Gå til innhold

Kan pcn stå på om om dagen, hvor lenge isåfall? eller bør den skrus av når den ikke er i bruk?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Fordel med å slå av er mindre strømforbruk. Spesielt i varme land som bruker mye energi til kjøling gir det mening å slå av varmekilder som PCer. (Sparer ekstra ned mindre kjølebehov.)

I Norge bruker vi ofte strøm til oppvarming. Ingen forskjell om strømmen går via en pc eller en panelovn. (Andre kilder for oppvarming kan gi lavere forbruk. )

Ulempe med å la PCen stå på er slitasje på vifter i PCen og skjerm. Det kan også gi noe støy.

Moderne PCer har hvilemodus som gjør PCen bruker svært lite eller ingen strøm, og slår av vifter. Det kan brukes for raskere å slå av og på.

Lenke til kommentar

Den kan stå på 24 timer i døgnet om du trenger det. Det eneste som kan ta skade av det er mekaniske deler som vifter, og selv der snakker vi som regel om flere år med konstant bruk før de begynner å støye og bør byttes. Dette er ikke noe å bekymre seg over.

Endret av likferd
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar

Tenker at det er greit å ikke trekke strøm som er unødvendig. En ting er den samlede kostnaden dette blir over et års tid, men også det at en bruker strøm som kunne gått til noe annet mer nødvendig.

Rent teknisk så har jo de fleste PCer avansert strømstyring som sleep mode og hibernate, hvor hibernate er å fryse ned alt til disk sånn at man forsetter på akkurat samme stedet og slipper å starte fra ny-booting.

Alternativet er sleep mode som slukker mesteparten av PCen, men som lar strøm stå på til det mest vesentlige som f.eks RAM slik at man raskt kan vekke maskinen og fortsette der en slapp.

Sleep mode og hibernate kan settes opp i settings/egenskaper. Sleep mode er vel ganske default, men hibernate må en vel gjerne selv slå på.

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Hei. Etter min mening så trenger man ikke skru av PC`en/PC`ene. Jeg bor alene og har nesten alle PC`ene mine stående på så og si 24/7. De jeg bruker til vanlig, oppdaterer jeg en gang i blant og da restartes de jo, men ellers, så er det ikke noe stress. En av PC`ene mine har stått på i over 550 dager i strekk uten problemer og uten restart. Hvis man bruker PC`en endel så trenger man ikke skru den av, men hvis man bruker den ene time f. eks også skal man ikke bruke den på noen dager så KAN man slå den av hvis man vil.

Hvis man bor hjemme, så blir det jo sikkert den som betaler strømmen som kan mene at PC`en må slåes av fordi at man mener at de trekker mye strøm, men om man bor alene, så tenker man kanskje ikke så mye over det.

Iallefall så gjør ikke jeg det.

Når det gjelder strømsparing på PC`ene mine så har jeg ikke det på mine PC`er. Jeg har PC`er som jeg har satt til å slå av skjermen etter en stund, men ikke strømsparing.

Endret av wil
  • Liker 1
Lenke til kommentar
20 minutes ago, NorsknRev said:

Hvor mye strøm trekker en PC når den er i bruk, egentlig?

Blir litt som å spørre hvor mye bensin en bil bruker..

Det vil variere enormt etter hva som er i maskinen. Er det en liten kontormaskin vil den knapt bruke noe men er det en hardcore gaming pc kan det fort være ganske mye. Hvor effektiv strømforsyning man har er og av betydning. 

Men pcer bruker som regel ikke spesielt mye når de bare idler uten noe å gjøre. 

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
NorsknRev skrev (1 time siden):

Hvor mye strøm trekker en PC når den er i bruk, egentlig?

Avhengig av om du snakker om en bitteliten laptopp som er i dvale, eller en GamerPC som er fullspekket med alt man trenger, og alt man ikke trenger.
Fra 1-2w til 1500w.
En "normal" laptop for lett arbeid trekker vel 30-70w pluss minus når du presser den (da snakker vi ikke "gaminglaptopp" men en rimelig for tekstbehandling pluss litt til)
Snakker vi proffutstyr (strengt tatt ikke PersonligComputer) snakker vi fort flere tusen w.
Den nyeste prosessoren fra Intel for proff bruk (produktivitet hvor tid er penger, som for eks redigering av lyd og bilde) kan trekke 1000w alene, så kommer alt annet som er sammen som Skjermkort, nettverkskort som takler ekstreme hastigheter (ofte 10gig eller fiber med mer).

Så kan si som Complexity.
Snakker vi en fiat 500 eller en Ford F750?

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...