Gå til innhold
Spørsmål om hus eller oppussing? Still spørsmål her! ×

Brødboks med bambuslokk som lever


Anbefalte innlegg

Skrevet

Usikker om dette er riktig kategori, men prøver her.

Kjøpte en sånn brødboks som var på salg
Bodum Bistro Brødboks
Og samme type var best i en test av brødbokser her:
Best i test 2025: Topp 5 Beste

Men det lokket av bambus er ikke lett å bli klok på. Etter et par dager merker man at lokket har bøyd seg i en bue, sånn at langsidene ikke ligger nedpå boksen. 
Ok snur lokket på hodet, og det går bare få timer så har det begynt å rette seg. Og det tar bare en dag, så er det helt rett igjen. 
Neste morgen viser det seg at det alt har begynt å bue seg motsatt vei. Og sånn fortsetter det: Hver gang det snus, buer det seg på samme måte. 
Merkelig. Står i helt normal romtemperatur på en kjøkkenbenk, ikke nært noe spesielt heller. 
Noen som skjønner hva som gjør dette? Ser ikke noe sted på nettet at det er nevnt noe om det heller.
Kan forstå om det kan skje noe sånt etter lang tid, men på bare en dag fram og tilbake, er det normalt?

 

  • Innsiktsfullt 2
Videoannonse
Annonse
Skrevet
Hårek skrev (1 time siden):

Kan være fuktighet som får fibrene på ene siden til å utvide seg. Slik som med matpapir.

Ja. Men der ikke noen fuktighet der. Da må det i såfall tåle ekstremt lite fuktighet i luften for å bevege seg så mye. Men kanskje bambus er sånn

Skrevet
Delvis skrev (50 minutter siden):

Men der ikke noen fuktighet der.

Brød blir jo tørt etterhvert, dvs det avgir fuktighet. Bruk heller den boksen til noe annet.

  • Innsiktsfullt 1
Skrevet
Hårek skrev (8 minutter siden):

Brød blir jo tørt etterhvert, dvs det avgir fuktighet. Bruk heller den boksen til noe annet.

Der tror jeg du kan ha et poeng  

Skrevet
Delvis skrev (17 timer siden):

Men det lokket av bambus er ikke lett å bli klok på. Etter et par dager merker man at lokket har bøyd seg i en bue, sånn at langsidene ikke ligger nedpå boksen. 

Ja den er sånn, vi har en del fuktighet, vet ikke om det har noe å si. Skal nevnes at det er en god brødboks da, brødet holder seg meget godt. 

Personlig har jeg ikke noe større problem bare stapper lokket oppi og det sitter, retter som regel opp lokket en gang i blant annenhver måned eller noe, det er et litt merkelig problem, er det bambusen? Er bambusen viktig for kvaliteten på brødet, har ingen anelse. 

Det skal være en ventil på den ene siden av boksen, for utlufting. 

  • Liker 1
Skrevet
skaftetryne32 skrev (9 timer siden):

Ja den er sånn, vi har en del fuktighet, vet ikke om det har noe å si. Skal nevnes at det er en god brødboks da, brødet holder seg meget godt. 

Personlig har jeg ikke noe større problem bare stapper lokket oppi og det sitter, retter som regel opp lokket en gang i blant annenhver måned eller noe, det er et litt merkelig problem, er det bambusen? Er bambusen viktig for kvaliteten på brødet, har ingen anelse. 

Det skal være en ventil på den ene siden av boksen, for utlufting. 

Om det har noe å si, så er det bare at det blir litt åpne gliper på langsidene når det krommer seg, og under kortsidene når man snur det på hodet. Og følgelig mer luft-tilførsel. Kan jo justere litt på ventilen deretter. Har ikke særlig begrep om hvor mye ventilasjon som er mest gunstig heller da. 
Men når du sier at brødboksen er en bra en, noe som tester også vil ha det til, så er det ikke en big deal å snu lokket på hodet med visse mellomrom. Man tar det jo av og på opptil flere ganger til dagen, så da kan man like greit snu det av og til.

Har nå testet med helt tom boks og veldig bent lokk i over et døgn, og det hadde ikke krommet seg det minste. Så det bekrefter nok det dere sier, at det er fuktighet fra brødene som forårsaker det der.  

 

 

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...