Delvis Skrevet mandag kl 11:48 Skrevet mandag kl 11:48 Usikker om dette er riktig kategori, men prøver her. Kjøpte en sånn brødboks som var på salg Bodum Bistro Brødboks Og samme type var best i en test av brødbokser her: Best i test 2025: Topp 5 Beste Men det lokket av bambus er ikke lett å bli klok på. Etter et par dager merker man at lokket har bøyd seg i en bue, sånn at langsidene ikke ligger nedpå boksen. Ok snur lokket på hodet, og det går bare få timer så har det begynt å rette seg. Og det tar bare en dag, så er det helt rett igjen. Neste morgen viser det seg at det alt har begynt å bue seg motsatt vei. Og sånn fortsetter det: Hver gang det snus, buer det seg på samme måte. Merkelig. Står i helt normal romtemperatur på en kjøkkenbenk, ikke nært noe spesielt heller. Noen som skjønner hva som gjør dette? Ser ikke noe sted på nettet at det er nevnt noe om det heller. Kan forstå om det kan skje noe sånt etter lang tid, men på bare en dag fram og tilbake, er det normalt? 2
Hårek Skrevet mandag kl 15:19 Skrevet mandag kl 15:19 Kan være fuktighet som får fibrene på ene siden til å utvide seg. Slik som med matpapir.
Delvis Skrevet mandag kl 16:25 Forfatter Skrevet mandag kl 16:25 Hårek skrev (1 time siden): Kan være fuktighet som får fibrene på ene siden til å utvide seg. Slik som med matpapir. Ja. Men der ikke noen fuktighet der. Da må det i såfall tåle ekstremt lite fuktighet i luften for å bevege seg så mye. Men kanskje bambus er sånn
mobile999 Skrevet mandag kl 16:56 Skrevet mandag kl 16:56 Reklamer på dritten slik at de kanskje forstår at de ikke skal selge produkter som ikke fungerer. 1
Hårek Skrevet mandag kl 17:17 Skrevet mandag kl 17:17 Delvis skrev (50 minutter siden): Men der ikke noen fuktighet der. Brød blir jo tørt etterhvert, dvs det avgir fuktighet. Bruk heller den boksen til noe annet. 1
Delvis Skrevet mandag kl 17:28 Forfatter Skrevet mandag kl 17:28 Hårek skrev (8 minutter siden): Brød blir jo tørt etterhvert, dvs det avgir fuktighet. Bruk heller den boksen til noe annet. Der tror jeg du kan ha et poeng
Raspeball Skrevet mandag kl 18:01 Skrevet mandag kl 18:01 Samme erfaring med akkurat lik boks. Den boksen huser mye annet enn brød for tiden. 1 1
skaftetryne32 Skrevet i går, 05:37 Skrevet i går, 05:37 Delvis skrev (17 timer siden): Men det lokket av bambus er ikke lett å bli klok på. Etter et par dager merker man at lokket har bøyd seg i en bue, sånn at langsidene ikke ligger nedpå boksen. Ja den er sånn, vi har en del fuktighet, vet ikke om det har noe å si. Skal nevnes at det er en god brødboks da, brødet holder seg meget godt. Personlig har jeg ikke noe større problem bare stapper lokket oppi og det sitter, retter som regel opp lokket en gang i blant annenhver måned eller noe, det er et litt merkelig problem, er det bambusen? Er bambusen viktig for kvaliteten på brødet, har ingen anelse. Det skal være en ventil på den ene siden av boksen, for utlufting. 1
Delvis Skrevet i går, 15:00 Forfatter Skrevet i går, 15:00 skaftetryne32 skrev (9 timer siden): Ja den er sånn, vi har en del fuktighet, vet ikke om det har noe å si. Skal nevnes at det er en god brødboks da, brødet holder seg meget godt. Personlig har jeg ikke noe større problem bare stapper lokket oppi og det sitter, retter som regel opp lokket en gang i blant annenhver måned eller noe, det er et litt merkelig problem, er det bambusen? Er bambusen viktig for kvaliteten på brødet, har ingen anelse. Det skal være en ventil på den ene siden av boksen, for utlufting. Om det har noe å si, så er det bare at det blir litt åpne gliper på langsidene når det krommer seg, og under kortsidene når man snur det på hodet. Og følgelig mer luft-tilførsel. Kan jo justere litt på ventilen deretter. Har ikke særlig begrep om hvor mye ventilasjon som er mest gunstig heller da. Men når du sier at brødboksen er en bra en, noe som tester også vil ha det til, så er det ikke en big deal å snu lokket på hodet med visse mellomrom. Man tar det jo av og på opptil flere ganger til dagen, så da kan man like greit snu det av og til. Har nå testet med helt tom boks og veldig bent lokk i over et døgn, og det hadde ikke krommet seg det minste. Så det bekrefter nok det dere sier, at det er fuktighet fra brødene som forårsaker det der.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå