Gå til innhold

Mini-anmeldelse av den siste filmen du så


tjalla

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

 

 

The Host

 

Koreansk film som ikke må forveksles med boken The Host av hun der Twilight-dama. Denne er faktisk bra. :p Handlingen er kort fortalt at to forskere rensker opp i laboratoriet sitt og tømmer ut en hel drøss giftige kjemikalier som er gått ut på dato, til tross for at han ene prøver å advare han andre om at det kan være farlig. Og jada, det tar ikke lang tid før noen fiskere får napp og finner en skapning som ikke helt passer inn i faunaen vår. De slipper den ut med et uhell, skapningen vokser... og vokser.

 

Dette kunne på mange måter ha blitt en tradisjonell monsterfilm, men asiatiske filmer er ikke helt som Hollywood-filmer. Det tar relativt kort tid før skapningen dukker opp og begynner herjingen, men etter det første kaoset skifter fokuset ganske mye til hovedpersonene. Monsteret dukker opp jevnlig gjennom hele filmen, men får aldri helt fokus. Det ser jeg som en bra ting. I tillegg har vi en og annen vri i plottet som trekker opp en del, og karakterene er lette å like.

 

Alt i alt likte jeg denne filmen, og det er bare to ting jeg synes trekker ned litt. For det første er slutten litt for rask. Nå trengte den ikke å trekkes ut i en evighet som i nevnte Hollywood-filmer, men de kunne ha strevd litt mer med å drepe monsteret etter min smak. Det andre er en lite vri i plottet jeg ikke skjønte helt.

 

 

Hvorfor kidnappet monsteret folk egentlig? Jeg tenkte det samlet et matlager, men i såfall, hvorfor samle skjeletter?

 

 

Vurdering: 8/10

Lenke til kommentar

Powder

 

Så den like etter at den kom ut i 1995, og har sett den med ujevne mellomrom siden. For en fantastisk film! Den er kanskje klissete og rørende, men slike filmer må vi ha innimellom.

 

Kjapp gjennomgang: "Powder" er en albinogutt, og det går rykter om han i bygda, at han er falig og retarded. Men han er han det? Hva skjer når du blir kjent med han? Kanskje han bare er en veldig søt og smart gutt?

 

Terningkast: Veldig, veldig god

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Tangled

 

Jaja, jeg er en liten Disney fan, og fikk et lite hint at Tangled skulle være "av gammel klasse" etter alt for mange år med Pixar "skvipet" i mangel på bedre ord. Måtte da se på Tangled etter å ha besøkt den gamle klassikeren "The lion's king" i min forrige omtale.

 

Og, ja, Tangled føles mer Disney av gammel skole enn mye av det nyere som er kommet fra Disney i det siste. Har aldri helt fått følingen for det Pixar har kommet med, men Tangled klarte å holde en mer "gammel" standard i historien, til tross for resirkuleringen.

 

En typisk Disney historie, she meets him, she's a princess, bladi bla. Men med et lite dryss av Disney i det.

 

Alt i alt, ikke perfekt (hva er perfekt egentlig?) men til tider desidert beste fra Disney mellom 2000 og 2010.

Lenke til kommentar

Wu Xia

 

Filmen prøver å gi et mer realistisk inntrykk av fortidens kampkjemper, enn det romantiserte heltebildet vi er vant til. Egentlig er de kaldblodige, empatiløse mordere, og sannheten kommer fram her.

 

Den begynner som CSI fra 1920, på landsbygda i Kina. Deretter handler det om å avsløre fortiden til hovedpersonen.

 

Regissøren Peter Lang prøver å gi karakterene seriøse problemer og traume. Men dessverre blir den litt for overfladisk. Dette er ikke et drama, men prøver å være det.

 

Men etter å ha sett ferdig hele filmen, satt igjen og lurte på, hva var egentlig poenget med alt dette? Den når liksom ingen store høyder, ingen lærer noe, klimakset er svakt. Samtidig sliter den med å skildre mellom fantasi og realisme.

 

Terningkast 3

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+9817324

Haisommer 6/6......stemninga i filmen , fy faen.....kongefilm :D

 

Shaw burde fått Oscar for den rollen , helt brilliant imo. Scheider og Dreyfuss leverer oxo varene. Borgermestern er en annen sjarmerende bi-figur. Skulle ønske denne filmen var 3 timer , veldig altoppslukende.....fantastisk musikk av Williams :D

 

Jurassic Park 6/6

 

Denne filmen minner litt om King Kong hvor dyra tar hevn og hvor de bare prøver å profitere(advokaten og sleipe Dennis) uten å tenke over konsekvensene/omfanget av å ha dinoer. Dette viser seg å bli fatalt......veldig bra skuespill , spes av Attenborough , Neill og Goldblum.

 

Skuespillet til ungene er mye bedre enn gj. snitt , troverdig....well done !

 

Igjen så er musikken helt fantastisk , episk rett og slett !

 

Syns ikke de prøvde mht sequels , fansen fortjente mer imo.

Endret av Slettet+9817324
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+9817324

Tokyo Godfathers 4/6

 

3 uteliggere i Tokyo finner en baby og må passe på denne.....syns denne filmen ikke var det helt store. Animasjonen var god men følte meg noget likegyldig til plottet.

 

El Cid 3/6

 

Animert , var vel grei nok.....likte 1961 versjonen mye bedre dog , mer tid til å utvikle historien osv.

 

Leste at El Cid ble forresten nevnt av ABB som et forbilde (Cid ville vel befri Spania fra muslimsk overmakt)

Endret av Slettet+9817324
Lenke til kommentar

Rango (2011)

 

Etter å ha nok en gang lidd meg gjennom Pirates 3, var kanskje ikke et nytt Verbinski/Depp-samarbeid akkurat det doktoren anbefalte. Rango er heldigvis, uten sammenlikning forøvrig, et vellykket forsøk på noe enkelt, underholdende og litt utenom det vanlige. Historien er riktignok på grensen til uoriginal, men det er noe med det lille ørkensamfunnet med de rare innbyggerne og den småsære dialogen som gir Rango en følelse av å være det indieprosjektet som ble lovet. Litt Fantastic Mr Fox. Flere av filmens sekvenser krever dessuten at man har sin cinefile radar klar, da Rango er proppet full av referanser og homages til mange kjente og mindre kjente klassikere.

 

Jeg synes forøvrig jeg sier det til hver eneste animasjonsfilm jeg ser, men vi prøver igjen: Animasjonen er fantastisk. Spesielt det varierte karaktergalleriet hvor selv de mest bakgrunnskye statistene har fått full oppmerksomhet av tegnerne. Litt av en gjeng. En ting jeg hadde foretrukker var om de hadde designet en verden hvor dyr lever som dyr, istedenfor som små kopier av oss mennesker med sine miniatyrhus og mini-bulldosere. Litt som Toy Story har fått til. Ellers, meget fornøyd.

 

4/5

Lenke til kommentar

Lost Highway (1997)

 

Denne David Lynch-filmen begynte bra som en slags Hitchcock-aktig thriller/horror, interessante og merkelige scener der hovedpersonen (Bill Pullman) og konen (Patricia Arquette) får skumle videokassetter på døren, et bisarrt møte der han snakker med en person både i telefonen og i virkeligheten på en fest, så blir han (uskyldig??) dømt for mordet på sin kone og sendt i fengsel, der han på uforklarlig vis blir til en ung (og nokså uinterressant) bilmekaniker. Bilmekanikeren innleder et forhold til en karakter spilt av Patricia Arquette, men med annen hårfarge enn tidligere, han roter seg sammen med gangstere, tilbake/fremoverblikk, snakker med seg selv i porttelefonen og mye rare greier.

 

Man sitter igjen med mange spørsmål etter å ha sett denne filmen. Er det tilbakeblikk? Er han schizofren, eller har en annen mental sykdom? Drømmer han? Er Patricia Arquette sine roller egentlig samme person? Er de to mannlige hovedrollene samme person? Har han drept konen eller ikke, eller hva med gangsteren?

 

Det startet som en grei film, men etter hvert virket det som mange løst sammensatte ideer som David Lynch og Barry Gifford har smurt sammen til en film. En god del mykporno også, for de som liker det i en spillefilm.

 

Jeg vet ikke om David Lynch ler av meg når jeg ser filmen, eller ler med meg. Jeg hater filmen, men jeg ser videre.

 

5/6

Lenke til kommentar

The Yellow Sea (2010)

 

Sør-koreansk thriller fra Na Hong-jin, samme mann som regisserte The Chaser (2008).

 

Jeg hadde ganske store forventninger til denne filmen, men ble allikevel positivt overrasket.

 

Jeg synes sør-koreanske filmer av denne typen ofte er ganske gode, men denne satte for meg en ny standard. Filmen tar seg god tid med en spilletid på 2 timer og 40 minutter, noe jeg setter pris på ettersom man blir ordentlig engasjert i hovedpersonens skjebne og dermed sitter noen ekstra centimeter lenger ut på kanten av setet når det holder på som verst.

 

Istedet for at hovedpersonens fiender er en rekke "goons" har filmskaperne gjort en god jobb med å skape konsistente og minneverdige biroller.

 

Når du først tror det ikke kan bli verre braker det virkelig løs med vold og actionscener som overgår selv Oldboy, som jeg føler har vært en gyllen standard i denne sjangeren i mange år. En ekstrem, men troverdig actionfilm som engasjerer og underholder så den forholdsvis lange spilletiden flyr forbi før du aner det.

 

Stort pluss for perfekt bruk av sort humor i akkurat passe doser gjennom hele filmen.

 

Lite minus for en kamerabruk under de villeste actionscenene som blir litt i overkant realistisk, det vil si mye risting og veiving med kamera.

 

Gleder meg allerede til å se denne igjen.

 

9/10

 

 

Synd at i kveld sannsynligvis var siste gang denne filmen ble vist på norsk kino (i forbindelse med Film fra Sør).

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Horrible Bosses (2011)

 

Til tross for tilstedeværende komiske talenter, tar filmen dessverre aldri helt av, men det er nesten. Personlig mener jeg Charlie Day med sitt til tider hylende vesen kommer til sin rett i Horrible Bosses. Dessverre så bærer humorinnslag ofte preg av enkle utveier, den typiske amerikanske måten å dra vitser på. Litt lei akkurat det. Jennifer Aniston lever seg helhjertet inn i en tøsete rolle, imponerende! Men alt i alt en film jeg koste meg med, småhumret av, og skrattlo av og til av. Handlingen beveger seg på artig vis fremover, men sliter litt med å utnytte diverse roller, som hadde vitterlig fortjent en mer bisarr tilnærming!

 

3/5

 

Limitless (2011) - En smule spoilerish.

 

Én mann med én fot i grøften finner å en måte å snu alt på hodet. Jeg tok meg ofte i å drømme meg vekk, sette meg inn i hans føtter. Som student og i skrivende stund trøblende med en pdagogikk-oppgave, hadde det vært awesome. Jeg føler også at denne filmen ikke utnytter seg selv helt. Oppreisningen skildres særdeles godt, men nedbrytningen var ikke like utfyllende eller imponerende, snarere tvert imot. Og her slås luften ut av det hele. Blir for Hollywoodish. Det er en greit spennende film om avhengighet, for all del! Noe forbløffende stilig, men samtidig kvalmende effektbruk i denne filmen også. En solid produksjon tvert igjennom, som burde våget litte grann mer.

 

3/5

Endret av sch0n
Lenke til kommentar

The Lion King

 

For en teit rasist film, for det første, å sammenligne det å spise gress med at en løve setter tennene i halsen på en zebra og knuser lufterøret er bare super tullete, det er enkelt og greit kjøttspisere som prøver å forsvare seg ovenfor vegetarianere.

For det Andre hyener er ikke dumme, faktisk er de langt langt smartere enn Løver, de er bedre foreldre enn løver osv. Langt finere dyr.

 

Det er også en stor moralsk feil i filmen, Zimba sparer livet til Scar, men scar blir drept av sine allierte, med andre ord sier filmen, at de snille aldri må ta tunge avgjørelser da slemme altid får det de fortjener av seg selv.

 

Ok nok troling.

 

Jeg har ikke sett denne filmen siden den var ny på VHS det er også første gang jeg ser den med engelsk språk. Engelsk tale er langt bedre, musikk numerne e bedre, vitsene er morsomere osv. Rowan Atkinson som en fugl er veldig morsomt. Nathen Lane er også mye morsomere enn hvem en den anonyme norske stemmen var.

 

 

Dette var min første fanboy film, jeg så den 4 ganger på kino. Men ble da liksom lei den og så den bare en gang på vhs da den var ny og aldri igjen. Filmen har større emosjonell effekt på meg enn noen andre animerte filmer(bortsett fra Tod and cooper som jeg ikke har hjerte til å se) Den er dramatisk, har vakker musikk flotte biler osv. Filmen ser veldig bra ut på BD.

 

En fin film, som bare virker bedre laget enn de fleste av dagens animasjons filmer.

 

8.5/10

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Seven years in Tibet:

Et arrogant stykke menneske oppnår innsikt, årvåkenhet og nogenlunde konsentrasjon. Et vesentlig skifte i en karrakter kun obsessed av annerkjennelse og egoistisk fremgang.

 

Filmen er noe meditativt satt sammen; noe som terper din konsentrasjon. Vi snakker om Tibet og deres ritualer. Poenget når du ser den er ikke å fråtse potetgull eller skrive tekstmeldinger til kjæresten. Poenget er rett og slett å bare hengi seg fult og helt til filmen og ens forløp.

 

Poengsum: syv av ti. Mye fordi jeg vil lengre inn; lengre inn. Dypere.

 

For alle som plages med bekymringer nå som vinteren kommer, dagene blir mørke osv. Sett deg med kakao og se filmen. ;)

Lenke til kommentar

Seven years in Tibet:

Et arrogant stykke menneske oppnår innsikt, årvåkenhet og nogenlunde konsentrasjon. Et vesentlig skifte i en karrakter kun obsessed av annerkjennelse og egoistisk fremgang.

 

Filmen er noe meditativt satt sammen; noe som terper din konsentrasjon. Vi snakker om Tibet og deres ritualer. Poenget når du ser den er ikke å fråtse potetgull eller skrive tekstmeldinger til kjæresten. Poenget er rett og slett å bare hengi seg fult og helt til filmen og ens forløp.

 

Poengsum: syv av ti. Mye fordi jeg vil lengre inn; lengre inn. Dypere.

 

For alle som plages med bekymringer nå som vinteren kommer, dagene blir mørke osv. Sett deg med kakao og se filmen. ;)

Skal jeg drikke kakaoen, eller skal jeg kun ha den sittende ved siden av meg? Skjønner ikke helt. Er så lei folk som ikke utdyper seg skikkelig. Jeg vil lengre inn; lengre inn. Dypere.

Endret av Adulf Ordtitter
  • Liker 2
Lenke til kommentar

green zone 4/10

Bra men lyden er litt dårlig + at man blir dårlig i øynene av og følge med på filmen

 

VIrkelig? Så denne selv for en tid tilbake og jeg hadde ikke problemer med verken dårlig lyd eller at jeg ble dårlig i øynene av å følge med på filmen. Kul film.

Lenke til kommentar

Captain America

 

USA har et nytt muskelbyggende stoff de vil prøve ut. De velger en godtroende jypling, for det er jo ikke noe vits å forbedre allerede sterke soldater? Det gir mening. Det er et slags steroid som bygger musklene kjappere enn naturlig, det er nesten så man kunne trodd det.

 

De trenger jo tross alt så mange gode soldater som mulig for å bekjempe Hitler? Alt dette gir mening og man kunne nesten falt for det. Soldaten blir ikke for sterk, som Supermann og lignende, men han blir ca. halvannengang bedre enn en toppidrettsutøver. Kanskje dobbelt så sterk. Men ikke så mye at han skiller seg totalt ut fra sine medsoldater. Så nå gjenstår det bare å bekjempe Hitler da?

 

Her kommer det plutselig inn en rød djevel av en skurk, med laservåpen og ugjenkjennelig teknologi. Hans hær er selvsagt alle kledde i svart latex, med noen upraktiske masker hvis funksjon ikke forklares. Nå beveger filmen seg bort fra det den startet om. Vi glemmer Hitler helt, og dette kunne vært en hvilken som helst sci-fi film i år 2400. Det er altfor mye i filmen som bryter med utgangspunktet.

 

Kaptein Amerika vil bare være soldat og hjelpe landet, og snakker nedsettende om skuespillerkostymet han fikk til teaterrollen sin. Når han endelig får være med i militæret, vil ha ha sitt eget kostyme, og skille seg ut fra medsoldatene.

 

Miljøskildringen av 1940-tallet vissner helt bort, i det vi beveger oss mot en tidløs film med laservåpen og urealistiske oppfinnelser, skurker og lignende.

 

Det verste er at hele tullballlet virker som en gedigen reklame for "The Avengers", akkurat som Thor var, og de siste Marvel-filmene.

 

Terningkast 2 (for en spennende intro på rundt 20-30 minutter.)

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...