Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Bit-torrent-klienter og systemressurser


Anbefalte innlegg

Hei

Jeg bruker torrentstorm og azureus. De virker helt fint, men problemet er bare at når torrent-filene blir kontrollert, stopper hele maskinen opp, og det er nesten umulig å gjøre noe på den. Jeg sjekket oppgavebehandlingen, og bare om lag 5-10% av prosessorkraften var i bruk. Altså mistenker jeg hardisken for å være flaskehalsen. Kan godt ha noe med noen innstillinger av gjøre. Er det en måte jeg kan:

1. Slå av kontroll av filer

2. Speed opp hardisken uten å måtte formatere den (Raid 0)

eller:

3. Begrense bruk av hardiskbruk på programmene

 

Jeg kan heller ikke sette opp en egen server til nedlastingene, selv om det beste.

Jeg er åpen for innspill. :thumbup:

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Dersom dette er problemet under nedlasting så kan du prøve å bruke et program for å begrense BT-klientens linje-kapasitet. På denne måten får de andre programmene ol. kapasitet nok til å kjøre imens du laster. Et eksempel på et slikt program er NetLimiter. Det kan lastes ned på www.download.com  :)

Det er ikke linjen hans som er problemet, der er harddisken. Dessuten kan du sette grenser for upload-/download-hastighet i de aller fleste klientene, og trenger følgelig ikke noe eget program til å gjøre den jobben.

Lenke til kommentar

Et eller annet er det azureus o.l. bruker svært mye av. Og jeg tror det er harddisk eller minne. Grunnen er at når jeg skal unrare ting samtidig som jeg bruker azureus, eller flytte filer fra en disk til en annen, så går maskina i "slow"-mode. Og alt lagger så det holder! Må avslutte azureus, og vips..da fungerer alt greit.

Lenke til kommentar

stemmer at maskinen går sakte når azuresu kontrolerer filer den holder på å laste ned, en lett måte å ungå det er å ikke starte om programet/pc'n før fila/filene er ferdig nedlastet.

 

Ellers er det min erfaring på min AMD xp1800+ med 1gb ram at den kontrollen ikke tar all verdens tid, så jeg lar den heller bare gå i 5min før jeg gjør noe etter en restart (som jeg tar max 1 gang i uka)

Endret av KHJ79
Lenke til kommentar

BitComet var superdupert det. Bruker nesten ingenting av minne og hardisk. Men jeg oppnår ikke det helt store hastighetene (40 kb/s tilsammen), selv om linjen min takler 120 kb/s, jeg laster ned mange forskjellige filer, og jeg har grønne piler. Når jeg ser på peers, ser jeg at folk som bruker BitTornado kommer opp i nesten 200kb/s. Vil det si at Bit Tornado er bedre?

Lenke til kommentar

DezTruckTor: Oppdatér Azureus til 2.2.0.0, gå inn i Options/Files/Performance Options og klikk Friendly Hash Checking. Så går du ut i Options/Files og fjerner krysset for Enable incremental file creation og sjekker at du har krysset av for Use Fast Resume Mode.

 

Jeg testet også BitComet en kort stund, og hadde også lignende problemer, bare med opphastigheten. Dessuten brukte BitComet mer minne og cpu for en gitt torrent enn Azureus på mitt system.

Og husk at jo flere torrenter du har gående samtidig, desto mer disk/minne/cpu bruker en gitt klient.

Lenke til kommentar
Hvorfor ikke bare gi opp torrent? Det har såklart en del fordeler, men det suger jo alt i alt :p (ytringsfrihet!).

Hvorfor svare når du ikke har noe fornuftig eller relevant å komme med?

 

 

DezTruckTor: Nei, klienten skal i prinsippet ikke påvirke hastigheten du får. Som sagt hadde jeg problemer med BitComet og opphastighet, men jeg gadd aldri se nærmere på det. Hvordan du får startet dem automagisk ved oppstart av BitComet vet jeg ikke, men det er ikke verre enn å høyre-klikke på ikonet og velge Resume all tasks.

Lenke til kommentar

For å være hakket mer saklig enn i forrige post (beklager).

 

Har testa forskjellige klienter og jeg får følelsen av at jevnt over har de fleste klientene har en god del å gå på før de faktisk kan brukes uten at man må slite med barnesykdomer & bugs.

 

Spes er Azerus (eller noe sånt) og ABC utsatt for slikt. ABC bruker ekstremt mye ressurser (spes CPU) og Azerus er javabasert, og det sier seg selv at det må gå "åt skogen". Har jo såklart ikke testa alle, men når jeg prøver en 5-6 forskjellige uten å finne noen jeg blir noen lunde fornøyd med, blir jeg litt oppgidd. Mulig jeg er litt for sær, men...

Lenke til kommentar
stemmer at maskinen går sakte når azuresu kontrolerer filer den holder på å laste ned, en lett måte å ungå det er å ikke starte om programet/pc'n før fila/filene er ferdig nedlastet.

 

 

Min erfaring er at hvis man avslutter Azureus (høyreklikk->Exit i System tray) før man slår av/rebooter pc'en, så blir ikke filene kontrollert ved neste oppstart.

Endret av Sunseeker
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...