Gå til innhold

Får ikke overført eller brukt bankkortet


Anbefalte innlegg

Oppdaget nettopp på fredag da jeg skulle betale så ble kortet mitt avvist, får heller ikke overført penger fra nettbanken eller tatt ut penger i minibank.

Det gjelder ikke kun min hovedbank, jeg fikk heller ikke overført fra en konto i en annen bank jeg har penger i.
Jeg får heller ikke logget inn på vipps.

Har sendt ,mail til begge bankene og vipps. Og planlegger å dra innom min hovedbank i morgen.

Noen som har samme problemer og har en ide om hvorfor dette har skjedd?

PS. Fikk ingen forvarsel.

Ingen brev, verken i digipost eller som vanlig brev.
Tidlig på morgenen så var alt som det skulle, mens på ettermiddagen så var alt plutselig sperret.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
34 minutes ago, Mannen med ljåen said:

Handler dette om de nye kravene til legitimering? Har du legitimert deg?

Jeg har legitimert meg visst du med det mener at de sender meg en masse spørsmål om bla. Hvitvaskingsloven og der jeg får en frist på å besvare disse.

Det er det at jeg ikke fikk noen forvarsel eller opplyst om hva dette dreier seg om som jeg synes er rart.

Endret av KnutValentino
Lenke til kommentar
1 hour ago, Uderzo said:

Du har ikke fått en forespørsel fra banken om å legitimere deg med nasjonalt ID-kort eller pass?

Du må kontakte banken din, åpenbart at noe er galt her. 

Nei, det har jeg ikke.

Ja, planen er å personlig møte opp hos banken i morgen tidlig.

Det rare her er at dette skjedde hos begge bankene som jeg har penger i, noe som får meg til å mistenke at det er myndighetene som har gitt ordre om å fryse midlene. Noe det ikke skal være noen grunn til, siden jeg ikke har gjort noe ulovlig og alltid vært ærlig når banken f.eks. Har spurt om opprinnelsen til en overføring. Også når overføringen har vært relatert til kryptovaluta.

Det kanskje mest mistenksomme her er at jeg heller ikke kommer inn på Vipps.

Lenke til kommentar
KnutValentino skrev (3 minutter siden):

Som betyr? Kan du utdtype?

Betyr som regel at du har fått en verge, at du har mistet ditt rett til å bestemme over din egen økonomi.
Det er en veldig inngripende ting, og ikke noe man oppdager plutselig, det virker som du er ved dine fulle fem så jeg tror ikke dette er noe som har skjedd.

Lenke til kommentar
Gjest e7d1e...4f8

Kan du ha blitt utsatt for svindelforsøk og så har banken sperret alt?

Hørte nettopp om en som opplevde svindelforsøk, det ble fanget opp av banken og førte til at kort ble sperret. Men den det gjaldt fikk da beskjed fra banken om hva som var skjedd.

Anonymous poster hash: e7d1e...4f8

Lenke til kommentar

Dette er hva som skjedde:

Endte med at hovedbanken min og en annen sa opp kundeforholdet (Vanlig Sparebank og Sparebank 1-SR). Og flere banker hadde tatt kontakt fordi de mistenkte at jeg brukte de til hvitvasking (tror det var grunnen).


Tror ikke det var på grunn av kryptoen, men at ei kvinne oppga mitt mobilnummer til en person som kjøpte noe av hun og slik fikk det se ut som om dette var meg, og at jeg brukte vipps og bankene til svindel.

Forsøker nå å få gjenåpnet vippsen (allerede sendt forklaring og dokumentasjon som de ba om), få tak i meldingene og anmelde dette til politiet.
Han som ble svindlet sa hun bodde i Ålesund. Får jeg tak i navnet hennes så er det kanskje nok til å få saken til retten, og kanskje få gjenåpnet kontoen min hos hovedbanken min. Så sant dette var grunnen til oppsigelsen(e).

Oppdaget idag også at det i vipps sitt regelverk står at bruker man vipps til å kjøpe/selge krypto så kan man bli midlertidig utestengt.
Har de etter norsk lov virkelig lov til å gjøre dette?

I mitt hode blir det som å sette som betingelse i en leilighetskontrakt at man ikke får ha besøk av venner og/eller kjæreste. Noe utleier ikke kan sette som lovlig betingelse.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Gjest e7d1e...4f8
15 minutes ago, KnutValentino said:

Oppdaget idag også at det i vipps sitt regelverk står at bruker man vipps til å kjøpe/selge krypto så kan man bli midlertidig utestengt.
Har de etter norsk lov virkelig lov til å gjøre dette?

I mitt hode blir det som å sette som betingelse i en leilighetskontrakt at man ikke får ha besøk av venner og/eller kjæreste. Noe utleier ikke kan sette som lovlig betingelse.

Det vil jeg anta de har. Det er ikke noe nytt at norske banker vil ikke ha noe med kryptovaluta å gjøre. Det er noe helt annet enn å ha venner, det er mer som å omgi seg med byens mest tvilsomme. 

Anonymous poster hash: e7d1e...4f8

Lenke til kommentar
mobile999 skrev (På 5.12.2022 den 2.18):

Mystisk. Er de to bankene egentlig samme bank?

Det er nok ikkje snakk om same bank, men alle norske bankar brukar den same grunnleggande infrastrukturen. Dette gjer at om bank-ID blir sperra i ein bank så blir den sperra i alle bankar, eller at det ikkje var nødvendig å legge fram ID-papir i alle bankane du har kundeforhold i, når du registrerte deg i ein bank så fekk også alle dei andre bankane bekrefta identiteten din.

KnutValentino skrev (2 timer siden):

Oppdaget idag også at det i vipps sitt regelverk står at bruker man vipps til å kjøpe/selge krypto så kan man bli midlertidig utestengt.
Har de etter norsk lov virkelig lov til å gjøre dette?

Avtalefriheita gjer at Vipps kan legge inn nesten kva som helst av vilkår. Det skal mykje til for at slike vilkår er så urimelege at dei ikkje kan gjerast gyldige så lenge det er heilt frivillig å bruke Vipps. I ein husleigeavtale så er det ein litt annan situasjon ettersom leigetakaren i liten grad kan avslå vilkåra og dermed leigeavtalen utan store konsekvensar. Alle må ha ein stad og bu, og det er ikkje lov å misbruke den maktsituasjonen ein utleigar står i til å sette urimelege tilleggsvilkår til ein leigetakar så må seie ja for å ikkje bli huslaus.

Vipps forbyr handel med kryptovaluta fordi dei anser det som risiko for kvitvasking, som igjen medfører at Vipps kan bli holdt strafferettsleg ansvarleg dersom tenesta blir brukt til kvitvasking. For å fjerne den risikoen så sett dei vilkår som forbyr dette slik at dei tidleg og enkelt kan avslutte Vipps-kontoen til kundar dei er mistenksame mot.

Tilsvarande har Vipps også i brukarvilkåra forbod mot å motta pengar frå inntektsgivande arbeid på internett, sending av ufine meldingar, bruk av Vipps til å betale for gambling eller veddemål, samt det generelle vilkåret om at ein ikkje kan bruke Vipps i strid mot norsk lov. Det siste vil nok innbefatte å bruke Vipps til å betale for narkotika, til å presse nokon for pengar, osv.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Fikk forklart at det hele var en misforståelse og at den ikke ble sagt opp. Men den er begrenset slik at jeg må til banken for å ta ut kontanter.

Det er snakk om 2 saker, begge via Vipps, og de forventer å fullstendig få åpnet den innen helgen når de har undersøkt disse sakene.

De begrenset ikke kontoen fordi de trodde jeg var en svindler og/eller drev med hvitvasking. En annen bank jeg har konto hos tok kontakt fordi de var blitt mistenkelige. Min bank begrenset den som en forholdsregel.

Enig med deg, er nok pga. Det med hvitvasking og at de da risikerer millionbøter. Det er egentlig ikke banken, men regjeringene og stortinget sin skyld.

Da jeg snakket med en av de i banken idag så skrøt han faktisk av teknologien krypto bruker.


Jeg vil visst jeg finner ut av navnet til denne kvinnen levere inn en anmeldelse.

Jeg måtte kontakte og bevise min uskyld til Vipps.
Når det kommer til banken så gjør de det meste av jobben. Min eneste jobb var å sende de mail, ta telefonen, dukke opp på et avtalt møte og gi min forklaring.

Dessverre ingen uskyldig til det motsatte er bevist når det kommer til slike ting.

Endret av KnutValentino
  • Liker 2
Lenke til kommentar
32 minutes ago, torbjornen said:

No er det vel betre at bankane er føre var enn etter snar.

Eg håpar at dette ordnar seg.

Ja, skulle bare ønske at de ikke risikerer bøter når deres kunder hvitvasker gjennom banken.

Det er kunden som da skal få boten, ikke banken. Mener nå jeg,

Med mindre banken aktivt og bevisst/med intensjon hjelper kunden.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...