Jump to content

LabWeiler

Medlemmer
 • Content Count

  609
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

274 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 1. Neste gang bilen har stått en stund og du skal ut å kjøre - vri tenningen til ACC. La den gløde og hør etter at dieselpumpa svirrer opp. Når den har stoppet, ta nøkkel tilbake til off - og gjenta. La den bygge opp trykket i systemet noen ganger og start bilen. Hvis den starter da uten problemer har du en indikasjon på om pumpa begynner å bli sliten.
 2. Kan begynne med å vaske og lufte skikkelig ut. En skål med litt eddik virker bra som luktfjerner. Kommer lukta tilbake eller sitter fortsatt kan det være noen underliggende problemer med fukt/kondens som må undersøkes.
 3. På samme måte diesel kommer i olja når regenerering av DPF feiler, pre-injection fra dysene og videre ned via stempel ringer? Ikke nødvendigvis dritt men diesel i olja som følge av ECU prøver å kompensere.
 4. Kiropraktor eller fysioterapeut/massasje er mitt tips. Hadde selv noe tilsvarende som kom fra nakken og strålte ut i underkjeven, gikk med blant annet konstant tannpine i alle tenner på høyre side. Tok fem terapi timer før det slapp taket. Alternativ kan være badstue eller steam bad og varmtvann/terapi basseng for å løse opp litt.
 5. Ikke spekuler i hvor lenge det holder, få bestilt en verkstedtime og få orden på sakene så fort som mulig.
 6. Tittet på været i går kveld, tenkte at det blir parkeringsplass på E18 og tok like greit hjemmekontor. https://www.tb.no/nyheter/varmelding/var/i-dag-blir-det-glatt-og-vanskelige-kjoreforhold/s/5-76-979645
 7. Kjørte Avensis stasjonsvogn med 1.6l og det var litt snaut motorisert med full ferie bil - og ellers ved bruk av henger med litt last. VVT-I slår inn ved sånn ca 3000 omdreininger så det ble mye bruk av 3. gir for å holde farta opp lange bakker osv. Ikke spesielt morsomt opp de lange bakkene fra Bognes fergekai i Tysfjord, men vi kom opp etter hvert.
 8. Kjøretøyforskriften paragraf 28.Skal være E merket eller merket i henhold til gjeldende tabell i forskriften. Har handlet flere Chinesium lykter og de fungerer greit nok, men blir levert i en grå pappeske uten merking og annen dokumentasjon (som oftest). Ville spart pengene og lagt dem i noe skikkelig med kvalitet. De siste jeg kjøpte av 125w spotlight har jeg valgt å ikke montere i lysriggen - spinkel kvalitet på materialer og ledningsnett.
 9. Isuzu Trooper, Pajero eller LC, en med lavgir, senter differensial og sperre bak. Skal litt til å stoppe deg da.
 10. Ikke dårlig pris det. Betalte 13.80 på E18 Telemark i kveld, CK.
 11. Eksempel fra den lokale YX stasjonen i dag. Kl 07:50 13.89 for diesel, i lunchen kl 11:30 kr 16.20 og nå i ettermiddag kl 16:10 14.80. Da fyller jeg heller på ubemannet stasjon med fastpris til 13.99 denne uka.
 12. Hva er gjort med bytte motor? Altså er den overhalt fra topp til tå, eller en fra huggern? Det er jo og ett relevant punkt i saken.
 13. Litt av samme opplevelsen vi hadde med de dekkene, men våre med pigg. Dessverre helt ubrukelige å bruke på slaps og "småglatt" føre, men på vintervei hvor is/snødekket hadde satt seg skikkelig i bakken så er de helt fenomenale og aldri følt meg tryggere på veien med tanke på grepet. Så vi konkluderte med at testvinneren det året ikke var noen testvinner for vår bil og dimensjon siden vi kjører 80% av tiden i lavlandet med variert føre.
 14. Skjønner det kommer mye rart i posten som stoppes i tollen, men sånn type elektronikk-ting som man ikke får tak i her i landet eller vinylplater etc, kunne "verdiscannes" og leveres direkte til mottaker. Tollvesenet mottar informasjon fra speditør, faktura genereres og SITS krever inn hvis man ikke betaler.
×
×
 • Create New...