Gå til innhold

windows xp passord


stamkunde

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Thor. skrev (14 timer siden):

Er det filer på maskinen du skal ta ut, som bilder og videoklipp, eller skal du bruke maskinen? Hvis det er førstnevnte kan det være aktuelt å ta ut harddisken og plugge den i en moderne PC for å ta ut filene du ønsker.

merker den blir tøff for meg. 

det er snakk om en bærbar pc. 

Lenke til kommentar

En gammel XP-PC har trolig en vanlig 2.5" harddisk du kan plukke ut ved å åpne et deksel.

Denne kan kobles til en annen PC med en USB-adapter tilpasset typen harddisk som står i denne maskinen. Denne vil da fungere som en vanlig USB stikke når du plugger den til. 

Du får kjøpt slike rundt omkring. Chlas Olson eller slike butikker har brukt å ha slikt i alle fall. 

Endret av Serpentbane
Lenke til kommentar

Du trenger ikke fikle med harddisken. Det er bare å bruke NTPWEdit. Det fjerna passordet i løpet av sekunder på 100% av alle XP-maskiner jeg prøvde det på for 15 år siden. Last ned en eldre versjon av Hiren's Boot CD og sleng det på en bootable usb stick, så starter du Mini XP og der finner du NTPWEdit et sted i menyen.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

En kan bruke Hiren's BootCD som posten over foreslår.

Det er et program som en legger på en usb-minnepinne på en slik måte at en kan boote fra den.

HOWTOs | Hiren's BootCD PE (hirensbootcd.org) (denne versjonen krever minst 2 GB RAM)

Edit:

Om du har mindre enn 2 GB RAM:

Last ned versjon 15.2 (år 2012) fra her: https://www.hirensbootcd.org/old-versions/

Den krever bare 512MB RAM, 32-bit prosessor (Pentium 4 og nyere). Kan tenkes det virker med mindre RAM også.

Endret av Svein M
Lenke til kommentar

Burde bruke en gammel versjon av Hiren's Boot CD fra XP-æraen for kompatibilitet. Den nye versjonen av Hiren's Boot CD er basert på Windows 10 og krever derfor mye mer RAM enn kanskje denne maskinen har. Ikke sikkert maskinen er 64-bit heller. TS sier ikke noe om hva slags maskin det er. Det var egentlig grunnene til at jeg foreslo en eldre versjon av Hiren's Boot CD, for den kjører fint på eldre maskiner med mindre RAM og støtter 32-bit. Kan kjøre kommandolinje versjonen av NTPWEdit i stedet for Mini XP også for å spare ennå mer RAM hvis det skulle være nødvendig, men for enkelhets skyld anbefaler jeg til trådstarter Mini XP som har grafisk brukergrensesnitt. Hiren's Boot CD 14.0 fungerer sikkert fint.

Endret av Kadmium
Lenke til kommentar

For noen fremstår det nok som både enklere og tryggere å plukke ut harddisken og plugge denne i en USB adapter enn å lage en eller annen bootbar Linux disk/USB og resette passord...

På gamle maskiner med lokk over harddisken, enten under maskinen eller på siden. Om dette er en slik er det nok også langt raskere å bare skru ut en skrue eller to, fjerne lokket og trekke ut harddisken. Da er det bare å plugge den i adapteren og plugge den i USB porten, tut og kjør.

Da kan man også bruke harddisken til å lagre på senere også.

PS: XP maskiner kunne komme med både IDE og SATA harddisker, dette er typen plugg på harddisken, så enten sjekk hva du har først, eller kjøp en adapter som takler begge deler. Det er stor forskjell på disse og lett og se forskjellen. 

Endret av Serpentbane
Lenke til kommentar

Hei. Her er jeg litt blank altså. Merk at Trådstarter mener at det kan bli tøft og ta ut harddisken av PC`en og hvis dette er tilfellet, så kan det også bli en utfordring hvis han skal begynne og Boote fra CD/DVD også, så jeg er faktisk ikke sikker på hva løsninga blir her.

Endret av wil
Lenke til kommentar

Trådstarter har ennå ikke sagt noe om hva slags modell det er eller om det viktige er å overføre filene bare, eller faktisk om poenget er å bruke maskinen sånn som den er. Hvis sistnevnte hjelper det jo ikke noe å ta ut harddisken. Ettersom trådstarter etterlyste en steg for steg guide på norsk så skriver jeg en kjapp en her for metoden jeg nevnte ovenfor.

Dette gjør du på en annen maskin enn XP laptopen som du har tilgang til:
1. Last ned Hiren's Boot CD 14.0
2. Last ned Rufus, et verktøy som gjør USB-minnepinnen oppstartbar
3. Koble USB-minnepinnen til maskinen din
4. Åpne Rufus programmet som du lastet ned tidligere ved å dobbeltklikke på .exe filen
5. Velg riktig USB-minnepinne fra dropdown-menyen
6. Klikk på Select og velg .iso-filen for Hiren's Boot CD som du lastet ned tidligere
7. Klikk på Start og vent til prosessen er fullført. Dette vil slette alt innhold på minnepinnen og erstatte det med Hiren's Boot CD.
8. Ta ut usb minnepinnen fra maskinen

Dette gjør du på XP laptopen:
1. Sørg for at datamaskinen er helt slått av.
2. Slå på datamaskinen. Umiddelbart trykker du gjentatte ganger på tasten for å komme til boot menyen. Dette varier avhengig av maskin, men vanlige taster er f.eks Esc, F1, F12 eller Delete. Hvis du sier noe om hva slags modell denne laptopen er kan vi hjelpe deg med å finne hva som er riktig tast for denne maskinen, hvis ingen av de jeg nevnte over fungerer.
3. Hvis du har klart å komme til boot menyen skal du nå se et valg om å starte opp fra USB-minnepinne.
4. Bruk piltast opp og ned for å velge USB-minnepinen som oppstartsenhet og trykk "Enter"
5. Hvis du fikk det til riktig, skal du nå komme til en svart bakgrunn med forskjellige valg. Du skal velge "Mini Windows Xp". Her bruker du igjen piltaster for å gå opp og ned og Enter for å velge.
6. Du er nå inne i det grafiske brukergrensesnittet. På skrivebordet klikker du på "HBCD Menu". I vinduet som kommer opp flytter du musa til der det står "Programs" og deretter "Passwords / Keys" og under der "Windows Logins" og klikk på NTPWEdit.
7. Du er nå inne i programmet som fjerner passordet til brukeren. Det eneste du trenger å gjøre her er å trykke på (Re)Open knappen. Da kommer det opp de forskjellige brukerne som finnes på XP installasjonen. Marker brukeren du skal fjerne passordet for ved å klikke på brukernavnet. Trykk deretter på "Change password". I den boksen som kommer opp da trykker du på "OK" uten å skrive inn noe passord. Deretter trykker du på "Save changes". Passordet er nå fjernet.
8. Slå av laptopen, ta ut minnepinnen og start på vanlig måte. Du skal nå komme inn på brukeren uten å måtte skrive noe passord.

Endret av Kadmium
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...