Gå til innhold

Mini-anmeldelse av den siste filmen du så


tjalla

Anbefalte innlegg

Jeg så SAW 1 for mange årsiden, og har ikke sett noen av de andre, og kommer ikke til å gjøre det, finner slike filmer total uintresange.

 

Har en venn som er helt dilla på det og elsker filmene,

 

Jeg på den andre siden viss jeg vil se på syke ting ser jeg på the aristocrats, mye kulere

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Selv så er jeg veldig lite interessert i tortur-porno som SAW osv er/har blitt, derfor så tok det meg mange år å se SAW 1. Men for ca en måned siden etter å ha blitt mast på av div venner om at den var bra så valgte jeg endelig å se den. Og wow jeg ble overrasket! Veldig bra film som jeg valgte å gi 9/10 da (ble vel så høyt pga lave forventninger :p)...

 

For å anmelde en film så kan jeg nevne den jeg så i går:

 

Highlander

- There can be only one!

Morsom film men jeg klarer liksom ikke å tro på den. Den prøver å være seriøs men blir mer latterlig, men da er problemet at den ikke er latterlig nok. Hovedpersonen er virkelig det som trekker denne ned for meg for han klarer ikke levere de morsomme linjene ei heller virke troverdig i mer seriøse scener. Den minner meg bittelitt om Army of darkness (som jeg liker veldig godt) men der har de det denne filmen mangler: Ash.

Ellers så går det altfor fort til tider og det virker som om filmen burde vært en del lenger.

Sean connery er selvsagt et høydepunkt i denne filmen, spesielt hans kamp-scene som i mine øyne virkelig overgår den siste kamp-scenen med minst en mil.

Gir den 6/10.

Lenke til kommentar

Origin of Species er en fin bok og en viktig bok, men hvis man først skal lese om biologi og evolusjon slik vi forstår den i dag anbefaler jeg Only a Theory eller The Greatest Show on Earth.

 

Begge de bøkene er fine og veldig lette å forstå alt, men Origin er skjønn litratur på mange måter, den siste halve siden av boka er poesi i en klasse aldri før sett eller overgått,

 

Thus, from the war of nature, from famine and death, the most exalted object which we are capable of conceiving, namely, the production of the higher animals, directly follows. There is grandeur in this view of life, with its several powers, having been originally breathed into a few forms or into one; and that, whilst this planet has gone cycling on according to the fixed law of gravity, from so simple a beginning endless forms most beautiful and most wonderful have been, and are being, evolved.

 

Retrieved from "http://en.wikisource.org/wiki/On_the_Origin_of_Species_(1859)/Chapter_XIV"

 

Jeg er ikke en emosjonell kar, men når jeg leser det føler jeg en følelse jeg vil tro religiøse får av å be eller herion vark får av å sette den første sprøyta den dagen

Lenke til kommentar

Come and See (1985)

 

Første mann ut i mitt lille "såkalte-obligatoriske-krigsfilmer-jeg-ikke-har-sett" prosjekt og jeg kan vel bare bekrefte at dette ikke er en kosetur til Østfronten. Det er vel kun Schindlers Liste som tidvis har vært like ubehagelig i sin skildring av krig, men den hadde i det minste en oppløftende kjerne. Come and See er derimot ond og jævlig tvers igjennom, en kompromisløs tilnærming jeg ikke har sett maken til.

 

5/5

Endret av DoktorBacon
Lenke til kommentar

Alice In Wonderland (2010)

 

Tim Burton er en veldig interessant kunstner og filmskaper som har gitt meg fantastiske opplevelser tidligere. Men dette var desverre en nesten eneste stor skuffelse. Filmen var, som fryktet, veldig hollywoodsk. En oppblåst heltefortelling i Cameron-skala, tappet for ekte kjærlighet til kunsten og magien. Det ble rett og slett for stort, for lite nærhet.

 

Noe bra var det da likevel, og jeg kan se for meg at den fungerer ypperlig for barn. Spesielt den første sekvensen i Wonderland, hvor Alice er innestengt i det første rommet med den lille døren, likte jeg godt. Og The Chesire Cat var kul. Etter det bare peiset de på, som om George Lucas tok over styringen. Lite fokusert historefortelling osv. Huff, dette kunne blitt så veldig bra.

Endret av Speik
Lenke til kommentar

Hvem skal være Mahoney? Han sinna Harris spiller hvertfall i noen TV-serier for tiden, så han i en politiserie her om dagen. ENDEL gamlere og gråere og tjukkere, men likevel, så umiddelbart at det var han. Begynte automatisk å lete etter Proctor i bildet :p

 

Og den virrete politisjefen er vel død snart, eller?

Endret av Bytex
Lenke til kommentar

Hvem skal være Mahoney? Han sinna Harris spiller hvertfall i noen TV-serier for tiden, så han i en politiserie her om dagen. ENDEL gamlere og gråere og tjukkere, men likevel, så umiddelbart at det var han. Begynte automatisk å lete etter Proctor i bildet :p

 

Og den virrete politisjefen er vel død snart, eller?

 

han som var harris spiller i the closer som går på tv norge vet jeg, fet fyr

Lenke til kommentar

Surrogates

 

Filmen stjeler på mange måter plottet til The Island, men gjør det bare så mye dårligere. Og der kunne jeg stoppet. Den leverer i grunn grei underholdning hele tiden med få dødpunkter, men alt er samtidig så B-preget. Kjip oppbrukt musikk, skuespillere kun på det jevne og ikke minst, selve storyen er veldig tynn. Langt tynnere enn The Island (og mange mener jo den er "lett"). Litt artig er det dog å se at de som skal se kuntig perfekte ut i anskiktet er veldig lik mange jenter som tror de er fine med sminke. Sparkel kaller jeg det. Filmen varer kun 1 time og 20 minutter (uten rulletekst) og det er egentlig nok.

 

4/10

Lenke til kommentar

(500) Days of Summer

 

"Gutt møter jente og de blir forelsket" film med en vri. Handlingen foregår over 500 dager fra første dagen Tom og Summer møtes til de går hver til sitt i livet. Filmen hopper mye frem og tilbake i tid. Dette skaper egentlig en ganske fin effekt som gjør at (500) Days of Summer skiller seg veldig fra den typiske romantiske komedie. I tillegg til at dette ikke er en feelgood film...

 

Jeg vet ikke helt om jeg har sansen for Joseph Gordon-Levitt (Tom) selv om han portretterer rollen som en håpløst forelsket gutt godt. Zooey Deschanel er søt som alltid selv om rollen hennes her representerer alt det som er galt med jenter.

 

6/10

 

3:10 to Yuma

 

I utgangspunktet liker jeg ikke western noe særlig, men denne filmen likte jeg meget godt. Både Crowe og Bale gjør utmerkede roller, men jeg synes Ben Foster stjeler showet her. Hadde nesten fortjent oscar for beste birolle i denne filmen og er grunn alene for å se 3:10 to Yuma.

 

Jeg hater spoilers så jeg skal ikke si så mye om handlingen. Det må dog nevnes at slutten trekker en del ned på helhetsinntrykket. Det var sikkert meningen at den skulle være "rystende", men jeg synes det ble altfor dumt. En glimrende film i 1t40min. Desverre så trekker de siste minuttene ned helhetsinntrykket.

 

7/10

Lenke til kommentar

Waking Life (2001)

 

wl.jpg

 

Dette er ikke en film for den gjennomsnittlige Paradise Hotel-deltager. Samtidig tror jeg den vil være veldig tiltrekkende for popcorn-publikumet til tross for at den er så ambisiøs på dypere plan. Filmen inneholder en helt nydelig animasjonsteknikk og skuespill, som får meg til å spisse øyne og ører også denne andre gangen jeg ser den.

 

Waking Life er en stort sett dialogstyrt film, men inneholder en del sidespor i form av filmallegorier (nesten i Tarantino-stil) som understreker poengene på en helt utrolig måte. Filmen omhandler tid, livet og menneskets eksistens, religion og evolusjon, sosiologi og spesielt skillet vårt mellom drømmelivet og det virkelige liv. Man må kanskje konsentrere seg litt for å få maksimalt ut av opplevelsen, men dette er en film jeg virkelig vil anbefale de fleste av dere å se. Den siste delen av filmen er spesielt fantastisk. Gjør dere selv en tjeneste og få med dere denne filmen. Post gjerne en anmeldelse her også, da jeg ikke har fått noen av kompisene mine til å se den ennå. Jeg er veldig interessert i hva folk mener om denne!

 

10/10

Endret av Husam
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...