Gå til innhold

50z

Medlemmer
  • Innlegg

    230
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Profile Information

  • Kjønn
    Ikke oppgitt

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

50z sine prestasjoner

75

Nettsamfunnsomdømme

  1. Takk for tipset, er en av de jeg har kikket litt på. Men ble litt usikker da det det var noen google tilbakemeldinger som ikke var helt bra, dog de er få, så de er kanskje verdt er forsøk.
  2. Joda så den, takk for tipset 🙂, men per i dag har de ingen løsning, kun noe som (kanskje?) kommer og som også vil kreve betaling.
  3. Noen flere forslag til enkle rimelige årsoppgjør programmer for et sovende AS? (har levert manuelt selv de siste årene, og treger egentlig ikke noe for regnskapet)
  4. Hei Merk: Chieftec kabinettet har ikke dybde nokk for skjermkortet uten å fjerne en HD ramme. og det tar heller ikke større hk en atx. så vær obs på det. Et alternativ kan kanskje være et nanoxia kabinett ? www.nanoxia-world.com eller fra bequiet ? uansett sjekk lengde på skjermkort opp mot kabinett uansett type. Du vill antagelig også få problemer med valgt PSU i Chieftec kabinettet. I mitt kabinett har jeg en kompakt 150x150 PSU for å ikke sperre for montering av bunn vifte. Har en FSP Hydro Ti PRO ATX 3.0 100w. (tester online har vist at det kutter ut ved ca 1275 watt. så mer enn nok). Men Corsair har meget bra PSU'r og ofte er de lagd av Seasonic. FSP også en OEM produsent for flere merker.
  5. tja, noen tanker: personlig ville jeg satt en vannkjøler på en i9-14900K, men Noctua har veldig gode kjølere og skulle jeg kjørt luft så hadde det blitt en Noctua. Med luft kjøling er kansje en i7-13600K et bedre valg, og definitift bedre økonomisk. Dette da du antagelig vill få mer trotling med 14900k en på 13600k, så i praksis lite faktisk forsjell på ytelse. I alle fall noe du bør sjekke nærmere. Og ang Intel vs Amd på strømforbruk/efiktivitet så er det mer enn bare maks forbruk. Denne gir noe å tenke på: https://www.youtube.com/watch?v=JHWxAdKK4Xg Intel CPU med iGPU er godt valg når en har mye video encoding, og med riktig GPU burde det kunne ta over video encoding’en di. men en informativ video: https://www.youtube.com/watch?v=MbnDt7qeqzo Har du vurdert et Intel arc kort ? eks arc a770 ?. og om du kan da dra nytte av Intel sin deep link og hyper encoding etc. eks et arc kort fra Asrock. Generelt er 4070 ti kraftigere og bør kunne ta unna video encodinga di, men i video applikasjoner som kan dra fult nytte av arc a770 og Intel deep link etc er det ikke så mye forskjell på 4070 vs a770. og Intel kortet har langt bedre pris. eks: https://www.pugetsystems.com/labs/articles/intel-arc-a770-and-a750-content-creation-review-sept-2023-update/ Merk i endel av youtube benchmarkene som er der ute så er det endel som ikke har på intel igpu etc. Eventuelt en annen ide kan kansje være et RTX 4070 Ti til gaming etc og eks et arc a380/a580 og la Intel kortet ta all video encoding ?. NB du må sjekke litt mer selv her om det vil virke for deg i forhold til hva du trenger og om softwaren din støtter det etc. bare en ide...... En interessant a580+iGPU video https://www.youtube.com/watch?v=XK6oVrm7Zg0 kasse: trenger du 5.25" brønner, så er det fremdeles flere muligheter. eks https://www.proshop.no/Kabinett/Chieftec-Mesh-Series-Kabinett-Tower-Svart/2876989 Kjøpte denne nylig selv og har en Be Quiet Silent Loop 2 280mm radiator i topp. har Blue-Ray brenner og en 5,25 Dokking for backup disker. (prøver å minimere ekstra usb dingser på skrivebordet) Har 5 stykk 3,5" store sata disker internt i denne + en 8tb sata ssd + 4 m.2 disker. Dog er vibrasjons demping på harddisker litt dårlig her. 280mm radiator begrenser øverste 5.25 slot, men har bare noen ektra usb c porter der og en minnekort leser. Har en kompakt/kort 1000w PSU for å kunne få plass til vifte i bunn. HK ? hvor mange sata harddisker trenger å kjøre ? er det nokk sata porter. noen z790 hk har 8. Softwaren til Asus har fått mye ekstra "funksjoner" de siste årene, mange prosesser som kjører i bakgrunn. (bloatware?) (Hadde nylig et Asus Z790 ProArt hk hvor thunderbolt kontrolleren feila). byttet til et Z790 asrok hk, og måtte bruke litt tid på å bli kvitt alt asus hadde installert. Har du kablet nettverk og NAS etc bør du tenke på nettverks kortet, da minimum 2,5 gig eller kanskje 10 gig ? NB! linkene her er kun eksempler og annbefaler å eventulet å undersøke lett mer selv.
  6. Avsluttet siste Sbanken konto på fredag 😊. Etter DNB oppkjøpet var jeg avventende, men når de legger ned nettbank for pc så var det takk for meg. Bruker nå Nordea pga god rente. Men nettbank for pc er ikke spesielt bra. Men overlever, da det er bedre enn ingen nettbank. Mobil banken til Nordea er ok. Bruker Santander litt i tillegg til kreditt kort og spare/buffer konto. Følger med på OBOS og kanskje i neste omgang…….
  7. Jeg skrev at det i min bok er det politisk korrupsjon (politisk nepotisme). Korrupsjon kan ha mange former og nepotisme er en av dem. Nå kan det sikkert fint diskuteres definisjoner etc, men her var det mitt personlige syn på saken. Hadde sakens natur hvert annerledes er det ikke sikkert en hadde stilt så mange spørsmål. Dvs hadde hun gått rett fra Utenriksminister til ambassadør stilling, uten aksje saken så hadde saken stilt seg i et annet lys. Men slik det er nå, ser det ut som en hestehandel internt i AP. Ambassadør saken har fått kritikk fra noen i opposisjonen ang kvalifikasjoner, men Støre har så langt ikke kommet med informasjon som bekrefter at hun er best kvalifisert. I dette tilfelle bør informasjonen komme fra Støre/regjeringen for å avklare situasjonen. Kan se ut som at retningslinjene ved ansettelser i regi av regjering/storting burde hvert bedre, for å unngå mistanke om nepotisme etc. eks. strengere habilitets regler etc. (uansett hvilket parti som styrer). Men for all del hvis du eller andre på forumet har god troverdig informasjon om dette, så kom med det. Jeg er faktisk åpen for å forandre mening.
×
×
  • Opprett ny...