Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Oktan 95 eller 98


Labelle

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Der er også noe rensemiddel tilsetninger som skal rense motoren. Dette er vel noe tilsvarende tilsetninger for bensin som selges på flasker. Jeg har sett at enkelte har uttalt at slike tilsetninger er unødvendige utover det som er i vanlig bensin. Om du fyller et par ganger med slik bensin i løpet av et år så får du prøvd det selv, og motoren får en liten rens.

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Er ikke 98 snart borte? Det er ingenting i veien for å fylle 98 på en bil som går på 95 oktan, men jeg ser ikke hensikten. Man får ikke mer effekt og den er vel dyrere. Eneste er vel at 98 ikke har etanolblanding, men alle moderne biler tåler vel det? En gammel bil som går på 98 skal ikke fylles med 95. Og har man en skikkelig gammel bil må blytilsetning tilføres. 

Lenke til kommentar

Turbo og trimmede biler må ofte ha 98. Hadde en eldre Audi som gikk best på 98. Har også opplevd noe lavere forbruk på biler kjørt med 98 da motorens hjerne kan kjøre litt mer aggressiv tenning. Men det spørs hvor mye ekstra det koster per liter. Med 0.5 kroner eller 1 krone ekstra per liter kan det være verdt det. Noe særlig mer så er det tvilsomt.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

98 hos esso og shell  inneholder  ikke etanol. dvs den har lengre holdbarhet.
kan være lurt på hybrid biler om vinteren hvis en er flink og kjører elektrisk.
kjøper også 98 til snøfreser etc pga lagring.
Haden en Saab turbo før, som kunne gå på E85, og på den merket jeg forsjell på 95 og 98. dog ikke mye.

 

 

 

  • Liker 2
Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Bilen din er ikke laget for 98 fra fabrikk og så lenge den heller ikke er trimmet er dette helt bortkastede penger. En bil som derimot er laget for 98 fra fabrikk (som min MB C43 AMG) eller en som er trimmet, så har det noe for seg. Der vil du miste noe effekt og bruke noe mer drivstoff om du bruker 95 i stedet. Hvor merkbart det er vet jeg ikke... En annen fordel med 98 er at det ikke er tilsatt etanol (enn så lenge), selv om pumpene nå er merket med E5. For en bil som kanskje står lagret hele vinteren, typisk sommerbil, veteranbil etc. så kan 98 være en fordel ettersom etanol ikke er gunstig for slanger og div. når det blir stående.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...