Jump to content

5YN6PQB1

Medlemmer
 • Content Count

  78
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

22 :)

Recent Profile Visitors

1741 profile views
 1. Hei. Eg og noen kompinser har hatt ein diskusjon om dette med å samtykke til varetektsfengsling. Slik vi har forstått det så skal den siktede samtykke til varetekstfengsling før retten tar stilling til dette. Det vi lurer på er kvifor skal den siktede samtykke i varetekssfenglsing?, retten gjer vel sine valg uavhengig om den siktede samtykker eller ikkje til f.eks varetektsfengsling? Har skjønt det slik at den siktede ikke får noen fordeler/ulemper/konsekvenser om han samtykker eller ikke, og vil det da ikkje være bedre å ikke samtykke (slik at det vertfall virker som vedkommende nekter all befatning til saken?)
 2. Takker for svar. Har jeg forstått det riktig at siden jeg hadde permisjon frem til august og starter da rett på jobb, så får jeg ikkje tatt ut ferie (selv om det i praksis var ferie inne i denn permisjonsperioden), så da fikk jeg vanlig lønn i juli?, men om permisjonen hadde gått frem til f.eks 20 juni, slik at jeg kunne tatt ut ferie i juli så skulle jeg blitt trekt i lønn (noe som i dette tilfelle ville resultert i minus utbetaling eller noe slikt?).
 3. Da ser det ut som om dette er riktig og at jeg må klare meg på knekkebrød og smør resten av sommeren :). Men et oppfølgingsspørsmål, for en del år siden hadde jeg to års ulønnet permisjon fra same jobb. Etter to år i permisjon hadde jeg ikke tent opp noe feriepenger. Da fikk jeg beskjed at jeg ikke skulle ha mindre utbetalt i feriemåneden enn det en normal månedslønn ville vært, så da fikk jeg til min store overaskelse ca 30K inn på konto. Burde da ikke same regel gjelde her?
 4. Det gikk litt fort under klipp og limen i Paint, hadde glemt den første linjen i lønnslippen. Den er endret nå. Vet ikke om dette har noe å si.
 5. Men om så stemmer, så skulle jeg vel fått utbetalt ca 12% av feriegrunnlaget fra kommunene frem til august da jeg gikk ut i permisjon?, og det tilsvarer vel en del mer en 11K? (ca 25K etter mindre utrekninger)?
 6. Hei. Jeg jobber som lærer. Forrige år jobbet jeg 100% fram til august da jeg gikk ut i foreldrepermisjon. Årslønnen min var 504000. Jeg hadde foreldrepermisjon fram til ca mars i år, da jeg tok ulønnet permisjon frem til slutten av juni i år. Da jeg fikk feriepenger utbetalt i år skjønte jeg lite (har lagt ved skjermdump av lønnslipp). Jeg regnet med at jeg skulle få utbetalt rundt 50K i feriepenger, men fikk bare 11K (Det dekker jo knapt husleie!). Har tatt kontakt med økonomiavdelingen i kommunen som jeg jobber i, og de sier dette er riktig, og at jeg ikke skal ha noe mer utbetalt. De kom med en lang avhandling om hvorfor dette var riktig og jeg nærmest var "dum" som ikke skjønte at dette måtte være riktig. Kan noen forklare meg hvorfor dette er "riktig" utbetaling, eller hvorfor det må være feil. Dersom dere trenger fleire opplysninger som kan være relevante for saken så bare kom med spørsmål, så skal jeg svare så godt jeg kan. Takk på forhand.
 7. Ute for noe tilsvarende i sameiet her hvor jeg bor. Det dukket opp noe som var umulig å se før skade skjedde. Vipps så hadde det gått for lang tid og entreprenøren mente at saken var foreldet!!. Taperne er vel alltid de som kjøper, da de fleste skader skjer etter 5 år. Vinnerne er utbyggere og dyre advokater.
 8. Eg har eit par google nest røykvarslere (gen2) som eg har montert opp i taket. Problemet er at eg har festa den plata som skal stå bak på røyrkvarsleren litt for godt i taken (lim og heile pakka), eg får den ikkje av. Er det nokon som veit kvar eg kan kjøpa/skaffa to nye slike plater?
 9. Kan ein løysning væra at du sjekker alle punktene ved hver utflytting?, og at den som flytter ut står "ansvarlig" for sin utflyttingsdag?
 10. Rapporter innlegg, topp høyre i innleggsvinduet. Ser ut som om du må ta musa over for å få den opp.
 11. Ei tvist vil vel uansett bli ein sak mellom forsikringsselskapene til kjøper og selger?
 12. Har lite kjennskap til Winvask (testa det riktinok for 10 år sidan), men om du kan eksportere nødvendige data til f.eks CSV fil (kommaseparert fil) så skal nok importen i Conta gå greit. Sjølv brukar eg Cretica Faktura og der gjekk kunde- og vareimporten som ein drøm (hadde csv fil som vart eksportert fra gammelt system).
 13. Så det du tenker er at om det f.eks skal asfalterast på parkeringsplassen så blir det feil å gå etter sameigebrøken då alle har like stor (og alle har 1 stk) parkeringsplass? Når det gjelder Bod og slikt så er disse av forskjellige størrelse. Her var min tanke at det ville være meir rettferdig at ein stor leilighet som betaler høgare fellesutgift per mnd ville få den største boden til sin disposisjon. Hos oss var det tilfeldig utdeling etter kvar som dei forskjellige beboarane flytta inn (dei som kom først tok sjølvsagt den største boden, sjølv om dei har minst leilighet).
 14. I eit sameie så er det forskjellig sameigebrøk på leilighetene. Ein med stor leilighet betaler ofte mykje meir i f.eks fellesutgifter enn ein liten leilighet. Skulle ikkje det då tilseia at den store leiligheten får: Større vektlegging ved avstemminger på f.eks generalforsamling? Større (bredere) parkeringsplass om sameie har dette? Større bod på fellesarea? Dette var berre noen punkt eg kom på, og eg ser jo at det kan være vanskelig å gjennomføre, men kva seier jussen om dette? Er det andre punkt som strengt tatt skulle vært fordelt ulikt men som vanligvis blir fordelt likt?
 15. Takker Krikkert, saklig og fyldig innlegg som alltid!!
×
×
 • Create New...