Gå til innhold

Hvordan kan facebook ha en så elendig app?


Anbefalte innlegg

Hei,

Facebook (eller Meta) er et massivt selskap med enormt mange brukere på sine plattformer. Er vel den største i verden regner jeg med. Med så mange brukere, folk som jobber der osv, hvordan kan de ha enn så helt elendig app og nettside? Det er strødd med bugs over alt og det er veldig simple ting som rett og slett ikke fungerer. Jeg har veldig ofte trøbbel med å se kommentarer på ting, åpne lenker, se på videoer, lese på min egen vegg og dele innlegg.

Jeg bruker egentlig facebook svært lite, men noen ganger så ønsker jeg å dele litt diverse ting. Når jeg deler en annen post med en lenke så ender jeg opp med å bare poste lenken og ikke få med det opprinnelig innlegget. Utrolig frustrerende noen ganger da alt plutselig mister all kontekst. Har googlet litt rundt og har sett at det er mange andre som har samme problem, mens andre fungerer det helt fint for. 

Så hvordan har det seg at et selskap med så mange brukere og ressurser klarer å holde seg gående med en så ufattelig elendig brukeropplevelse? Er det gode grunner i bakgrunnen å gjemme seg bak? Jeg klarer bare ikke å forstå det. Har veldig liten peiling på koding, app-utvikling osv... 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Alle tjenester blir dårligere over tid, merker det spesielt på streaming tjenester, YouTube, Netflix, Spotify etc. Google har og blitt dårligere, finner sjeldent det jeg leter etter der nå. Er mange tjenester som nekter å forbedre brukeropplevelsen, selv med enkle ting som jeg fint kunna fiksa på 1-2 dager.

Enshittification er uoffisielle navnet på dette fenomenet.

Klarer ikke helt å forstå det, men de har vel funnet at de tjener mer penger på å gjøre ting dårligere å tvinge folk inn i ekkokammer osv. Blir vel mer spesifikt ads, med tilfeldig scrolling enn hvis man bare ser på ting som du egentlig vil se på.

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Jeg kan ikke si jeg har merket at Facebook-appen er spesielt dårlig, men Facebook i seg selv har tapt seg noe enormt. Der det tidligere var en artig plattform for å holde litt kontakt med perifere bekjente, er det nå bare en strøm av annonser, "promotert innhold" (= bullshit artikler ingen er interessert i), svindel og spam.

Om det ikke var for gruppefunksjonen ville jeg vært borte for lengst. Men, følger med på noen hobbygrupper og noe for skole/fritidsaktiviteter. Resten av plattformen er bare møl. 

Synd at det skulle gå sånn. 

Endret av :utakt
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Gjelder jo en stor del av moderne apper både mobil, web og klientbasert.

Er nok en kombinasjon av at utviklerne ofte ikke får tiden som kreves for å skrive kode av god kvalitet før funksjoner skal rulles ut, at det benyttes mye ferdigpakket kode som er treg og jævlig, og en rekke andre ting.. På den tekniske siden.

I tillegg som Curuion er inne på, jo mer penger et selskap tjener på en app, jo mer innflytelse får markedsavdelingen på videreutviklingen som er rettet mot å maksimere profitt. Dette går alltid utover brukeropplevelsen, gjerne til det punktet at funksjonalitet som de kanskje var best på i starten omtrent ikke lenger fungerer.

For ikke å snakke om hvor mye dårlig design og UX det er blitt ettersom det blir flere og flere rendyrkede designere som ikke forstår produktet og brukergruppen.

I gamledager prøvde man å få nettsider til å laste så kjapt som mulig, i dag laster ikke en gang sider som brukes til å teste netthastigheten raskt..

Jaja, sånn går no dagan

Lenke til kommentar

Facebook er en stor app med et tonn av funksjonalitet. I tillegg har den levd ganske lenge, så noen deler er gamle og noen deler er nyere. Mye av det facebook har gjort er egentlig ganske imponerende. De har hatt masse dyktige folk der. De har laget f.eks. React og React Native som snudde webben og mobil-apper opp ned i lang tid. Fantastiske verktøy som gjør jobben lettere for utviklere. Det kommer alltid til å være noen feil. Det er egentlig et under at internett og systemer fungerer så bra som de gjør.

I tillegg tas en del valg basert på ting som gir meningen innen business og ikke nødvendigvis hva som er beste opplevelsen. Det kan være skyld i noe.

Nå har ikke jeg hatt Facebook på over 4 år så mulig ting har blitt helt jævlig dårlig i det siste, men jeg tviler på at det har vært såpass store endringer.

Jeg anbefaler også andre å slette Facebook. De 4+ årene jeg har vært uten har vært deilig. Ikke at jeg brukte mye annet enn messenger uansett, men likevel godt å ha det helt ute av verdenen.

Lenke til kommentar

Deilig uten facebook, jeg slettet min for noen år siden når en kvinne fra afrika begynte å mase om penger (vi var i samme gruppen og hun kontaktet meg). Hun hadde mistet moren sin og hele slekten nektet å betale for begravelsen så da ville hun jeg skulle redde henne i den kinkige situasjonen som oppstod, og så måtte de ha party etter begravelsen så hun trengte litt ekstra penger.

 

Har ikke savnet facebook et sekund.

Endret av Kakkelfant
  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Er vel en platform med dalende interesse og nytteverdi så er ikke sikkert at det blir lagt så mye prioriteringer i brukeropplevelse lengre? (Null grunnlag for det her annet enn min egen personlige spekulering)

Personlig bruker jeg kun FB for et par hobby/interessegrupper og messenger. Aviser og media poster jo kun artikler som skaper aktivitet i kommentarfeltene, og dem som skriver der er stort sett folk fullstendig uten filter. Ellers er det bare reklame for andre grupper som sjelden er av interesse.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Feilen (TS) er at du assosierer et stort selskap / mange ansatte / mye penger med kvalitet.
Hvorfor vet jeg ikke, det er jo en million-industri å selge søppelprodukter til verden (ingen nevnt, ingen glemt).
Facebook / Meta har aldri vært et bra produkt - allerede fra første dag jeg fikk høre om det var det dårlig (sikkerhet akkurat da).
Mange slike produkter appellere til svakheter i oss mennesker ("det er lettvindt", "jeg kan holde kontakten med gamle klassekamerater uten å måtte følge opp at jeg har oppdatert kontaktinfo hele tiden") - det er opp til hver og en av oss og holde ut og ikke bukke under for fristelsen til å velge de enkle løsningene.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...