reist rundt i verden, så er det svært ymse hva de har. Har vært på en rigg i Australia som bare hadde noen vekter i en 20 fots container ute på dekk, og det var 40-50 grader i skyggen. Ikke mange som brukte det akkurat.
Har også vært på en rigg i Norge som hadde romaskin, sykkel, tredemølle, en medisinball og en ribbevegg samt 1-10kg i frivekter - legg til leverpostei og skiskyting på TV, så kan man i grunn bare bytte navn til Ola Normann. Vekter i Nordsjøen kan være en utfordring vel å merke pga (mye) bevegelse.

Har også vært på en rigg i Afrika som var meget bra, de hadde squat-rack og benk, samt frivekter og noen maskiner - og da er man redda. Så det er ikke noen standard når det kommer til trening når man jobber ute på rigg akkurat :p

Så planen var å bygge et lite program og en treningsrutine som jeg kan bruke. I mens så skal jeg prøve noen øvelser også, sånn at jeg kan det fundamentale, da det ikke er alt jeg har prøvd noe særlig - dips er én av de. Så planen er å øve litt på slike ting etter endt treningsøkt jeg allerede driver av med i dag :)

Lenke til kommentar

Hvis du har tilgang på noen vektskiver eller lignende kan du jo kjøre pushups, pullups, dips, situps hvertfall, også legger du på vekter, når du når x-antall reps/sets f.eks. Det er jo konge.

 

Her er jo 2. måned på den linken du sendte. Ser spennende ut synes jeg!  :wee:

 

 

Workout-Plan-For-Calisthenics.jpg

Lenke til kommentar

Hvis du har tilgang på noen vektskiver eller lignende kan du jo kjøre pushups, pullups, dips, situps hvertfall, også legger du på vekter, når du når x-antall reps/sets f.eks. Det er jo konge.

 

Legger altså opp til at jeg IKKE har tilgang til vekter, for da blir det ingen "hvis" der jeg må plutselig programmere alt on the spot, uten at jeg kan noe særlig om det, og det er derfor jeg spør her inne :)

Lenke til kommentar

Liten irritasjon... Men kan folk slutte å 'pumpe kjapt' eller trene rett ved manualstativet? Hent noen manualer og finn et eget sted, ikke stå rett foran manualene fordi du ser kul ut i speilet... Sorry, da venter jeg ikke med å hente manualer fordi du er midt i en pump, da får man bare slå borti meg eventuelt.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...