Gå til innhold

Mini-anmeldelse av den siste filmen du så


tjalla

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Det er så typisk at hver gang det kommer en ny skuespiller til Bond, så skal folk plutselig hevde at den forrige ikke var noe bra. Men dette er bare tull.

 

Brosnans filmer ble ikke "slaktet" av kritikere. Men folk sa akkurat det samme når han var ny, at Roger Moore var dårlig. Men når han var ny, så likte alle ham. Bare se på den universale aksepten folk har for Daniel Craig nå. Ingen syns han er dårlig. Men følg med når han blir erstattet, så kommer folk til å peke ut Craigs mangler med en gang.

 

Nei. Virkeligheten er helt motsatt av det du beskriver. Det har alltid vært vanskelig å bli akseptert som nykommer når den forrige Bond-skuespilleren var godt innkjørt. Nostalgi og vaner er nok ikke følelser det er lett for publikum å overprøve. Å få ros fra første stund for en ny James Bond er rett og slett veldig imponerende.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

John Carter (2012)

http://www.imdb.com/title/tt0401729/

 

Tja... dette er en diger og effektladd film. Det er dessverre det jeg har å si om filmen. Den er ikke ulidelig på noen måte. Typisk "kjeder seg en søndag" film å se.

 

Effektene er stort sett godt gjort. De tar ikke noe bort ifra filmen i seg selv. Men det virker som om noen glemte å tenke på de andre aspektene som skal til for å lage en god film. F.eks skuespill og en historie som henger på greip. Den dataanimerte Mars-bikkja stod for det beste skuespillet i filmen, for å si det slik. Ellers er det klisjeér på rekke og rad.

 

Alikevel klarer jeg ikke å hate den. Jeg er stor tilhenger av spesialeffekter, og det å forsøke å tenke ut en logisk tanke om hvordan denne filmen er science fiction snarere enn fantasy, rynker hjernen min på en forsåvidt positiv måte. Jeg kom til slutt frem til at det må være et paralellt univers inne i her et sted.

 

3.jpg

 

PS! Hvis noen synes jeg gir mange "midt på treet" terninger så er det vel igrunn to grunner til det. Den første er at dersom ordet "gjennomsnitt" skal ha noen betydning så må per definisjon de fleste filmer av en viss mengde ha den graden. Den andre grunnen er at det eksisterer en slags "confirmation bias". Vi er jo ikke filmanmeldere noen av oss, og da ser vi helst filmer av en type vi liker. I mitt tilfelle action, scifi, thriller, fantasy osv. :)

Endret av omnomnomnivore
Lenke til kommentar

 

 

The Nightmare before Christmas (1993)

 

Stemningsfult, mørkt og vakkert som alltid. Datt alikevel litt ut av det, kan hende det var jeg som ikke var i den typen film humør, vet ikke.

7,5/10

1993 er grunnen til at filmen er så stor. dette var virkelig bra laget for den tiden.

 

Jeg hatet denne filmen over hele mitt hjerte den bringer fram de verste delene fra barndommen min.

Så den første gang i år, huff. (vent med hate inlegg)

 

På grunn av at jeg er en person som ikke liker mørket og monster og dystre ting , har jeg rett og slett ikke lov til og anmelde denne filmen siden den vekker de verste mareritt frem.

 

Men kanskje det er det disse eventyr lystne (scream/halloween/robocop ETC) entustiastene vil ha i en film. Beats me.

Lenke til kommentar

James Bond har blitt redusert til å være lik enhver "god" action film som gis ut i dag. Alt særpreg er vasket ut.

 

Det er helt klart Roger Moore som har vært tidenes beste Bond (var også en stor tilhenger av "Helgenen"/"The Saint" med Roger Moore som "Simon Templar").

 

Jeg er noe ambivalent ift. Connery som Bond men han var helt klart den beste av resten. Alle med unntak av Moore har vært noe malplassert. Pierce fungerte forsåvidt som karakter men for meg ble han alltid litt for mye "Remington Steele"" og jeg synes filminnholdet i seg selv sviktet den unike Bond atmosfæren man så med Moore filmene. Bond utviklet seg stadig vekk mer mot "Impossible Mission" og andre ennå mer øredøvende actionfilmer med fokus på enorme eksplosjoner og actionscener overmettet av utallige elementer til man ble svimmel. For meg har det aldri vært Bond og billiggjør arven med type "bling-bling" action.

 

Selv om det foregikk spennende og til tider spektakulære action handlinger også i tidligere Bond filmer så var det ikke det samme overmettede innholdet som satt den på samme linje som alle andre "prangende" action filmer.

 

Bond handler ikke om å være tøff, macho og alt dette her men først og fremst en sofistikert, intelligent gentlemann som også er en suveren agent. Vil man ha det andre "sølet" kan man sette på "The Expendables" som absolutt er en popcorn-fest når man ønsker den slags underholdning.

 

(litt for mye "lillelørdag" i går så ordbruken er særdeles dårlig).

Lenke til kommentar

The Flying Swords of Dragon Gate

 

Keiserens mange evenukker har organisert seg og klart å stjele mye av makten til keiseren ved å manipulere innkommende og utgående kommunikasjon. Men evenukkene har splittet seg i to konkurrerende partier. Slik starter filmen, og det var et ganske spennende utgangspunkt.

 

Men så ender det opp med å bli en uengasjerende jakt på et tempel i ørkenen, mellom noen individer som er enda kjedeligere. Og i denne filmen har de faktisk dubbet Jet Li. På kinesisk! Det går ikke an å bli teitere. Men jo da, det klarer selvfølgelig å veve inn to eller tre kjærlighetshistorier her.

 

Hvorfor har disse kinesiske filmene blitt så dårlige i det siste? Det preges av at de vil gjøre veldig mye på en gang, og rett og slett ikke forstår hva som gjør en historie god. I tillegg er det den forferdelige falske latteren som går igjen i flere scener her. Huff. Det er rett og slett så mange stereotyper at de må være selvrasister.

 

Terningkast 2

Lenke til kommentar

Underworld: Rise of the Lycans (2009)

www.imdb.com/title/tt0834001/

 

Dette er den tredje av fire Underworld filmer, men altså en prequel til hele greia. Det er ikke nødvendig å ha sett de andre filmene, men det hjelper nok. Filmen er blodig og fulle av monstre, men overhodet ikke skremmende. Tror dog heller ikke den forsøker å være det. I all hovedsak en action-film. Kompetent skuespill, og det virker umulig ikke å like Rhona Mitra. Filmen gjør jobben og forklarer alt som skjedde mellom varulvene og vampyrene. Men har du ingen kjennskap til serien kan du trygt la denne skli forbi deg.

 

3.jpg

Lenke til kommentar

Cloud Atlas

 

Konseptet og historien var interessant nok, og det var mesteparten av produksjonen også, med unntak av én viktig ting: sminke og hår på skuespillerne. Dette er noe som sjeldent plager meg, men når skuespillerne spilte opptil 6 ulike roller hver og de ulike "forkledningene" var SÅ dårlige var det vanskelig å ikke bli irritert. Hver av skuespillerne hadde én rolle hvor de så bra ut og 4-5 andre hvor de så falske og uvirkelige ut. Skulle tro at en film med så høyt budsjett hadde klart å få til bedre. En annen bivirkning av at skuespillerne hadde så mange ulike roller var mye dårlig skuespill.

 

Mye potensiale, men ganske skuffende film som jeg sannsynligvis aldri kommer til å se igjen.

 

5/10

Lenke til kommentar

Looper 2012

 

Dette var svært dårlig. Hvorfor skulle vi heie på hovedpersonen en gang? Han er jo en drapsmann for mafia. Å nei! Noen forsøker å stoppe alle som dreper for mafia! Stakkars! Håper de klarer seg!

 

Også sleng på masse Time Travel piss faenskap som ikke stemmer en plass, og som får en hvilken som helst person til å bare himmle med øynene, så har du Looper i en nøtteskap.

 

Unngå.

 

3/10

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Hvis man setter seg ned med pipa og leser i Hobbiten i skogen (litt far-out, jeg vet), for deretter å se filmen, vil jeg egentlig konkludere med at Hollywood har voldtatt og lemlestet J.R.R Tolkien så til de grader og ødelagt hele Midgarduniverset, likevel føler jeg at filmen er god, men ikke i forhold til mystikken til LOTR, Hobbiten og Silmarillion. Det er altfor pent, egentlig, i Hobbiten-filmen. Filmen er en god eventyrfilm, da det meste annet i denne sjangeren som kommer ut er totalt søppel, men hva er det egentlig Peter Jackson har gjort med disse 'arkaiske' fortellingene? Jeg er ikke helt fornøyd, egentlig. Hobbiten hadde dessuten altfor mye malplassert humor.

 

post-121390-0-74071300-1357325615_thumb.jpg

 

vs

 

post-121390-0-63045100-1357325633_thumb.jpg

 

Noen som skjønner hva jeg mener?

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Veldig interessant at du velger å skildre akkurat det stedet i filmen hvor Gollum introduseres. Synes det var ett av de bedre momentene, jeg da. Satt praktisk talt på stolkanten under hele gåtespillet. Nå er det lenge siden jeg har lest boken, men husker at jeg likte den meget godt som liten. Er dog enig i at filmen var noe kjedelig enkelte steder, UTEN at jeg husker hobbiten som bok eller rir J.R.R Tolkiens originalverk på noen måte.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jeg er enig, jeg synes faktisk scenen med Bilbo og Gollum var den beste i hele filmen. Det var mest for å skildre tegnestilen og "stemningen" jeg føler rundt de litterære verkene til Tolkien, her tegnet av Alan Lee, som gjorde at jeg postet det bildet.

 

Hah, synes den scenen var alt for langtrukken. Merket at mange i kino salen begynte å gjespe og puste tungt. Litt slitsomt med en så treg scene når du har sittet der i 2 timer allerede.

Endret av Carlgutt
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...