Gå til innhold

Mini-anmeldelse av den siste filmen du så


tjalla

Anbefalte innlegg

Sett litt filmen i det siste og tar en kjapp oppsummering

 

 

Baby Driver

 

Selve definisjonen av hipsterfilm. Tidvis god underholdning, men ødelegges for meg av en flåsete og forutsigbar historie, samt logiske brister. Sikkert en god film innen for sin sjanger, men det ble bare for dumt for meg.

 

5/10

 

Snømannen

 

Denne var jeg egentlig veldig hypen for da den ble annonsert, men droppet å se den på kino da den fikk mer eller mindre universiell slakt. Jeg kan veldig godt forstå slakten. Makan til uinspirerende og usammenhengende film skal man lete lenge etter. Ikke så mye mer å si egentlig

 

3/10

 

What Happened to Monday

 

En postapokalyptisk film der mennesker kun får lov til å ha 1 barn hver. Eventuelle søsken blir revet fra deres hjem og fryst ned til verden blir en bedre plass å leve. Midt oppi dette fødes det 7-linger, alle spilt av Noomi Rapace, og vi følger deres hverdagskamp til noe en dag går fryktelig galt. 

 

Filmen er regissert av norske Tommy Wirkola og har en rekke norske og internasjonale stjerner på rollelista. What Happened to Monday er kanskje den mest interessante filmen jeg har sett i det siste, spesielt siden jeg liker godt historier om alternative virkeligheter som kanskje ikke er så utenkelig. 

 

7/10

 

Star Wars: The Last Jedi

 

Romjul betyr obligatorisk kinotur! Denne gangen var det Star Wars som ble sett, og den falt sånn passe godt i smak. Nå er ikke jeg noen die hard SW-fan, men serien er en såpass stor del av popkulturen at man må få sett filmene. 

 

Jeg likte veldig godt scenene med Rey og Luke, og historien rundt det. Resten av filmen føltes veldig langdryg, spesielt midtdelen som hadde med skipet å gjøre. Finn er en ufattelig kjip og ubrukelig karakter. 

 

Alt i alt så likte jeg Rogue One mye bedre. The Force Awakens også i grunn. The Last Jedi føltes veldig ut som en midtfilm. Satser på at den siste er et hopp opp.  

 

6/10

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Så "Den 12 mann" på kino. OK, men ikke bedre enn forgjengeren "Ni liv", etter min mening. Litt merkelig klipping, unødvendig å fortelle enkelte ting to ganger. Filmen burde fulgt et kronologisk tidsforløp. Men noen av scenene var bra, skuespillerne var dyktige og naturscenene var flotte.

 

Alltid greit å få med seg filmer som mange snakker om.

Lenke til kommentar

Så Dunkirk (2017) i kveld, fantastisk film, lenge siden jeg har virkelig lengtet etter at en film ikke skal ta slutt. Rett og slett et mesterverk! Måten å fortelle en signifikant episode under krigen med lidelser, håp, overlevelsesevne, pågangsmot, samhold osv - er fantastisk. Dette er en ny filmskatt jeg kommer til å se igjen om ikke så lenge. 

 

Bilde og lyd på blu rayen var overraskende nok ikke spesielt imponerende, sammenlignet med noen av Nolans tidligere filmer, men godt nok til å ikke ha noe å klage på. I det minste burde Atmos lydspor vært på plass.

Lenke til kommentar

What Happened to Monday

Bra sci-fi film fra Wirkola dette. Også bra på den måten, at det belyser et tema (befolkningsproblematikk)
som forhåpentligvis begynner å bli et aktuelt. Historien her, peker i retning av hva som kan bli reelle faremomenter om ikke befolkningsveksten stabiliserer seg, og helst går ned.

Filmen var tildels veldig bra, men jeg ble forstyrret av en ting som ødela for mye.
Det er en personlig  oppfatning, så setter det i spoiler. Ikke les om man ikke vil se negativ omtale av en skuespiller på personlig plan.
:

Mislikte den Svenske dama i hovedrollen sterkt, og skulle inderlig ønsket man hadde valgt noen andre.
Utover i filmen ble jeg  direkte dårlig av å se så mye det måpende oppsynet til vedkommende.
Det ødela for meg en veldig bra film. Men det er som sagt en ren personlig oppfatning, så ikke legg noe i det.

 

 

Lar ikke poengene bli berørt av det sistnevnte
 

7,8/10

Lenke til kommentar

Middels film. Skjønner ikke hvorfor det ikke brukes mer tid på karakterbygging. Det er syv søstre, men vi blir jo ikke kjent med de individuelt. Synes det var helt håpløst, og det gjorde at jeg ble helt likegyldig til karakterne.

 

Kunne vørt en jævlig bra film, men feighet gjør at den bare er så vidt over middels.

Lenke til kommentar

Det var faktisk den nye Blade Runner filmen. Filmen var flott laget, men så gudsjammerlig kjedelig at jeg tilbragte den siste timen med å undersøke takkonstruksjonene i kinosalen. Siden jeg ikke fikk med meg den siste timen, kan jeg fortelle at taket i kinoen har lange horisontale rør som strekker seg på tvers av rommet. Jeg undersøkte dette i detalj mens jeg prøvde å hindre min bror fra å snorke så høyt at vi ble hevet ut av kinoen.  

Lenke til kommentar

Det var faktisk den nye Blade Runner filmen. Filmen var flott laget, men så gudsjammerlig kjedelig at jeg tilbragte den siste timen med å undersøke takkonstruksjonene i kinosalen. Siden jeg ikke fikk med meg den siste timen, kan jeg fortelle at taket i kinoen har lange horisontale rør som strekker seg på tvers av rommet. Jeg undersøkte dette i detalj mens jeg prøvde å hindre min bror fra å snorke så høyt at vi ble hevet ut av kinoen.

 

Det er ingen som vet hvordan de skal lage eventyrfilmer lenger. Det beste med kino nå til dags er baconchips og cola.

Lenke til kommentar

Dunkirk - 4/10

 

En film som handler om ingenting, iallefall føles det slik. Sakte film porno, og lange øyeblikk i en hel evighet. Ja, man kan kanskje kalle det en musikkvideo til et langt musikkstykke. Det kunne like gjerne vært helt uten replikker for min del.

 

En svært langdryg, kjedelig og poengløs film, som iallefall for meg er rett over grensen til hva som er verdt å se.

 

Svakt.

Lenke til kommentar

The Signal (2014) - en fin liten SciFi film som overrasket meg positivt. Egentlig en film jeg leste om i 2014 og som jeg har ventet på skulle komme i skandinavisk utgave på blu ray. Men den kom aldri - så det ble en tysk utgave, noen år etterpå, men ved å velge engelsk språk og tekst fungerer det glimrende.

 

Det er dessverre slik, man må ofte ut å lete i utenlandske nettbutikker for å finne en del filmer.

 

Litt merkelig, Laurence Fisburne er med og greier. Vellaget sak med greie skuespillerprestasjoner. Men det fine med filmen er at man ikke aner hva som skal skje, akkurat slik en god SciFi skal være. 

Lenke til kommentar

"Beste filmen jeg har sett i år". Postet midt i januar...  :evil:

 

Predator 2

 

Vet denne fikk en del kritikk da den kom, fordi det er en veldig annerledes film enn den første. Predator 1 handler om store, muskuløse actionhelter i jungelen, som blir drept en etter en til kun Arhold står igjen. I Predator 2 har vi Danny Glover i en by. Ikke helt det samme, akkurat. :p Men akkurat som Aliens gjøre det at Predator 2 ikke bare slipper å være mer av det samme, men hvis man "forstår" filmen blir den kjapt nesten like bra som den første. For all del, jeg er en stor fan av den første filmen. Men jeg synes Predator 2 på mange måter er mye bedre. Karakterene er bedre utviklet, og selv om det stor sett handler om en narkokrig mellom narkolangere og politiet, er det lettere å føle med disse folkene enn de i Predator 1. Det er nok de færreste av oss som kunne passet inn i Predator 2, men de fleste av oss kan lett passe inn i Predator 2 på en eller annen måte.

 

Visuelt er det veldig bra, og synes plottet har et flott driv. Vi får vite mer som selve Predatoren og hva den driver med, og det er bra med action, uten at det blir for overdrevet. Alt i alt en svært bra oppfølger, som dessverre ofte blir oversett fordi den er så annerledes enn den forrige. Men det må også sies at jeg er stor fan av den første Aliens vs Predator-filmen og Predators. AvP er ikke spesielt bra som film, men hele poenget var jo å få Aliens og Predator i kamp, og det klarte den så til de grader. Predators endret ting enda mer og satte oss på en planet full av Predatorer, og også dette ble fantastisk. Gleder meg som en unge til den nye Predator-filmen. :D

 

Vurderning: 8/10

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...