Gå til innhold

mwy

Medlemmer
 • Innlegg

  375
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om mwy

 • Bursdag 21. okt. 1973

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Nylige profilbesøk

5 947 profilvisninger

mwy sine prestasjoner

236

Nettsamfunnsomdømme

 1. Alle burde få ha hund på jobb. Hvis arbeidsgiver er frekk, så knurrer bikkja. Den er nesten som en ombudsmann.
 2. Jeg skjønner ikke hva retten er redd for. Den nåværende regjeringen kaster bort penger og gjør ukloke valg i hytt og pine, men Erna blir jo ikke tvangsinnlagt? Britney har jo ihvertfall tjent disse pengene selv?
 3. Herregud, en eldgammel gubbe på gravens rand. For evigheter siden prøvde han seg på et eller annet kvinnfolk på en upassede måte, og så har motstanderne bygget opp dette våset over tid. Vanligvis er det folk uten argumenter som tyr til vås, bakvaskelser og ulovligheter. Hva har Trump gjort med kvinner da? Dette er tull og alle vet det.
 4. Det beste scenariet slik jeg ser det er at immunitet bygges opp over tid, forhåpentligvis ved hjelp av vaksiner, og så reduseres dødligheten og vi får et slags nytt sesongbasert corona-virus. Jeg tror ikke det er mulig å utrydde et virus som spres så lett og har infisert så mange. Det er derfor vesentlig at alle land får muligheten til å bygge imunitet ved hjelp av vaksiner i stedet for smitte. Behandlingen kan også bedres, Fauci mumlet om target anti-viral treatment for et halvt år siden på tv. Denne behandlingen må da også gjøres likt tilgjengelig overalt. NIH er tungt involvert i Moderna sin vaksine, staten kan bare ta kontroll og la alle produsere på lisens.
 5. Jeg kjøpte telenor safe for å få slutt på en del ubehaglige oppringinger fra utlandet som jeg var plaget med en stund, men jeg måtte jo nærmest kjefte på telenor for å få slutt på dette.
 6. Her har vi da et tradisjonelt konservativt argument for å øke forsvarsbudsjettet
 7. Nytt gratis operativsystem, en veldig liten linux distro hjelper kanskje? Så kan du jo finne et billig grafikk-kort som passer tl den gamle maskinen, kanskje på finn? Jeg vil ikke brukt mye penger på den maskinen. En ny stasjonær er rimelig.
 8. Det som er uthevet er jo absurd. Afrikanerne dør som fluer av småting fordi helsevesenet er fraværende. Mange mangler også kjennskap til ting som alle vet i vesten, og holder på med alle former for urter og andre ting med tvilsom effekt. At noen er "umoralske av natur" er jo vås. Afrikanere lever i korrupte samfunn med dårlig styring, og har hardnet og tilpasset seg sine forhold. I den grad dette er sant. Det har ingenting med biologi å gjøre eller natur. De fleste afrikanere bor i kjempesvære byer. Kort sagt, det meste du skriver er ikke sant. Det er fra denne du har hentet dine teorier, ikke sant?
 9. Det første du må gjøre er å finne et filmmanus på nettet, se på lengden og hvordan det er satt opp. Så skal du laste ned celtx. Det finnes i skyen og i en nedlastbar versjon. https://sourceforge.net/projects/portable-celtx/ Dette er det mest kjente gratisverktøyet for filmmanus. Alternativet, det de proffene bruker er Final Draft, men det er dyrt. Så finnes det masse kurs, noen med nordmenn, andre med superkjendiser som Robert McKee (han lever ennå?) og mange andre såkalte scriptgurer, dvs skrivelærere med stor innflytelse i Hollywood. McKee har skrevet en fin bok som heter Story, han har lest den inn selv som lydbok, og er visst gammel skuespiller. Jeg liker en mann som nå har gått bort, som het Syd Field. Også en scriptguru. Hvis du ikke liker engelsk, Så har Langeland en fin bok https://www.cappelendamm.no/cappelendamm/kurs/article.action?contentId=155458 Av engelske kurs på nettet vil jeg anbefale en rimelig og en dyr. Den rimelige er Gotham Writer's Academy https://www.writingclasses.com og den litt dyrere er https://www.conted.ox.ac.uk/courses/screenwriting-from-film-idea-to-pitch?code=O21P512CRW Det finnes mye gratis på youtube, bla fant jeg denne (har ikke sett den) https://www.youtube.com/channel/UCE-jmjAfrk-Ls95wGLluPNA/featured Ta en trail på wonderium.com , sjekk dette kurset https://www.wondrium.com/screenwriting-101-mastering-the-art-of-story Så sier du opp abonnementet før trial går ut. Så finnes det screenwriting MOOC, mange gratis (Mooc er et automatisert nettkurs, ofte gratis) https://www.mooc-list.com/tags/screenwriting Kort sagt, mye rart i alle mulige medier som finnes. Det spørs hvordan du liker å lære? Jeg vet Arne Berggren pleide å kjøre kurs. Han ser jo ut som en hyggelig mann?
 10. Masse fine interesser. Kan du ikke sjekke om det finnes distanse eller nettstudier, kanskje med samlinger av og til? I noe du liker?
 11. Altså i de to verdenskrigene var amerikanernes rolle viktig. De var også viktige gjennom hele den kalde krigen, ikke pga av de enkelte krigene, men som en som en slags stille vokter over Norge. Jeg mener også at måten de holdt kommunistene ute fra Italia etter krigen var bra, og kan ha reddet Italia fra feil side under den kalde krigen. Mange av krigene har vært bortkastet, vietnam, alt etter Bush II. Det er mange kriger de har hatt som har blitt merkelig fortiet, jeg tenker på Philippines. Det ligger et godt stykke tilbake i tid. Mitt problem med amerikanerne er at de aldri tenker på sivile døde, bare på egne soldatliv, jmf John Tirman og The Cost of War project.
 12. Det er minimal forskjell mellom VG og Nrk når det gjelder overskrifter, selv om en er privat og den andre "statlig". Det mye hjernevask i Norge, og mange medier fremstår som blogger for ulike department. Mediene jakter i flokk. Men det er bedre enn det har vært fordi tidligere var det redaktørforeningen, forleggerforeningen og forfatterforeningen som voktet offentligheten med jernhånd. Et feiltrinn og all tilgang til medier forsvant. Dette går ikke lengre, og det som gjenstår av virkemidler er ulike rettslige skritt mot konkrete utsagn. Som jeg har sagt før, anarki ønsker ingen, men det var for trangt før. Dette har ingenting med høyre og venstreaksen å gjøre, jeg er på venstresiden.
 13. Hvorfor skal du bestemme hvor andre skal dra på ferie? Du har hengt deg fullstendig opp i religionen, men det finnes mange ting som alle mennesker har, følelser og reaksjoner de har felles. I Iran f.eks var det så vidt at ikke Mullaene falt for et par valg siden. Men det kom en motreaksjon. Hvis man ønsker interne endringer, så oppnår man ikke dette ved å samle motstandernes folk i en evig offer-tilstand. Kanskje ønsker man ikke den freden man snakker så fint om i vesten, men heller en slags motstander som kan samle egne velgere?
 14. Er de nødt til det da? Kan de ikke bare lage noe som de selv vil ha? Det forplikter å gripe inn i andres liv, men man ikke tvinge mennesker til å være fri.
 15. Jeg har jo da studert dette, og noe annet. Jeg synes ikke det var mye teori i forhold til andre studier. Jeg prøvde en gang bibliotekstudiet, og det var bare katgoriseringssystemer, gørr kjedelig og voldsomt selvhøytidelig. I litteratur kan du ihvertfall lese romaner? Og historie får du valg mellom ulike perioder du kan fokusere på .
×
×
 • Opprett ny...