Gå til innhold
Spørsmål om hus eller oppussing? Still spørsmål her! ×

Rensing av Villavent ventilasjonsanlegg i blokk/sameie?


Anbefalte innlegg

Blokka er 18 år gammel og luftekanalene har aldri vært rengjort. Filter blir skiftet årlig. Styret mener rensing er unødvendig fordi kanalene er helt rene. Da jeg satt i styret hadde vi et firma til å sjekke og de sendte bilder. Det så ikke bra ut, men hvis man forstørrer hva som helst mange nok ganger ser det jo litt vemmelig ut. 
Alle er plaget med unormalt mye støv inne i leilighetene, men det kan ha andre årsaker, dette er midt i byen med mye trafikk.

Jeg vurderer nå å hyre inn noen til å rense bare hos meg, siden ingen andre ser noe nytte i dette. Er det noen som har erfaring eller kompetanse på området som kan gi meg noen råd?

 

 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Fekk eit firma til å rense Villaventen i huset mitt, og merka stor forskjell i luftkvaliteten. Fekk se opp i "støvsugaren" til han som rensa og det var rimeleg mykje han hadde fått ut. Det var da va 10 år sidan sist. Tenker for min eigen del at dette er noko ein bør gjere kvart 3-4 år.

Vil det hjelpe å kun rense hjå deg?, er ikkje heile Villavent systemet koblet sammen med dei andre leilighetane?. Om det ikkje er det så er det berre å gunne på. Kosta eit 2-3000 om eg ikkje hugsa feil.

 

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Borettslag her med 15 rekkehus fra 2012. Her har vi avtrekk/flexit/villavent. Kanalene ser greie ut men viften var helt jævlig skitten. Spesielt i de leilighetene som har kjøkkenventilator koblet opp i dette. Her renser vi kun vifter selv.

20221226_122906.jpg

20221226_123124.jpg

20221226_122202.jpg

Endret av Labelle
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Min trengte vedlikehold. Reima var røket, og tre motorer måtte/burde skiftes. Har heldigvis ingen elektronikk, da alt er gammeldags. Min bror har en nyere modell med hovedkort som må byttes regelmessig. Glad min er gammel og pålitelig.

Året etter at jeg betalte for rens av mitt  anlegg, bestemte styret at alle skulle få det. Dette kunne jeg ikke forutse, siden mange argumentere for at det var et privat ansvar. 💸💸💸

Filtrene skal byttes annet hvert år, men en kamerat bare rengjør dem og setter dem inn igjen.

Lenke til kommentar
5YN6PQB1 skrev (På 14.4.2024 den 10:19 AM):

Vil det hjelpe å kun rense hjå deg?, er ikkje heile Villavent systemet koblet sammen med dei andre leilighetane?

Nei, det er separate systemer i hver leilighet, det har jeg i alle fall fått brakt på det rene. 

Grøsser når jeg ser bildene til @Labelle. Det er koblet med kjøkkenvifta her og. 

Var i kontakt med de som har "vedlikeholdet" som stort sett består i å dele ut nye filter (!), men de tok ikke på seg jobb med å rense kanalene. 

 

Lenke til kommentar
Labelle skrev (På 30.4.2024 den 11:01 PM):

Borettslag her med 15 rekkehus fra 2012. Her har vi avtrekk/flexit/villavent. Kanalene ser greie ut men viften var helt jævlig skitten. Spesielt i de leilighetene som har kjøkkenventilator koblet opp i dette. Her renser vi kun vifter selv.

Vi har samme løsning, ca 50 leiligheter fra ca 2006. Tidligere var det eiers (beboers) ansvar å rense viften en gang pr år. Etter at flere vifter måtte byttes pga manglende vedlikehold, inngikk styret avtale med en leverandør som kommer innom alle leilighetene en gang i året for rens og kontroll. Faktura sendes eier, men koster ikke så mye siden de tar alle viftene på samme besøk. Ca hvert 5. år renses kanalene, dette går på sameiets fellesutgifter.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...