Gå til innhold

Ny telefon til 2-3000kr (Løst)


TheKims

Anbefalte innlegg

Noen som har tips til hvilken telefon jeg bør se etter? Jeg bruker telefonen mest til Nyheter, Bank, Youtube og selvfølgelig ringing og meldinger, så ikke de mest krevende tingene. 

Ønsker en telefon som føles kjapp ut i bruk, har et ok kamera, grei batteritid og helst minst mulig bloatware. 

Her er noen jeg har funnet så langt

Oneplus Nord CE 2 Lite https://www.prisjakt.no/product.php?p=6469465

Motorola Edge 30 Neo https://www.prisjakt.no/product.php?p=7056313

Oneplus Nord CE 3 Lite https://www.prisjakt.no/product.php?p=10150462

Xiaomi Redmi Note 12 https://www.prisjakt.no/product.php?p=11846275

Endret av TheKims
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Vi har noen rimelige Samsung smart telefoner i jobben som koster rundt den summen du nevner og ingen av disse er spesielt responsive. Dem er faktisk ganske treige. Irriterende treige. 

Jeg synes eldre iPhoner føles mye raskere. Min gamle iPhone X som jeg solgte for 1.500 kroner nylig føltes vesentlig kjappere enn helt nye android telefoner i den rimelige enden som du er ute etter.

Det er vertfall mine erfaringer.

Lenke til kommentar
wampster skrev (16 minutter siden):

De har "tilbud" på denne nå til 2990
Om den er bra eller ikke har jeg ikke fått satt meg inn i enda
https://www.elkjop.no/product/mobil-nettbrett-og-smartklokker/mobiltelefon/sony-xperia-10-v-5g-smarttelefon-6128gb-sort/625938

Den lider dessverre av det samme problemet alle disse billige Android telefonene, og det er treg prosessor. Ellers ser den OK ut.
https://www.tek.no/test/i/Kn28oe/sony-xperia-10-v

 

Jeg ville ikke ha kjøpt en så billig mobil, de er generelt trege, selv om det kan være noen unntak her og der, for å få ned prisen så kutter de ned på det meste.

Jeg vil sterkt anbefale å doble budsjettet, da får man en mobil som er vesentlig kjappere og som varer lengre, både med tanke på maskinvare og programvare.

Eksempelvis denne:
https://www.komplett.no/product/1242808/mobiler-klokker/mobiltelefoner/samsung-galaxy-a54-5g-256gb-black#
https://www.tek.no/test/i/rlGKv3/samsung-galaxy-a54

Lenke til kommentar

Her er noen jeg finner på prisjakt under 3500, om de er bra eller ikke har jeg ikke full kontroll på. Det kan vel snart komme tilbud, også selger teleselskapene mobiler. Jeg har satt minst 6 GB ram som et krav.

Samsung Galaxy A34 til kr 3500 tror jeg er ganske bra (A54 har bedre kamera). Så det kan være lurt å sammenligne med den.

Xiaomi Redmi Note 12

Xiaomi Redmi Note 12 Pro

Xiaomi Redmi Note 12S

Xiaomi Poco X5 5G

OnePlus Nord CE 2 Lite 5G

OnePlus Nord CE 3 Lite 5G

Sony Xperia 10 V 5G

Motorola Moto G54 5G

Motorola Edge 30 Neo 5G

Motorola Moto G72

Motorola Moto G84 5G

Samsung Galaxy A34

Google Pixel 6a 5G

Endret av Svein M
Lenke til kommentar

Jeg har en helt ny Samsung Galaxy A13 på jobb som det ble betalt 2.500 for (inkl. mva).

Den kan jeg med en gang si at du bør holde deg unna. En helt forferdelig telefon når det kommer til respons og hvor rask den føles. Jeg restarter denne omtrent en gang pr. dag og den er helt håpløs. 

Min gamle iPhone X som jeg fikk 1.500 kroner for er MYE raskere og mer responsiv enn denne. Et hav av forskjell. Kameraet på Samsungen er også ganske rævva, selv om akkurat kamerabiten ikke ble vektlagt når jeg fikk denne. 

Å åpne apper etc. tar en evighet. Den telefonen er ikke engang verdt 1000 kroner spør du meg. 

Jeg ville kikket litt på eldre iPhoner hvis jeg var deg. For rundt ditt budsjett så får du en iPhone som har like bra eller bedre kamera enn billige android telefoner og dem er mye kjappere også. 

Hvis du prøver feks. en iPhone 14 pro Max for så og prøve en android telefon til 2-3.000 kroner så forstår du hva jeg mener med hvor treig billige smarttelefoner er og ikke minst hvor dårlig kameraene er. 

 

Lenke til kommentar
fflex_InnleggNO skrev (28 minutter siden):

I den prisklassen hadde jeg kun vurdert Pixel 6A til 3490 kr. Garanterte SW updates, ingen bloatware, fantastisk kamera.

Telia tilbyr "Kun telefon" til den prisen for øyeblikket. 

Elkjøp har 6A for 3290. Den kostet forøvrig 2990 da den ble lansert for litt over et år siden. God mobil for prisen, men mangler ansiktsgjenkjenning, og har (hadde da jeg hadde min) ganske dårlig fingeravtrykksleser. Måtte taste koden for å låse opp telefonen 9 av 10 ganger.

Lenke til kommentar
TheKims skrev (1 time siden):

Ønsker en telefon som føles kjapp ut i bruk, har et ok kamera, grei batteritid og helst minst mulig bloatware. 

Hva som "føles kjapp i bruk" kommer an på hva man er vant til og hvilke forventninger man har. En bekjent har en Motorola G20, og synes den er meget rask. Jeg opplever den som ganske treg.

Hva som er "ok kamera" kommer an på hva du skal bruke det til. De aller fleste mobiler tar greie bilder i godt lys, men under mer krevende forhold sliter mange. Mange har 2-3 kamera på baksiden, men ofte er det bare hovedkamera som er brukbart på de billige.

Grei batteritid bør være oppnåelig på en mobil med 5Ah batteri, men det kan være nødvendig å tweake innstillingene for bakgrunnsaktivitet etc for å få best mulig brukstid.

Minst mulig bloatware får du på Google Pixel og Motorola. Samsung har også blitt bedre de siste årene.

Lenke til kommentar

Hva som er kjapt kommer som nevnt over ann på hva man er vant til. Helt klart. 

Jeg vil også legge til at man må ta med verdien av telefonen også når man kjøper. iPhone holder seg overraskende bra i pris. 

Kjøper du en iPhone 15 Pro Max i dag til 15 ish tusen, så kan du selge son om to år for rundt 10-12.000. Dermed har du hatt top of the line mobil i to år til rundt den summen budsjettet ditt ligger. 

Er det slik at det er skrapa på kontoen så stiller det seg annerledes selvsagt. jeg bare nevner det at spesielt iPhone holder seg godt i pris. 

Jeg kjøpte min 14 pro Max for 14.990 for over ett år siden. I følge finn kan jeg få 12-13.000 for denne i dag. Ganske utrolig. 

Lenke til kommentar

Alt koker egentlig ned til hva TS mener er "tregt" og hvor høye krav han stiller til kameraet etc. 

Jeg ville kjøpt en brukt iPhone og heller spart meg opp til en android eller iPhone i en høyere prisklasse hvis det sto på pengene. 

En android telefon til den 2-3000 kroner er IKKE bra. Ikke LITT en gang. Vertfall ikke dem jeg har hatt. Hovedproblemet mitt er batterilevetiden og at dem er trege. Kameraet er uansett dårlig på billige android telefoner. 

Mitt råd er å spare pengene til du har råd til noe som gjør deg fornøyd. 

Eneste grunn til å kjøpe en superbillig androidtelefon er hvis du trenger en nummer to telefon som det ikke er så farlig med. I feks. Jobbsammenheng etc. 

Lenke til kommentar
Bjerknez skrev (4 minutter siden):

En android telefon til den 2-3000 kroner er IKKE bra. Ikke LITT en gang. Vertfall ikke dem jeg har hatt. Hovedproblemet mitt er batterilevetiden og at dem er trege. Kameraet er uansett dårlig på billige android telefoner. 

Det er litt smak og behag, jeg betalte 2k for min Xiaomi 11T på tilbud. Den holder i massevis for meg.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...