Gå til innhold

Har du noen gang "moxet" noe? Fortell!


Anbefalte innlegg

rodt_edit_210988495969364.thumb.png.02833a94e0c7383fe57d413e467f1f50.png

tigerdyr skrev (2 timer siden):

Vel, det er ikke noe lite problem da det ville diskvalifisert en fra en rekke jobber der det kreves politiattest.  Syns det er rart at mange bagatellisere tyveriet.

Enig i det. Moxnes gjorde saken enda værre med å være uærlig og spinne seg inn i løgner etter tyveriet også. Alikevel syntes Rødt det hele er helt ok. Det sier mye om Rødt. 

Endret av plankeby
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Godt over 30 år sida nå, men jeg blei grisebusta på en lokal butikk da jeg putta ei colaflaske på baklomma og spankulerte rett ut av butikken. Det var ikke snakk om et uhell, det var med viten og vilje og ikke første gangen jeg naska i den butikken heller.  Opp på kontoret, tjuverimelding blei skrivd, pålydende 5.50kr og jeg fikk selvfølgelig nekt på den butikken.

Sjekka postkassa HVER dag i månedsvis i panikk etter et brev fra politiet addressert til foreldra mine, men det kom aldri noe.

Støtte ved en tilfeldighet på butikkeier mange år seinere via felles kjente og jeg (da atskillig eldre) beklaga for hva jeg hadde gjort som liten dritunge. Han fortalte at han hadde sett hva slags støkk jeg fikk og hvor redd jeg blei, anså det som en lærepenge og sendte aldri inn noen melding.

Det nærmeste jeg har kommet å stjele noe siden den gang er nedlasting av ymse filmer/serier i veldig liten skala.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Usikker på om det var første gangen man var litt ekstra langfingra, men joa, noen kom meg i forveien, og som guttunge på 90-tallet så moxa jeg noe fra en annen moxer.

Det var i forbindelse med en større bursdagsfeiring, første gangen en opplevde at noen hadde bedt begge klassene, ikke bare 1, så det var vanvittig mye unger og foreldre til stede, men huset var gigantisk, så det var nok intet problem. Uansett, etter at gavene hadde blitt utdelt og noenlunde pakket frem, var det klart for film og godteri i stua. Jeg hadde nettopp vært på do, og kunne ikke unngå å legge merke til at ene gjesten raskt tok en av gavene og dytta den under genseren og satte seg til rette i stuemørket. 

Kjente jo ungen rimelig godt, og bare tenkte at han ville kanskje låne den, ettersom bursdagsbarnet var jo en bortskjemt drittunge, som fikk alt han pekte på, og ikke bare grunnet bursdager, men foreldra nærmest overlessa ham med alt av det siste innen leketøy. Men det å la gjestene få ta del i gleden, det var et stort NEI! Og hvis noen prøvde seg, så begynte ungen å skrike og grine, og deretter var foreldrene rett rundt hjørnet.

I det vi nærmest oss slutten på dagen, ble jeg litt ekstra opphengt i hva var det han ungen hadde gjemt under genseren, og ville han levere den tilbake? Vi bodde jo i samme nabolag, så slo følge hjemover, og like før vi skilte veier, så viste han meg stolt frem den siste Teenage Mutant Ninja Turtles Leoanardo spinning-shell figuren, de som en kunne legge på rygg og de ville spinne et par runder om en trakk dem opp. 

Disse var helt nye på leketøysmarkedet, og alle ungene var jo helt ville etter Turtles, men hadde aldri før opplevd at noen hadde ønsket dem seg så mye, at de forsynte seg av andres leker, og i dette tilfelle en splitter ny gave i et hektisk og folksomt selskap.

I ettertid vet en jo litt bedre hvorfor noen barn kanskje faller lettere for fristelsen, da han kom fra helt andre kår enn bursdagsbarnet. For ham var 1 Turtles figur rene himmelen, for bursdagsbarnet var det bare 1 sekund med glede, og så var det glemt like etterpå.

Men dette var jo en figur man selv var veldig interessert av, og elsket jo Turtles like mye som alle andre unger, og hadde heller ikke foreldre som bare kunne punge ut med hundrevis av kroner i måneden på nye leketøy.

Så i et svakt øyeblikk dagen derpå, hvor en var på besøk hos moxern og hans nye Turtlesfigur, latet jeg som at man måtte på do under en film, så mens alle satt i stua gikk jeg inn på rommet til ungen og moxa Turtles figuren ned i jakkelomma, og gikk opp igjen for å avslutte filmen. Når den var ferdig, måtte jeg plutselig veldig fort hjem, og husker godt at angsten for å bli oppdaget (ungen hadde 3 eldre storebrødre, og disse var litt småskumle) ble fullstendig overskygget over all spenningen over at en kunne få tak i den aller siste Turtles figuren.

Følte vel ikke noe sånn direkte dårlig samvittighet, verken for det bortskjemte bursdagsbarnet eller han som rappa med seg Turtlesgaven. Men man fikk jo en kjip lærepenge, da mamma skjønte øyeblikkelig at noe ikke stemte når hun så meg leke med figuren på rommet, og spurte hvor jeg fikk den fra, og det å planlegge noen forklaring og løgn, dit hadde man ikke kommet enda. 

Så da måtte en gå slukøra sammen med mamma opp til bursdagsbarnet, og forklare at jeg hadde "lånt" Turtlesfiguren, men valgte å ikke si noe om at en annen lånte den før meg, da en var jo sånn halvveis venn med vedkommende, og litt redd for at hans eldre brødre kunne finne på noe hevn.

Det som kom frem, var at en ble rimelig flau, mulig mamma var flauere, for hun kjente jo foreldrene gode, men verre var det at bursdagsbarnet var ikke en gang klar over at figuren var borte, da han hadde fått 3 stykk av den samme leken, og ja, men mamma ønsket nok å lære meg litt om rett og galt.

Men for et kort øyeblikk, så var den Turtles figuren verdt alt bryderiet, og er nok lettere å se komedien i alt, mye senere.

Endret av Frank.N.Steen
  • Liker 3
Lenke til kommentar

Tok 20 kroner ut av min mors lommebok når jeg var 10 eller noe. Gjekk på butikken og kjøpte en pakke med ispinner. Gjemte meg i skogen og spiste alle, og følte at noen kom til å merke det. Følte meg så dårlig (ikke pga isen, men pga tok penger) at det var første og siste gang. 

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Hvis å "moxe" noe er å blitt tatt og stadig endre forklaring, så har jeg ikke det. Men jeg er veldig bevisst på at det er selgers ansvar å sørge for å kreve betaling for varer og tjenester. Hvis vi utvider definisjonen til å gjelde varer og tjenester som selger ikke har krevd inn, så har jeg moxet min andel og litt til.

Det drøyeste først, historien om hvordan bryllupet til meg og kona ble praktisk talt "gratis":

Året i forveien hadde jeg flaks på børsen, jeg tjente noen titusener på aksjer. Det ble tidlig bestemt at vi skulle bruke disse pengene på bryllupet vårt. En liten privat greie med de 20 aller nærmeste (Covid-regler) på en restaurant. Vi betaler 3-retters middag og noe drikke drikke. I tillegg måtte vi jo finansiere seremonien og litt diverse.

Det som er litt interessant her, er at det var et annet arrangement på denne bedriften samtidig, uten at vi egentlig la merke til det.

Long story short: Jeg kommer tilbake til den aktuelle bedriften dagen etterpå for å gjøre opp regningen. Jeg ble presentert en regning som var over 20 000 mindre enn det jeg forventet. Jeg dro kortet og ble spurt om kvittering. "Ja, takk!". Tar den med meg og går i bilen. Jeg kikket på den og fikk med meg at det var en del der, men kun alkohol, mineralvann og kaffe. Men den virket jo riktig, selv om jeg ikke hadde oversikt over hva alle hadde drukket. Litt i stuss på hvorfor det ble så billig demrer det for meg: de har ikke fakturert maten.
Jeg tenkte der og da at dette kommer vel på e-post. Vi hadde hatt såpass mye korrespondanse at de hadde både navn, nummer og e-post... Jeg har ventet på den regningen i snart 3 år (som jo er foreldelsesfristen).

Jeg har to teorier om hva som kan ha skjedd:
At det som har skjedd er at noen andre må ha betalt for all maten, altså det andre arrangementet. Men jeg er naturlig nok ikke sikker. Eller så har de gjort noe så simplelt som å aldri lagt inn maten. Og det fungerte nok i min favør at det var et helt annet personale som var på jobb morgenen etter, dermed hadde dem ikke noe forhold til hva som skulle faktureres.

På den måten ble bryllupet "gratis". Utelukkende betalt med penger jeg i utgangspunktet aldri har hatt. 

Lenke til kommentar

Vell, bortsett fra litt brus, champignon, mister lee og smågodt så har det ikke vært noe store greiene.

Jeg har to en hvor det var en kiosk ved bussterminalen jeg måtte innom på vei til skolen som kid, mamma hadde alltid lommeboka på samme plass når hun sov, jeg pleide alltid å snike meg en tier eller en tyver så jeg kunne kjøpe noe dundersalt og noe tyggis på vei til skolen. Mamma har alltid hatt kontroll på økonomi så jeg tror det var dag 4 så satt jeg i tussmørket i gangen med handa ned i vesken hennes og lyset kom på og hun spurte hva jeg drev med.

 

Andre gangen så var jeg en fattig student med bil og lite bensin, jeg kom på bensinstasjonen og skulle fylle for den slitene 100-lappen jeg hadde... vell, jeg kom til pumpen, åpnet bensinlokket og hørte en summing, så da på pumpen og så at den fremdeles sto å gikk.. la oss bare si det sånn at den fattige 19åringen med sin Golf MK2 og den 10 liter bensinkanna i bagasjerommet fikk fulltank begge deler. 

Lenke til kommentar

Var på en festival i min ungdom. Jeg satt på bakken i stort telt hvor det ble spilt musikk. 

Så en relativt stor zip pose ligge på bakken. 

Ventet i 10 i minutter før jeg tok den.

I posen var det bokstavelig talt et apotek. Tenkte det ble for dumt å levere den inn til tapt og funnet.

Så den posen finansierte resten av festivalen for min del. 

 

Tenker noen ganger på den personen som må ha lett febrilsk etter den posen, stakkars.

 

Endret av Psykake
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar

En handlepose her og der i selvbetjening. Ikke fordi jeg ikke har råd, mer et "fuck you".  Hørt flere som ikke scanner eller bevisst legger inn feil varer uten strekkode også, noe ikke jeg har drevet med, men tipper det er mer utbredt enn folk tror. Lurer på om det blir en økning her når folk generelt har fått dårligere råd.

Ellers må jeg nok til barndommen da jeg kanskje tok en eller biter smågodt fra smågodthyllene. Også tatt med meg en Playstation 1 som var kastet på gjenvinningsstasjonen.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...