Gå til innhold

Er de norske jordbære oppskrytt?


obygda

Anbefalte innlegg

Skrevet
ali q skrev (5 timer siden):

Du vet at majoriteten av mennesker mister smakssansen til eldre man blir sant? Derfor unger er pirkete på hva de vil spise og eldre krydrer maten sin mer og mer og mer og mer..

Saa du synes all frukten og jordbaerene smaker kjempegodt, for tiden du?

 

Videoannonse
Annonse
Skrevet
obygda skrev (4 timer siden):

Meningsløs kommentar. Poenget er at den norske bonden har begynt å produsere bær som ikke har den beste smaken - men lengst holdbarhetstid. Jordbær er ikke bare Jordbær for å si det slik. Ettersom den norske bonden nå produserer andre bær typer så burde man heller ikke ha denne import tollen på utenlandske bær. Jeg ser poenget med importvern der man skal få omsatt store volum av bær med kort holdbarhetstid - men når bøndene i Norge i større og større omfang produserer samme bær sort som Nederland - som har lang holbarhetstid - så burde man kunne fjerne importvernet. Skal den norske bonden beskyttes så må de for sva...te produsere de beste sortene - ikke samme smakløse skiten som vi kan importere......

Poenget mitt er (sett på spissen) at det ikkje er noko hjelp i at bæra er gode dersom dei rotnar vekk før dei når forbrukar.

Ein annan ting er vel at bruken av plantevernmidlar er blitt strengare enn før. Det er bra for folkehelsa, men fører samstundes til at bonden må velje sortar som er meir hardføre.

Skrevet
torbjornen skrev (22 minutter siden):

Poenget mitt er (sett på spissen) at det ikkje er noko hjelp i at bæra er gode dersom dei rotnar vekk før dei når forbrukar.

Ein annan ting er vel at bruken av plantevernmidlar er blitt strengare enn før. Det er bra for folkehelsa, men fører samstundes til at bonden må velje sortar som er meir hardføre.

Ja,de er vel fort genmodifiserte også for alt jeg vet. Poenget mitt er at utseende trumfer smak mer og mer. Jeg gidder ikke betale norsk pris for nederlandske bær. Dette med at norske bær er så bedre enn andre faller mer og mer i grus

Skrevet

Daarlige jordbaer, daarlig frukt. Hvorfor kjoeper vi, i det hele tatt, den der  dritten?

Paa grunn av antioksedantene og vitaminene?

Er det saa mye av det da?

Tror ikke det er bare smaken, som er problemet her. Tror ikke det er saa mye av det heller. 

Skrevet

Frukt kan være best der de vokser. Det kan høstes og selges mens de er på topp, de må ikke plukkes før tiden for å tåle transport og lagring.

Se f.eks tomater her sammenlignet med tomater der de vokser naturlig og er i sesong. Det er nesten forskjellige varekategorier.

  • Liker 1
Skrevet
MailMan13 skrev (16 minutter siden):

Frukt kan være best der de vokser. Det kan høstes og selges mens de er på topp, de må ikke plukkes før tiden for å tåle transport og lagring.

Se f.eks tomater her sammenlignet med tomater der de vokser naturlig og er i sesong. Det er nesten forskjellige varekategorier.

Tidligere, hvis vi fikk tomater, som virkelig smakte tomat, saa mente de som hadde  peiling, at det var kalddrivhustomater.

Tror ikke det finnes kalddrivhus lenger. 

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...