Jump to content

5YN6PQB1

Medlemmer
 • Content Count

  116
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by 5YN6PQB1

 1. Då ser det ut som om det kanskje er 3,5 år. Men kva skjer då etter 3.5 år?, eks dersom bedriften kaster kontrakten og så kommer jeg med min kopi?. Joda, alt var på stell, men den ansatte har no klart å rote den vekk (så kan ikke skulde på andre enn seg selv dersom han ikke kommer noen vei med dette). Pengekrav foreldes etter 3 år?. Når løper disse tre årene fra?. I dette tilfellet har bedriften og den ansatte en kontrakt (som den ansatte har rotet vekk) som sier at bedriften skal betale tilbake en innbetalt sum når den ansatte leverer tilbake en "lånt" gjenstand (det var ingen tidsavgrensning i kontrakten). Så om den ansatte leverer den gjenstanden tilbake i dag eller om 10 år så er det vel fra det aktuelle innleveringstidspunktet?
 2. Finnes det noen lover/regler for hvor lenge en bedrift plikter å oppbevare en kontrakt som de har med en ansatt? Dette gjelder en kontrakt uten tidsavgrensning og som er i den ansatte sin interesse (dvs bedriften skulder den ansatte penger).
 3. Jeg jobber i hotellbransjen, og hotellet som jeg jobber på har fått ny eier. De nye eierne ønsker å få alle over på fastlønn (37,5t). Det betyr at jeg får samme månedslønn hver måned. Det jeg lurer på som jeg ikke finner svar på er om arbeid på rødedager/helligdager (siden hotellet er åpent) vil utløse mer betaling, eller får jeg kun den avtale fastlønna?.
 4. Eg jobber i fylkeskommunen, og var der ute for ein situasjon med ein som hadde sjukemelding (trur da var 50%). Då meinte arbeidsgjevar at han kunne jobbe 100% eine veka, og 0% i den andre veka, slik at det innanfor ein periode ikkje vart meir enn 50%. om det er lov så kan vel vedkommande jobbe 100% (om hen klarer det) under messa, og så få "fri" ein periode slik at det jevner seg ut.
 5. Det kan være at eg kan få tak i, men er litt usikker om det vil kunne hjelpe meg, den kontrakten vil jo stå i et annet sitt navn. Har ikke jobbet der fast på en god stund, men har vært litt av og på (tilkallingsvakt). Har derfor ikke hatt en eksakt sluttdato.
 6. For en del år siden jobbet jeg på en uteplass. Vi som jobbet der ønsket oss verneutstyr. Dette var i utgangspunktet ikke uteplassen villig til å betale for, men vi fikk til et kompromiss der uteplassen betalte for verneutstyret, og at vi ble trekt for en sum per måned. Når det ikke lenger vår noe å trekke så var den "vår". Den skriftlige avtalen sa og at når vi valgte å levere inn verneutstyret så ville vi få tilbakebetalt hele beløpet som var "innbetalt"/trekt. Tror jeg ble trekt en 4-5K totalt. Det var ingen tidsfrist på når verneutstyret skulle leveres tilbake. Jeg har nå hatt mitt verneutstyr liggende i et skap, og "glemt" det. Når jeg nå ryddet skapet så kom jeg over dette og bestemte meg for at det kunne være greit å levere det inn (Det var trossalt en del tusen kroner vi ble trekt, og som hadde vært fint å få igjen). Nå har jeg selvsagt klart å rote vekk min kopi av kontrakten, og uteplassen mener at det er veldig lenge siden denne kontrakten ble inngått så det var vanskelig å finne ut av detaljene rundt det nå. Noen som har noen tips til hvordan jeg kan gå frem for å få hentet ut det innbetalte beløpet når uteplassen er "vanskelig".? Er det noe innen jussen som krever at bedriften skal ha kopi av kontrakten så lenge den er gyldig eller noe slikt?
 7. Hei. Har sjekket litt meir, og jau det skjer også ved ved kjøyring framover. Har automatisk 4wd og kilometerstanden er rundt 50000. Men kan jo prøva å koble ut 4wd for å sjå om det gjer noko endring. Har saumfart nettet og eg har funne fleire med liknandes feil, då er det mange som har påpeikt at det kan væra feil på svinghjulet (kva no enn det er).
 8. Jeg har en Dacia Duster, som til nå har virket fint. I det siste har har det dukket opp noe rart når jeg rygger. Når jeg rygger og svingen på rattet er maks til en av sidene starter bilen å små "humpe", (slik som skjer om en har for lav fart og bilen i for høyt gir). Når jeg retter bilen opp igjen og kjører fremover merker jeg ingenting. Vet at dette ikke er så veldig mye informasjon her, men er det noen som har vært borti noe lignende.
 9. Har ikke studert denne saken, men eit par (2-3+) år sidan så panta eg jevnt og trutt og vant småbeløp jevnt og trutt. Trur ikkje eg "lyge" når eg seie at eg gjekk i ein liten plus. Så plutseleg vart det heilt stopp, har knapt vunnet noe som helst dei to siste årene. Antall kjøpte lodd er mykje det samme. Eg synst det er meget rart.
 10. Var ikke jeg som fikk støtfangeren, det var det bilverkstedet som ordnet. Dette er en del av en forsikringssak så jeg har bare levert inn bilen på verksted og så har de fikset det som måtte bli fikset. Støtfangeren er litt løs også, så skal innom verkstedet igjen for å få de til å gjøre den jobben skikkelig. Om det er støpefeil på støtfangeren så burde vel denne blitt pusset ned (om det er mulig) eller blitt byttet til en ny uten støpefeil?.
 11. hmm, det er jo ein mulighet. Men er vel en sjanse for at finn.no blokkerer request etter en stund?, er vel kanskje ikke helt lovlig
 12. jeg ble påkjørt av en annen billist, noe som gjorde at bla støtfangeren fremme måtte byttes ut. Fikk da en ny som verkstedet måtte lakkere. Jeg vet ikke om jeg er helt fornøyd med deler av lakkeringen, jeg konfrontere verkstedet, men de mente det skulle være slik. Har lagt ved et bilde som er tatt fra den ene siden på støtfangeren, her ser du en tydelig "kant" mellom den nye lakkering og støtfangeren , det er noe tilsvarende på den andre siden. Det var ikke noe slikt på den forrige støtfangeren. Noen som vet om jeg kan/bør gå videre med dette?, noen som har noe mening om dette?
 13. Eg planlegger å lage til ein nettløysning som henter ut alle stillinger frå td finn.no som hører til eks Bergen, for så å vise de i nettløsningen min. Er det noen som har gjort dette før?, har Finn.no i det hele tatt en api som lar deg gjøre dette.
 14. I følge lenka under så ligger vel lønna på 40K før skatt. https://frifagbevegelse.no/nyheter/miljoterapeut-siri-ble-lonnsvinner-blant-de-kommuneansatte-se-lista-over-hvem-som-fikk-mest-6.158.681880.7aa9ba5f45
 15. Har desverre ikkje noko godt svar her, men eit alternativ kan vel væra å finna ei billig rønna lang til skogs (der ingen kunne tru at nokon ville bu), og bruk den som din faste "plass". Sidan det allerede er ei rønna så trenger du ikkje bry deg med vedlikehald og utgifter rundt det. Blir vel kanskje kun eiendomskatt men den trenger jo ikkje å vera så stor.
 16. Jeg personlig setter pris på fred og ro på de røde dagene, men det har seg vel slik at 1. mai og 17. mai så kan en styre på så mye en vil (slik som på en normaldag), da disse ikke er helligdager. Du blir riktignok ikke særlig populær i nabolaget, men ulovlig er det ikke.
 17. 5YN6PQB1

  Fyllingsfot

  Det store internettet seier "Du kan bygge forstøtningsmur uten å søke hvis den er inntil 1,0 meter høy og ligger minst 1,0 meter fra nabogrense. Muren kan være 1,5 meter høy hvis den ligger minst 4,0 meter fra nabogrensen." Om en graver seg nedover, så bør vel tilsvarande grenser bli gjeldane. Dvs at om nabboen skal grave seg ned 1,5meter så skal skråningen slutte minst 4 meter inn på hans eigendom? Eller er eg heilt på jordet her?
 18. No har eg kun sett to filmer på Disney+, men det var den nye versjonen av Løvenes Konge og Frozen. På begge desse to filmane var tekstinga så håplaus at eg berre måtte slå den av. Både "feil" ord og setninger vart brukt. Virke som om oversettinga var gjort automatisk eller noko slikt. Nokon som veit om om dette er "vanleg" på tekstinga på Disney+ eller er det berre eg som har vært litt uheldig med mine to første filmer.
 19. Meget mulig at det er litt blanding av både det eine og det andre her. Så er nok veldig mulig at din konklusjon er korrekt. Den prisen gjer iallefall meir meining.
 20. Eg er blitt kunde hos Tibber, dette fordi dei i epost og reklame som eg har motatt reklamerer med innkjøpspris på strøm + eit lite påslag. Det dei reklamerer med er: Nord Pool spotpris Max 1 øre/kwh i påslag 39 kr mnd pr bolig Når eg trykker meg inn på kundesidene deres står det følgende: Spotpris fra Nordpool + 0,79 øre kwh til å dekke elsertifikat, opprinnelsesgarantier og kostnad for å dekke innkjøp av strøm 39 kr måneden i abonnement som gir deg tilgang til både analyser og Power-ups 39 kr måneden er no grei å forholda seg til, men den andre delen. Spotprisen akkurat nå er 0,56 øre kwh. Betaler eg då 0,56+0,01 = 0,57 øre per kilowatt eller betaler eg 0,56+0,79 = 1,35 kr per kilowatt? Om det er 1,35 så vil jo Tibber være "veldig" dyre i forhold til mange andre, de i toppen på strømprisene ligger nå på rundt 0,60 øre per kwt. Er det nokon som greie på dette og kan bekrefte/avkrefte at min utrekning stemmer?
 21. Vel, har under 400m til jobben så den saken trur eg skal være grei.
 22. Har lest at det er en del kompensasjoner en kan få om en må ha hjemmekontor, men disse går for det meste på utstyr og slikt. Noen som vet om det er mulig å få kompensasjon for merkostnader med å varme opp hjemme?. Med den lange kuldeperioden og de høye strømprisene så blir det faktisk en betydelig merkostnad å ha hjemmekontor. Hadde en dratt på kontoret så kunne en ha spart fyring i 7-10 timer daglig.
 23. Vil ikke en varmepumpe kun blåse inn luft?, den fuktige luften inne må jo ut en plass?. Kan ikke noe slikt funke? https://ventilasjonost.no/miniventilasjon-fra-mitsubishi-electric/
 24. Litt seint ja, men kan være greit å ha i bakhodet til neste gang noe slikt skjer. Det må og sies at jeg har funnet samme produktet billigere hos en konkurrent så dekningskjøp-retten kunne nok ikke vært tatt i bruk.
×
×
 • Create New...