Gå til innhold

5YN6PQB1

Medlemmer
 • Innlegg

  138
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nylige profilbesøk

2 656 profilvisninger

5YN6PQB1 sine prestasjoner

33

Nettsamfunnsomdømme

 1. Dersom ISP er kun modem og ikke et multimodem så vil ikke opptegningen virke. Da må PC gå via enten RUTER1 eller RUTER2.
 2. Det er vel ikke mange fakturaprogram (om noen) som er norske og som kjører på desktop lenger. De fleste har gått over til web med alle fordeler/ulemper det medfører. En av fordelene med nettbaserte system er at de som regel er oppdatert med tanke på lover og regler. Et program som du kjøper en gang (desktop) vil vel "virke" i kjøpsøyeblikket, er ingen garanti for at det blir oppdatert når det kommer endringer osv. Det eneste programmet som jeg vet om som er windows basert og som du kjøper en gang er LettFaktura, men det må du holde deg langt unna (ikke stol på trustpilot tilbakemeldingene!!).
 3. Om det er kun fakturasystem du trenger (det ser slik ut på kandidatene du har funnet) så jeg anbefale Cretica Faktura. Jeg er fornøyd med det og det scorer ganske bra i en test som jeg kom over her.
 4. Stripe er overlegent til dette. Brukt de i 5-6 år uten et eneste problem.
 5. Jeg har fast jobb og jobber i kommunen. Jeg gikk ut i fødselspermisjon i fjor. Gav tidlig beskjed om at når jeg kom tilbake så ville jeg bare jobbe 50%, fordelt på 2 dager i uken (for at det skal passe inn med familiekabalen). Dette hadde ikke de ansvarlige i kommunen noe problem med. Jeg fikk i dag telefon om at jeg trengtes på annen arbeidsplass i kommunen enn på min faste arbeidsplass. Men siden det er en annen arbeidsplass så er 2 dager i uken kun 40%. Noe som gjør at skal jeg få 50% så må jeg jobbe flere dager. Da blir det problemer med å få kabalen til å gå opp. Er det noen som vet om jeg har noen rettigheter her, eller må jeg bare finne meg i å gå ned til 40% siden "familiekabalen" er mitt problem?
 6. Har vært ute for at bilen framfor meg rygga i ein heilt lik situasjon. Han tok vist feil av 1. gir og revers. Men i mitt tilfelle så tok den andre bilen på seg alt ansvar. Alt vart dekka av forsikring, 0 bonustap og ingen eigenandel.
 7. Då renta endrer seg i hytt og gevær så reknar eg med den er variabel/flytande?
 8. Ein liten oppdatering i denne saken. Når eg går inn i nettbanken så står det på huskontoen Saldo (1 331 485,-) Men for noen dager sidan kom det eit renteendringsbrev, etterfølgt av ein ny nedbetalingsplan. I nedbetalingsplanen står det Restgjeld (1 463 598), og ny terminbeløp basert på den restgjelda. Når eg sjekker loggen så ser eg at eg har betalt inn 130 000 "frivillig", og det stemmer jo ganske bra med differansen mellom Saldo og Restgjeld.
 9. Eg fekk beskjed av banken at alt som skulle betales ekstra kunne betalast inn til samme konto som er tilknyttet huslånet.
 10. Her kan det være eg er heilt på jordet, men eg har lufta problemstillinga med fleire og alle har blitt like overraska. Saken er den at eg har eit huslån, der faste nedbetaling ligger på ca 6000 kr mnd. Har det siste året betaling inn 10000 ekstra per måned på dette lånet. Slik at eg har betaling inn totalt 16000,- til lånekontoen per måned. Disse blir "trekt" av banken kvar månad. For ei stund sidan så var eg i banken for å høyra om eg kunne utvida huslånet med ca 100000,- .Eg fekk då beskjed om at dette ikkje var nødvendig då eg hadde betalt inn for mykje på det opprinnelige huslånet og dette beløpet (10000 per mnd * X månadar) ikkje var trekt i frå huslånet endå. Eg trengte derfor ikkje noko utvida huslån, eg kunne berre bruke dette beløpet som var ekstra innbetalt). Fekk beskjed frå banken om at eg sjølv måtte be om ny nedbetalingsplan (eks kvar månad ved ekstra innbetaling), då ville det innbetalte ekstra beløpet bli trekt frå huslånet, og dermed justere renta/avdrag osv. Kort oppsummert: - Banken har tatt i mot ekstra innbetaling frå meg kvar månad men ikkje justert lånebeløpet tilsvarande. - Beløpet som eg har betalt ekstra har stått på ein "usynleg" konto hos dei, beløpet har iallefall ikkje vist nokon plass. - Det er (så vidt eg veit) ikkje rekna ut noko innskuddsrente på dette ekstra beløpet. - Det betyr også at om eg hadde betalt inn heile lånet på ein innbetaling, så hadde eg fortsatt i minst eit år med å betale etter planlagt nedbetalingsplan. Er dette vanleg praksis i andre banker, og er det berre eg som ikkje har lest det med liten skrift godt nok på lånekontrakten?
 11. Når jeg byttet så kostet det rundt 750,- per dekk. Da var ny sensor og arbeid inkludert. Det som var irriterende var at det hjelpte ikkje å skifte ut en sensor. Da ville ikke systemet bli kalibrert skikkelig. Gikk et var kilometer så slo varselet seg på igjen. Så måtte tilslutt skifte ut alle 4. Da virket alt slik som det skulle igjen.
 12. Hadde noe tilsvarande på ein Dacia Duster. Då var det feil med abs sensoren, den måtte byttast.
 13. Dett er tittelen på mange nyhetsinnlegg i dag. Det viser seg at strømprisen blir betraktelig bedre i morgo enn den har vært den siste tida. Dette kan ein vist bla. takke mykje vind for. Men så til spørsmålet: Kva skjer om den meldte vinden uteblir?, vil dette endre på dei annonserte prisane i morgo, eller vil ein kunne risikere å ha "billig" strøm og alt for lite produksjon, med alt det måtte medføre?
 14. Har lest raskt igjennom ein del av innlegga her, har sjølv barn i kommunal barnehage. 1. Her er det ingen dugnad (iallefall ikkje noko som er pålagt). 2. I dei private barnehagane i området er dugnad fleire ganger i året. 3. Søkte ungen inn i privat barnehage, men venteliste lang som et vondt år gjorde at det ble med en kommunal plass. Den største forskjellen (etter å ha snakket med bekjente) er at i den private barnehagen har dei god og næringsrik varmmat 3-4 ganger i veka, og ein kokk som er ansatt i 50% stilling for å lage til denne maten. I den kommunale barnehagen får de noen tørre skiver med firstprice kaviar på, I tillegg er ungane på utflukt ein gong i veka, då må dei ha mat med seg hjemmefra. Dei i den private barnehagen fikk også mat servert da. Prisen i den private barnehagen er eit par 100 kr meir i mnd.
×
×
 • Opprett ny...